Mijn favoriete tijdschriften | Te leen bij de bibliotheek!

Mijn favoriete tijdschriften | Te leen bij de bibliotheek!

Tot nog toe gaan mijn artikelen uit de rubriek ‘Ga eens naar de bibliotheek’ allemaal over leuke boeken voor kinderen. Zo schreef ik al over legoboeken, luisterboeken, boeken van Eric Carle en boeken van en over Freek Vonk. Ik kom echter niet alleen voor de kinderen in de bibliotheek. Ik heb zelf namelijk ook een lidmaatschap. En wat leen ik dan vooral voor mijzelf? Ik leen veel informatieve boeken. Zo heb ik al verschillende boeken over bloggen of schrijven geleend bij de bibliotheek. Maar wat ik ook graag leen zijn tijdschriften! Bij ons in de bibliotheek hebben ze namelijk een enorme verscheidenheid aan tijdschriften die je mag lenen. Helaas mag je nooit het nieuwste nummer lenen, maar dat maakt mij niet zo veel uit. Benieuwd naar welke titels van tijdschriften ik graag lees én leen?

Vrouwentijdschriften

LINDA.

Op de LINDA. heb ik al een aantal keer een abonnement gehad. Ik vind het een fijn tijdschrift maar soms heb ik het ook wel weer gehad. Dat heb ik eigenlijk met de meeste tijdschriften waar ik wel eens een abonnement op heb gehad. Op een gegeven moment voelt het gewoon een beetje als te veel van hetzelfde. Zo af en toe leen ik de LINDA. van de bibliotheek en dan leest het allemaal wel weer lekker weg.

Viva

Ik twijfelde even of ik de Viva hier nog wel moet noemen want zo vaak leen ik dit tijdschrift niet meer. Vaak leen ik het alleen als ik verder niks kan vinden. Ik voel me eerlijk gezegd een beetje te oud worden voor de Viva. En dat bedoel ik verder niet negatief. Het spreek mij gewoon vaak niet meer zo aan. Hebben meer leeftijdsgenoten dat?

Flair

Het gevoel dat ik bij de Viva heb, heb ik bij de Flair daarentegen weer totaal niet. De Flair is een tijdschrift die ik graag lees. Het is ook een tijdschrift dat ik nog wel eens wil kopen in de winkel. Er staan een aantal vaste rubrieken in die mij altijd wel weten te boeien.

Voor moeders

Fabulous Mama

Bij dit tijdschrift heeft een hele tijd dezelfde editie als inkijkexemplaar gelegen. Er kwamen maar geen nieuwe nummers meer uit. Het blijkt dat dit te maken heeft gehad met een faillissement. Maar, ze zijn weer terug! Het is geen tijdschrift wat ik van voor tot achter lees, maar wel leuk om af en toe eens in huis te hebben.

Ouders van Nu

Eigenlijk hoor ik niet meer tot de doelgroep van dit tijdschrift. Mijn kinderen zijn inmiddels alweer een poosje geen baby meer. Toch lees ik dit tijdschrift af en toe nog wel. Het verbaasd mij iedere keer weer hoe snel er dingen veranderen. Ik zie dan namelijk allerlei nieuwe babybenodigdheden die er in mijn tijd nog niet waren. En dan zijn mijn kinderen nog maar 4 en 6 jaar! Verder doet dit tijdschrift mij ook gewoon nog lekker terug denken aan de tijd dat ik zwanger was. Toen verslond ik de Ouders van Nu en ook de Jij en Je Kinderen, een tijdschrift wat is opgegaan in de Fabulous Mama.

Over huis en tuin

Groei & Bloei

Dit is zo’n fijn tijdschrift als je van tuinieren houdt. Er staan veel voorbeelden in van mooie en praktische tuinen en er staan ook vaak tuintips in voor het huidige seizoen. Het is echt een tijdschrift waar ik vaak een heerlijk poosje in aan het lezen ben.

VT Wonen, Home & Garden en Eigen Huis & Interieur

Deze tijdschriften noem ik even in één zucht. Niet om ze over één kam te scheren want het zijn stuk voor stuk mooie tijdschriften, maar het zijn voor mij allemaal tijdschriften die ik vooral lekker doorblader in plaats van dat ik ze lees. Het is altijd leuk om naar mooie interieurs te kijken of om nieuwe woonideetjes op te doen.

Overige tijdschriften

Hobby Handig en Home Deco

Veel informatie en ideeën voor DIY projecten zoek ik eigenlijk op op Pinterest of op het internet. Maar deze tijdschriften geven soms weer net even wat nieuwe ideeën die ik nog niet eerder ben tegen gekomen. Fijn leesvoer dus om eens lekker de tijd voor te nemen en door te bladeren.

Reiz& Magazine en Reisgids Consumentenbond

Het is weer de periode om ons te oriënteren op de bestemming voor de zomervakantie van volgend jaar. Deze tijdschriften zijn daar ideaal voor. Er staan bestemmingen dicht bij huis in maar ook prachtige verre reizen. Die combinatie vind ik praktisch én ik mag graag fantaseren over mooie reizen die we misschien ooit nog eens gaan ondernemen.

Focus

Dit is een tijdschrift over fotografie. Het is een tijdschrift dat soms een beetje boven mijn fotografeerniveau uitstijgt maar een mens kan daar altijd van leren toch? Iedere editie staat er weer een andere tak van de fotografie centraal en op die manier leer je nog eens over fotografische aspecten waar je misschien eerst nog nooit van had gehoord.

Dit waren de tijdschriften die ik graag lees of waar ik graag door heen blader. Naast deze titels heeft de bibliotheek nog veel meer tijdschriften te leen.

Lees jij wel eens een tijdschrift? Wat is je favoriete titel?

5 gedachten over “Mijn favoriete tijdschriften | Te leen bij de bibliotheek!

    1. Ik heb ook regelmatig abonnementen gehad. Nog steeds wel eens. Maar ik kom er gewoon niet altijd aan toe om te lezen en dan ben ik soms nog tijdschriften aan het lezen van een paar weken geleden. Dan kan ik ze net zo goed lenen bij de bibliotheek! Wat ik ook leuk vind, is dat je in de bibliotheek nog eens een tijdschrift pakt die je anders niet zo snel zou lezen.

    1. Mama en family (heet dat tegenwoordig niet fabulous mama of kek mama?) is inderdaad een leuk tijdschrift. Voor mij is het tijdgebrek juist reden om tijdschriften van de bieb te lenen. Het kost niks en als ik er toch niet aan toe kom breng ik ze gewoon terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge