Vliegtuigen spotten bij Schiphol

Vliegtuigen spotten bij Schiphol

In mei zijn wij een heerlijk lang weekend weg geweest naar Egmond aan Zee. Eerder schreef ik daar al een blog over met daarin ook de mooiste foto’s die ik tijdens dat weekendje heb gemaakt. Een aantal mooie foto’s heb ik in dat artikel echter niet opgenomen. We zijn namelijk ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. We zijn daarvoor zelfs bij een speciale spottersplaats geweest. Al vielen wij daar wel een beetje buiten de toon aangezien wij geen telelenzen of verrekijkers bij ons hadden.

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Magie

Vliegtuigen hebben toch altijd iets magisch. Sowieso vind ik het gewoon heel bijzonder dat zo’n enorm ding kan opstijgen en in de lucht kan blijven. Als ik naar een vliegtuig in de lucht kijk, denk ik altijd hoe het toch mogelijk is dat daar in de lucht een paar honderd mensen zitten. Maar vliegtuigen zijn natuurlijk bijzonder vanwege de sfeer van ‘Hello Goodbye’ die er om heen hangt. Waar gaan de mensen heen en waar komen ze vandaan? Wat gaan ze doen of wat hebben ze gedaan? Wat voor leuke plannen hebben ze in het vooruitzicht? Of welke mooie ervaringen hebben ze opgedaan? Wat hebben wij toch eigenlijk een mazzel dat wij in de huidige tijd overal naar toe kunnen vliegen. De vraag waar een vliegtuig heen gaat of waar het vandaan komt kun je tegenwoordig heel makkelijk zelf op je smartphone opzoeken. Daar zijn handige apps voor namelijk. Mijn man heeft er een op zijn telefoon staan en zelfs als een vliegtuig een stipje in de lucht is, weet hij waar het vandaan komt en waar het naar toe gaat. Ook het type vliegtuig kun je hierin opzoeken evenals de hoogte en de snelheid van het vliegtuig.

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Foto’s én een filmpje

Dus vandaag laat ik nog een serie foto’s zien die ik gemaakt heb tijdens ons weekendje weg. Alleen zijn het nu alleen foto’s van vliegtuigen! Verstand van vliegtuigen heb ik absoluut niet. Niet van hoe ze kunnen opstijgen en landen maar ook niet van bepaalde types. Op mijn foto’s staan dan ook gewoon vliegtuigen die op dat moment voorbij kwamen. Vandaag heb ik tot slot ook nog iets bijzonders in dit artikel, ik heb namelijk ook een filmpje gemaakt! Ik heb namelijk zo veel foto’s gemaakt van vliegtuigen dat ik een aantal (zo’n vierhonderd) foto’s heb samengevoegd in een filmpje. Het is een soort time-lapse filmpje geworden. Kijk je mee?

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Tijdens ons weekend weg naar Egmond aan Zee, zijn we ook een ochtendje vliegtuigen wezen spotten bij Schiphol. En ik had natuurlijk mijn camera mee genomen!

Dat waren de foto’s. Dan volgt hier nog het filmpje:

Wat vind je van de foto’s en mijn filmpje? En ben je zelf wel eens vliegtuigen wezen spotten of vindt je dat totaal niet interessant?

 

6 gedachten over “Vliegtuigen spotten bij Schiphol

 1. Mooie foto’s en wat een gaaf filmpje! En wat bijzonder die app! Dat lijkt me best interessant. Zelf kom ik uit de regio Schiphol en zie ik elke dag talloze vliegtuigen overvliegen, dus ik denk dat het daarom voor mij niet zo bijzonder meer is. Maar ik vind de sfeer op Schiphol wel altijd erg leuk. Heel speciaal dat er zoveel mensen rondlopen die naar allerlei plekken op de wereld gaan.
  Romy onlangs geplaatst…Getting to know me | 10x vragen aan mezelfMy Profile

 2. Heel leuk! Misschien als mijn zoontje ietsje ouder is dat hij het wel heel gaaf vindt! En die sfeer herken ik. Ik vind het ook heerlijk om daar rond te struinen als ik ga vliegen. Ben wel benieuwd naar die app, lijkt mij best interessant.
  Michelle onlangs geplaatst…Lieve papa en mamaMy Profile

  1. Ja dat denk ik ook! Onze kinderen vonden het in ieder geval heel leuk! Ik zal even navragen hoe die app heet. Mijn man heeft m op zijn telefoon.

 3. Hier voelt het ook magisch, om dezelfde redenen die jij noemt. Echt bijzonder dat het blijft “hangen” in de lucht. Op Schiphol, tijdens een fietsrondje, heb ik wel eens gekeken bij het landen en opstijgen. Zo gaaf, dat geluid.

  Alleen het vliegen zelf vind ik nog niet het leukste wat er is.
  Groetjes,Jeanine

  1. Ja he! Het is gewoon heel indrukwekkend! Vliegen zelf vind ik inderdaad ook niet leuk. Met mijn lange benen zit ik nooit comfortabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge