Wintertijd – Zijn we er al aan gewend?

Wintertijd – Zijn we er al aan gewend?

Vorig weekend was het weer zo ver, de wintertijd ging in. En daarvoor moet de klok altijd weer een uurtje achteruit gezet worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nooit zoveel problemen mee heb, met zomer- en wintertijd. Zeker niet met het feit dat de klok een uurtje achteruit gezet moet worden, want dat betekent immers een uurtje extra slapen. Heerlijk! Het uurtje minder slapen in het voorjaar vind ik vaak wat minder fijn maar ook aan de zomertijd ben ik eigenlijk altijd wel vrij snel gewend.

Sommigen onder ons zijn echter wat meer gehecht aan een bepaald bioritme en leven niet direct in de ‘nieuwe tijd’. Zo ook onze zoon. Voor het verzetten van de klok sliep hij ‘s ochtends eigenlijk vaak tot een uur of zeven. Maakt niet uit hoe laat hij ‘s avonds gaat slapen, hij is altijd zo om en nabij dezelfde tijd wakker. Soms moest ik hem om kwart over zeven wakker maken omdat we natuurlijk op tijd op school willen zijn.

Afgelopen maandag stond hij echter al om 6 uur naast mijn bed, klaarwakker. En ook dinsdag, woensdag en donderdag was dit het geval. Nu kan hij dan wel lief en stilletjes op zijn kamer gaan spelen maar toch slaap ik dan niet meer. Ik ben niet echt een ochtendmens, al probeer ik dat wel een beetje te veranderen. Dus een paar van die vroege ochtenden hakken er bij mij dan wel een beetje in.

Nieuwe tijd

Donderdag is bij ons zwemlesdag en zwemles is voor de kinderen toch wel intensief. De kinderen zijn in ieder geval altijd bekaf. En misschien mede doordat kinderen aan het einde van de week ook een beetje toe zijn aan weekend was het warempel vrijdagochtend weer als vanouds zeven uur toen mijn zoon wakker werd! Het heeft dus even een paar dagen geduurd maar ook hij leeft inmiddels in de huidige tijd! Fijn!

Moest jij ook even wennen aan de nieuwe tijd?

6 gedachten over “Wintertijd – Zijn we er al aan gewend?

 1. Ik heb er zelf ook geen problemen mee. Maar ik ben iemand die ook geen last heeft van jetlags. Ook al kom ik vanuit de andere kant van de wereld. Ik kan meteen door gaan in het dagritme van de locatie. Mijn dochtertje had er een paar dagen last van. Maar dat is ook niet vreemd, ze is 6 maandjes oud. Ze zat gisteren weer in haar vaste ritme. Het was gewoon even een paar daagjes vroeg uit bed om haar te voeden 🙂
  Sheila onlangs geplaatst…Mijn jeugd blundersMy Profile

  1. Precies! Ik snap ook niet zo goed hoe mensen die tegen de zomer- wintertijd zijn omdat zij er zo’n last van hebben dat dan doen met reizen. Maar tegelijkertijd hoeft het natuurlijk niet zo te zijn dat wanneer je last hebt van het verzetten van de klok dat je dan niet zou ‘mogen’ reizen. Het maakt mij gewoon niet zo veel uit. Ik heb inderdaad ook geen last van jetlags.

 2. Normaalgesproken slaapt mijn zoontje tot een uur of half 7/7 uur. Vorige week zondag was het iets voor 7 (oftewel bijna 8 uur oude tijd)! Vond ik wel heel bijzonder, toch een uur langer geslapen! Heerlijk. Verder niet te veel nadenken over de tijden en meegaan met het ritme. Ik heb er dan ook echt geen last van. Mijn zoontje ook nooit overigens!
  Michelle onlangs geplaatst…FocusMy Profile

  1. Oh dat is helemaal goed van jullie zoon! Gewoon een uur langer lekker liggen slapen! Je hebt helemaal gelijk, gewoon er niet te veel bij nadenken en meteen mee gaan in de nieuwe tijd. Wat is immers nou een uurtje?

 3. Als ik hebt bioritme van mijn dochter volg dan lijkt het bij haar ieder weekend wintertijd! Doordeweeks is ze niet uit bed te krijgen en in het weekend staat ze ook doodleuk om 6.00 naast ons bed! 😂Ja, voor mij maakt het allemaal niet zoveel uit nu Aiden ook nog zo jong is. Iedere dag kan een verrassing zijn 😉
  Essma onlangs geplaatst…Recept | Healthy Pancakes!My Profile

  1. Haha, hoe is dat toch mogelijk! Ik vind het ook altijd zo bijzonder bij onze kinderen als we een hele drukke dag hebben gehad en ze echt super, super moe zijn, dat ze dan de volgende dag ook gewoon op tijd wakker zijn! En wanneer je op tijd staat ‘s ochtends, ja hoor, dan liggen ze gewoon nog lekker te snurken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge