Wat ga ik doen als straks mijn beide kinderen naar school gaan?

Wat ga ik doen als straks mijn beide kinderen naar school gaan?

Nog een aantal weken en dan is het zover: dan wordt onze jongste zoon vier jaar en gaat ook hij naar school. Ik kijk daar eerlijk gezegd best wel naar uit. Maar wel met een dubbel gevoel. Enerzijds kijk ik er heel erg naar uit om weer wat meer tijd voor mezelf te hebben. En anderzijds sluiten we dan wel weer een fase af. En dat vind ik gevoelsmatig best moeilijk.

Ik heb dat altijd wel gehad, dat dubbele gevoel bij de overgang van de ene naar de andere fase. Zo vond ik het destijds zelfs best moeilijk om afscheid te nemen van de box! Ja, echt waar. Het was heerlijk om wat meer ruimte te hebben in huis, zo’n box neemt immers best veel ruimte in beslag. Maar er was ook weer een fase afgelopen die niet meer terugkomt. Geen lekker jochie meer die je vanuit de box toe kraait. En dat gevoel heb ik nu dus ook met het feit dat onze jongste zoon straks naar school gaat. Heerlijk dat ik meer tijd zal hebben voor mezelf, maar de nieuwe fase zal ook wennen zijn. Geen gezellige kleine ukkepuk meer in huis. Onze jongens worden groot, gelukkig maar!

Dus, binnenkort weer wat meer tijd voor mijzelf. Veel mensen denken dat ik mij heel erg ga vervelen als de jongens straks allebei op school zitten. Verveling komt echter niet in mijn woordenboek voor. Ik ben iemand die graag lijstjes maakt en lijstjes komen dus wél in allerlei vormen in mijn woordenboek voor. Vakantielijstje, to-do lijstje, kluslijstje, boodschappenlijstje, verlanglijstje, actielijstje; ik heb ze allemaal. En nu heb ik ook een lijstje gemaakt met actiepunten die ik wil gaan afvinken als ik straks wat meer tijd heb! Hier komt ie:

Babyboekjes

Ik ben van plan om eindelijk eens die babyboekjes in te vullen. En dan bedoel ik de babyboekjes waarin je heel nauwkeurig alle ontwikkelingen en bijzondere dingen van je kind bijhoudt. Dat wordt nog wel een hele klus want we lopen hier heel erg mee achter. Voor onze oudste zoon kochten we destijds een invulboekje voor het eerste jaar. In de winkel zag ik toen ook het ‘opgroeiboekje’ uit dezelfde serie, waarbij je van alles kunt invullen tot de vierde verjaardag. Dat leek ons hartstikke leuk voor ‘later’. Graag wilden wij natuurlijk ook deze boekjes voor onze jongste zoon, dus ook hij heeft deze boekjes. En deze boekjes zijn inderdaad hartstikke leuk voor ‘later’. Want het is nu ‘wat later’ en we moeten ze nog invullen! Ik weet nog niet precies hoeveel we achter lopen, maar volgens mij is er in ieder geval één boekje nog helemaal leeg… Wordt vervolgd!

Negatieven inscannen

Een paar jaar geleden hebben wij een negatievenscanner gekocht. Graag zou ik nog een doos met negatieven digitaliseren. Ik ben namelijk best wel lang analoog blijven fotograferen terwijl het digitale tijdperk al lang gaande was. Ook dit is dus best een tijdrovende klus. En bovendien misschien niet de leukste klus. Maar toch hoop ik dat ik dit ga oppakken. Misschien moet ik er ook gewoon niet zo tegenop zien maar er iets positiefs van maken. Want, wellicht zitten er wel leuke foto’s bij waar ik een blog van kan maken! Of zitten er foto’s bij waar ik inspiratie uit kan halen. Wordt vervolgd!

DIY-project: beton

Onlangs heb ik wat spulletjes gekocht om wat mooie dingen te maken van beton. Vorig jaar heb ik onder andere twee hele leuke plantenpotjes gemaakt van beton en dat smaakte naar meer. Ik heb nog een aantal ideeën die ik heel graag zou willen uitwerken. En, ik wil hier graag een blog of meerdere blogs over schrijven! Dus misschien een beetje vaag, maar wordt vervolgd!

Bloggen

Over bloggen gesproken, ik ben echt nog maar heel kort geleden begonnen met mijn blog. Ik vind het echt hartstikke leuk en geniet er enorm van. Als ik straks wat meer tijd heb zou ik graag wat meer regelmaat willen vinden in het bloggen. Het liefste zou ik op vaste dagen willen schrijven en op vaste dagen willen publiceren. Ik ben nou eenmaal iemand die wel vaart bij regelmaat. Ook wil ik graag wat meer orde scheppen in de chaos van ideetjes die ik nu overal heb opgeschreven. Ja, ik ga hier een lijstje van maken: een bloglijstje. Zal ik hier ook maar gewoon bij schrijven dat ook dit punt vervolgd wordt?

De tuin in!

Hier kijk ik enorm naar uit. Lekker hele ochtenden in de tuin bezig zijn. Er zijn nog een aantal planten die ik wil verplaatsen en er liggen nog verschillende zakjes zaad die uitgezaaid moeten worden. Tuinklussen genoeg! Ook zijn er een aantal planten die ik graag wil gaan vermeerderen en daarvan wil ik de werkwijze vastleggen voor een blog. Maar ik ben nog aan het nadenken hoe ik dat precies wil gaan aanpakken. Dus ja, ook dit krijgt een vervolg!

Fotografiecursus

Met mijn analoge camera heb ik destijds een jaaropleiding fotografie gedaan. Dat vond ik hartstikke leuk en leerzaam. Heel veel van die kennis kan ik natuurlijk ook toepassen nu ik een digitale spiegelreflexcamera heb. Maar toch zag ik laatst ergens een leuk cursusaanbod staan voor een cursus fotografie. Dus dat ga ik gewoon doen! Wordt vervolgd!

En dit lijken mij eerst maar eens voldoende actiepunten. Anders kom ik straks nog tijd te kort!

Ben jij ook iemand die graag lijstjes maakt? Of herken je het dubbele gevoel? Of heb je destijds wél die babyboekjes goed bijgehouden? Ik hoor het graag in de reacties!

 

10 gedachten over “Wat ga ik doen als straks mijn beide kinderen naar school gaan?

 1. Dag Maaike, wat een herkenbaar verhaal.
  Met een ding maak ik je blij en met een ding maak ik je minder blij.!
  Als je kinderen allebei naar school gaan dan gaat er nieuwe wereld voor je open.
  Tijd regelmaat en een strak regime van schooltijden, schoolvakanties, helpen op school bepalen jou leven. Als je wat wil doen is dit de mooiste periode van je kinderen de ongecompliceerde lagere school.
  Wat betreft je baby boeken, kan ik alleen maar zeggen dat blijft een drama. Ik heb lege boeken liggen van “pap vertel een. En ook een oma boek.”.
  Beiden nog leeg.
  Ik zeg tegen mijn kinderen kijk in mijn fotoboeken
  Dat is het levensverhaal en die heb ik wel bij gehouden.
  Mijn digitale foto boeken van mijn kleinkinderen zijn inmiddels ook geordend op jaren.
  Ik ben best heel consequent in mijn foto’s geweest. Ik ben er ook per trots op. Sa bine en ook Yolanda hebben die tik van mij ook. Zij hebben prachtige digitale boeken.
  Sabine heeft jaarboeken en inmiddels heeft ze 1 boek per 2 jaar want zij maakt nu minder foto’s van haar kinderen. Ze is ook wel enigszins gedisciplineerd om voortdurend direkt haar foto’s te verwerken als ze ze gemaakt heeft. Doe ik ook.
  Maaike, ik kan nog uren schrijven, leuk dit te doen.
  Bedankt voor je verhaal.

  1. Jeetje, wat weer een leuke reactie zeg!! Ja, die babyboeken is bij iedereen hetzelfde verhaal. Maar ik ben dus wel zo’n type die het dan wel af wil hebben. Dus ik ga er voor. En wat herkenbaar met die fotoboeken! Ik maak ook ieder jaar een album. En een vakantiealbum. En het is gewoon erg fijn als je foto’s geordend hebt op de computer, kijkt ook makkelijker terug. Misschien ga ik daar nog een keer een blog over schrijven!!

 2. Bij mij duurt dat nog wel even :). Ik ben nu zwanger van de tweede en mijn zoontje is 2,5. Maar ik heb nooit moeite gehad met fases. Meer omdat ik er dan gewoon uit keek naar de volgende fase. Toen mijn zoontje 1 werd, toen moest ik even slikken. Dat was echt baby-af, zeg maar. Maar voor de rest? Nee.

  Babyboekjes heb ik trouw bij gehouden. Ik houd zelfs nu nog een dagelijks een dagboek bij. En een 9 maanden dagboek voor de tweede.

  Als ze straks naar school moeten, houdt het op met de vrijheid van reizen. Daar zal ik heel erg aan moeten wennen. Ik kijk dáár dus niet naar uit. Daarom dat we volgend jaar nog ‘snel’ gaan backpacken in New Zealand voor een paar maanden. Maar als ze allebei naar school gaan, zie ik mezelf wel weer een dag extra werken. Omdat ik werken ook gewoon leuk vind.
  Sheila onlangs geplaatst…Favorieten: 10 x indrukwekkende tattoo artiestenMy Profile

  1. Wat goed dat je zo goed alle boekjes hebt bijgehouden, hou dat vol! Oh en wat een heerlijk vooruitzicht, zo’n reis naar NZ. Ik heb daar gebackpackt toen ik 19 was. Wat een prachtig land!

 3. Snap je dubbelgevoel. Dat heb ik ook een beetje als mijn zoontje straks naar de peuterspeelzaal gaat. Aan de ene kant vind ik fijn, want ik heb iets meer tijd voor mezelf. Aan de andere kant zie ik hem mijn vrije dag minder wat ik dan weer jammer vind.
  Maar zo te lezen heb je genoeg te doen en zal je je niet vervelen denk ik zo. Genoeg afleiding in elk geval 😉
  Michelle onlangs geplaatst…Boekentips #1My Profile

 4. Dat dubbele gevoel snap ik wel. Vooral omdat je realiseerd dat die fase nooit meer terug zal komen. Ik had het laatst toen ik het wiegje van mijn zoontje aan het opruimen was. Elke keer weer een nieuwe fase, maar gelukkig maar. Jij hebt te doen straks. Ik ben ook wel van de lijstjes.
  Leuke site heb je trouwens!
  Lisette onlangs geplaatst…Het Geboortekaartje Van LucasMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge