Tips voor het fotograferen van ijsberen

Tips voor het fotograferen van ijsberen

Momenteel ben ik bezig met het maken van een familiefotoalbum van 2016. Ik maak van ieder jaar een fotoalbum. En daar ben ik eigenlijk heel consequent in. Het kost echter ook veel tijd. De tijd gaat voor een gedeelte zitten in het uitzoeken van foto’s. Ik maak namelijk veel te veel foto’s. Omdat ik vorig jaar dit blog ben begonnen heb ik naast mijn gewone hobby’s en geheime hobby’s  nóg iets er bij gekregen wat ik graag doe in mijn vrije tijd. En bloggen kost best veel tijd. Dus zodoende ben ik nu pas begonnen met het album van 2016. Tijdens het uitzoeken van de foto’s kwam ik onder andere weer een aantal foto’s tegen van een tripje naar de dierentuin. En daar zaten ook foto’s van ijsberen bij. Persoonlijk vind ik ze best goed gelukt en leek het mij leuk er een blog aan te wijden. Dus vandaag ijsberenfoto’s! En daarbij ook nog wat tips voor het fotograferen van deze prachtige dieren.

Tips voor het fotograferen van ijsberen. Ik vond in mijn archief nog wat mooie foto's van ijsberen. Het leek mij leuk om deze in en artikel te plaatsen en ik heb er ook wat tips bij geschreven.

Zoek uit waar ijsberen leven

Voor het fotograferen van ijsberen heb je natuurlijk een ijsbeer nodig. IJsberen leven in het noordpoolgebied. Je zou ze bijvoorbeeld kunnen zien tijdens een trip naar Groenland, Spitsbergen, Noordelijk Canada of Alaska. Je kunt ijsberen ook dichter bij huis bewonderen, namelijk in de dierentuin. Er zijn verschillende dierentuinen in Nederland die ijsberen hebben, bijvoorbeeld: Diergaarde Blijdorp, Wildlands Adventure Zoo Emmen, AquaZoo Leeuwarden en Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het is aan te raden voordat je naar de dierentuin gaat, even op de website te kijken of de ijsberen ook daadwerkelijk te zien zijn. Wij zijn twee keer in Wildlands geweest waarvan één keer de ijsberen in het binnen verblijf zaten en de hele dag niet te zien waren.

Heb geduld en neem de tijd

Dit is eigenlijk altijd van belang bij het fotograferen van dieren. Een dier gaat immers maar zelden speciaal voor jou poseren. Soms moet je dus even wachten op wat actie. Als een ijsbeer slaapt loont het soms om eerst bij wat andere dieren te gaan kijken en daarna nog eens bij het ijsberenverblijf te kijken of de beren wakker zijn. Naast geduld moet je ook vooral veel geluk hebben. Onlangs zijn wij in AquaZoo geweest waar een prachtig ijsberenverblijf is. Wij hadden een klein geluksmomentje. De ijsberen waren aan het eten toen wij kwamen kijken en op dat moment kwam er toevallig een straaljager overvliegen. Eén van de ijsberen schrok daarvan en zette het op een rennen. En hij rende vlak voor ons langs! Prachtig om te zien!

Tips voor het fotograferen van ijsberen. Ik vond in mijn archief nog wat mooie foto's van ijsberen. Het leek mij leuk om deze in en artikel te plaatsen en ik heb er ook wat tips bij geschreven.

Tips voor het fotograferen van ijsberen. Ik vond in mijn archief nog wat mooie foto's van ijsberen. Het leek mij leuk om deze in en artikel te plaatsen en ik heb er ook wat tips bij geschreven.

Voedertijden

Veel dierentuinen hanteren een vast voederschema en dat is altijd goed om te weten. Voedertijd betekent namelijk actie! Probeer dus bij binnenkomst in de dierentuin te achterhalen hoe laat de ijsberen gevoerd worden.

Tips voor het fotograferen van ijsberen. Ik vond in mijn archief nog wat mooie foto's van ijsberen. Het leek mij leuk om deze in en artikel te plaatsen en ik heb er ook wat tips bij geschreven.

Tips voor het fotograferen van ijsberen. Ik vond in mijn archief nog wat mooie foto's van ijsberen. Het leek mij leuk om deze in en artikel te plaatsen en ik heb er ook wat tips bij geschreven.

Dicht bij het raam of glas

IJsberen zijn de grootste roofdieren en daarom erg gevaarlijk. Dat betekent dat je ijsberen altijd alleen door dik glas of hekwerk kunt zien. Als je foto’s wil maken door het glas, probeer dan met je lens zo dicht mogelijk bij het glas te komen. Hierdoor voorkom je heel veel weerspiegeling. Weerspiegeling kan namelijk voor veel ruis op je foto zorgen. Het glas is helaas vaak vies dus probeer een schoon plekje te vinden.

Tips voor het fotograferen van ijsberen. Ik vond in mijn archief nog wat mooie foto's van ijsberen. Het leek mij leuk om deze in en artikel te plaatsen en ik heb er ook wat tips bij geschreven.

Heb jij nog aanvullende tips?

2 gedachten over “Tips voor het fotograferen van ijsberen

    1. Jammer is dat eigenlijk he! Dat dieren niet gewoon even goed gaan staan voor een foto! In Amerika zagen wij op redelijke afstand eens een zwarte beer tijdens een wandeling. in tegenstelling tot bijvoorbeeld grizzly beren, zijn zwarte beren schuw. Deze beer liep dus ook van ons af. Wij zagen hem, schrokken een beetje, en dachten toen gauw een foto maken! Maar helaas. De foto is een zoekplaatje geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge