Wat kleine veranderingen op mijn blog! | Nieuwe header

Wat kleine veranderingen op mijn blog! | Nieuwe header

Al een poosje loop ik met het idee wat dingen te veranderen op mijn blog. Mijn blog bestaat nu ruim een jaar en het leek mij intussen wel eens tijd voor onder andere een nieuwe header. Daarnaast leek het mij ook leuk om eindelijk eens een ondertitel te verzinnen voor mijn blog. Met de header en de ondertitel ben ik al een tijdje bezig, maar ik wilde graag alle veranderingen in één keer doorvoeren. Afgelopen dinsdag had ik het ineens in mijn kop om het ook echt te gaan doen. Vandaag leg ik uit wat ik allemaal veranderd heb op mijn blog.

Nieuwe header

Mijn nieuwe header is wel de meest zichtbare verandering op mijn blog. De vorige header had ik zelf gemaakt en ook deze nieuwe header heb ik weer zelf gemaakt. Het is een collage van allemaal zelfgemaakte foto’s. Ik vind het leuk om foto’s te bewerken en er iets creatief mee te doen. Zodoende kwam ik op het idee van de vormgeving van de nieuwe header. De accentkleur op mijn blog was altijd licht oranje en die heb ik nu wat donkerder gemaakt zodat deze beter bij de nieuwe header past.

Ondertitel

Veel blogs hebben een ondertitel. Toen ik mijn blog begon heb ik hier ook hard over zitten nadenken. Maar ik kwam niet tot een titel waar ik enthousiast van werd. Ik besloot dat ik dan beter voor geen ondertitel kon kiezen dan voor een ondertitel die niks toevoegt. Nu ik ruim een jaar aan het bloggen ben en ik er inmiddels achter ben waar mijn blog voor staat lukte het mij een ondertitel te verzinnen van drie kenwoorden die ik goed vind passen bij zowel mijn blog als mijzelf als persoon; persoonlijk | creatief | verrassend.

Lettertype

Dit is ook een verandering die volgens mij redelijk zichtbaar is. Ik was namelijk behoorlijk toe aan een nieuwe lettertype op de afbeeldingen die altijd boven mijn artikelen staan. Ik heb lang gezocht naar een nieuw en passend lettertype. Bovendien heb ik veel dingen uitgeprobeerd in de vormgeving van de tekst op de afbeeldingen. Dat was best een lastige klus. Op een gegeven moment lijkt alles erg op elkaar. Maar voorlopig ben ik er uit en het resultaat zie je in de afbeelding die boven dit artikel staat.

SEO

Seo, een afkorting die veel wordt gebruikt door bloggers. De afkorting staat voor Search Engine Optimization. Kort door de bocht gaat SEO erover hoe je er voor kunt zorgen dat je artikelen goed gevonden kunnen worden door zoekmachines. Dus, hoe kun je je artikelen het beste schrijven zodat ze goed gevonden worden door zoekmachines. Voor mijn blog heb ik daar een hulpmiddel voor in de vorm van een plugin. Deze plugin geeft per artikel aan wat goed is en wat verbetering nodig heeft. De laatste tijd heb ik er veel tijd ingestopt om alle artikelen die ik gepubliceerd heb, zo goed mogelijk aan te passen. Deze aanpassingen zijn vaak heel klein zoals langere tussenkopjes of bepaalde woorden laten terug komen. Als lezer heb je deze aanpassingen waarschijnlijk helemaal niet in de gaten. Maar waarschijnlijk kunnen nu nóg meer mensen mijn blog vinden als ze op zoek zijn naar bijvoorbeeld meer informatie over hoe je een vlinderstruik stekt of hoe je insecten mooi op de foto krijgt met je macrolens.

En dat was het! Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in de nieuwe privacywetgeving die zal gaan gelden vanaf mei. Als ik voor mijzelf duidelijk heb wat voor invloed die nieuwe wet heeft op mijn blog, zal ik daar zeker wat over laten weten.

Wat vind je van mijn nieuwe header?

6 gedachten over “Wat kleine veranderingen op mijn blog! | Nieuwe header

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge