Workshop Handlettering: echt een aanrader!

Workshop Handlettering: echt een aanrader!

Een poosje geleden deed ik mee aan een workshop ‘Handlettering’. Handlettering is op dit moment helemaal in en je ziet het overal terug komen. Zelf heb ik mij er ook al eerder aan gewaagd toen ik een tekst op het raam wilde maken met krijtstift voor de verjaardag van onze jongste zoon. Toen merkte ik al dat ik al snel niet verder kwam dan drie of vier verschillende lettertypes. En een lettertype zomaar even zelf verzinnen is nog best lastig. Een beetje inspiratie zou dus best welkom zijn.

Workshop ‘Handlettering’

Toen ik mijn blog startte, heb ik weer een Facebook-account aangemaakt. Mensen moeten immers weten dat mijn blog bestaat. Maar sindsdien volg ik ook Alista van Liefs van Roos op Facebook, en zij liet weten op korte termijn workshops handlettering te gaan geven. Nou, kwam dat even goed uit! In het kader van jezelf af en toe eens trakteren op wat leuks heb ik mij voor zo’n workshop opgegeven. En zoals de titel van dit artikel al zegt; wat is dat een aanrader!

Alista had alles goed voor elkaar en het was duidelijk dat zij goed had nagedacht over hoe zij de workshop wilde invullen. De tafel was gezellig gemaakt met lekkere dingen en rondom de werktafel hing heel veel moois wat zij zelf had ontworpen en gemaakt. Het was een gezellige club vrouwen die allemaal meer wilde leren over handlettering. En, voor iedereen stond een leuk tasje klaar met daarin onder andere erg fijne pennen in verschillende diktes en een door Alista zelf ontworpen handlettering oefenschrift. Dat bedoel ik, ze heeft het goed voor elkaar. Het oefenschrift staat boordevol inspiratie met voldoende ruimte om zelf te oefenen. De bedoeling was om tijdens de workshop ook daarin te gaan oefenen maar dat heb ik niet gedaan. Ik wilde hem graag mooi houden voor thuis! Ik zal hier meteen alvast melden dat het oefenschrift ook te koop is via de website van Liefs van Roos. Het kost maar  € 7,95. Dus als je nog op zoek bent naar een leuk handlettering werkboek, kijk niet verder.

Een poosje geleden deed ik mee aan een workshop 'Handlettering' bij Liefs van Roos. En wat was dat hartstikke leuk zeg! Echt een aanrader.

Oefenen!

De workshop zijn we begonnen met heel veel oefenen. Ik merkte al vrij snel dat hoe langer je aan het tekenen was, hoe makkelijker en mooier het werd. Voor handlettering moet je toch een beetje een losse pols creëren, zeker als je voor een lettertype kiest waarbij consistentie belangrijk is. Na het oefenen kregen we nog wat opdrachtjes waarbij het ons duidelijker werd wat voor effect bepaalde lettertypes hebben op je tekst en op de boodschap die je wilt uitstralen.

Een poosje geleden deed ik mee aan een workshop 'Handlettering' bij Liefs van Roos. En wat was dat hartstikke leuk zeg! Echt een aanrader.

En toen mochten we aan de slag met onze eigen meegebrachte tekst. Je verkijkt je er al snel op hoe lang je bezig bent met het uitwerken van een relatief kort zinnetje. Je moet immers van te voren goed bedenken welke woorden belangrijk zijn, hoe je die dan gaat benadrukken en met welk lettertype. Dit is mijn eindwerkje geworden:

Een poosje geleden deed ik mee aan een workshop 'Handlettering' bij Liefs van Roos. En wat was dat hartstikke leuk zeg! Echt een aanrader.

Ik ben er aardig tevreden over. De quote past mooi bij mijn blog! Soms als ik er naar kijk denk ik dat het toch wat te veel tekst bij elkaar is. Maar, zo voor een begin is het niet verkeerd. Het geeft alleen maar aanleiding om er wat vaker mee aan de slag te gaan. En dat ben ik zeker van plan! Ik heb verschillende ideetjes om meer met deze nieuwe hobby te gaan doen. Wordt vervolgd!

Liefs van Roos

Tot slot wil ik je nog even aanraden om nog een kijkje te nemen op de website van Liefs van Roos. Want naast het organiseren van workshops ontwerpt Alista hele mooie en originele geboortekaarten, trouwkaarten en andere leuke dingen. En wat zijn dan die andere leuke dingen? Dat zijn bijvoorbeeld mijlpaalkaarten, planners, uitsprakenboekjes en echt prachtige posters voor stoere en lieve kamertjes. Doen!

Houd jij ook van handlettering? Ben benieuwd wat je mooiste quote is die je hiervoor gebruikt hebt.

10 gedachten over “Workshop Handlettering: echt een aanrader!

  1. Ja, do more of what makes you happy. En deze workshop maakte mij erg blij. Ik heb bij jou inderdaad ook al wat handlettering voorbij zien komen. Ik merk ook vooral dat hoe meer je het doet, hoe meer gevoel je krijgt voor leuke ontwerpjes.

 1. Handlettering is inderdaad heel erg leuk. Ik combineer dit een beetje met mijn Bullet Journal wat ik nu niet gebruik in deze zomermaanden omdat het heel rustig is en ik daardoor niet perse dingen hoef te onthouden. Maar wanneer de zomervakantie is afgelopen, ga ik hem ook weer gebruiken. En handlettering pas ik dan daarin ook toe. Echt heel leuk, maar ik ben het wel met je eens dat het soms heel lastig is om zelf een leuke lettertype te ´ontwerpen´. Maar daarvoor bestaat Pinterest gelukkig, haha.
  Sofie onlangs geplaatst…VLOG: Kun je muziek luisteren als je doof bent??My Profile

  1. Dan moet ik eens op je blog gaan kijken om te zien wat een Bullet Journal is. En pinterest is inderdaad een fijne inspiratie bron!

  1. Ja, ontspannend is het zeker! Eigenlijk is handlettering gewoon tekenen he, je tekent immers de letters. Dat heb ik geleerd bij de workshop :).

  1. Ja, ik heb inmiddels ook een boek. Zo’n workshop is gewoon erg leuk en gezellig . En ook leuk om in een groep even lekker creatief te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge