Televisieprogramma’s waar ik momenteel graag naar kijk

Televisieprogramma’s waar ik momenteel graag naar kijk

Vorig jaar schreef ik een artikel met verschillende redenen waarom wij Netflix hadden opgezegd. Eén reden was dat er op dat moment eigenlijk genoeg programma’s op de gewone televisie waren waar wij graag naar kijken. We hadden Netflix dus eigenlijk niet echt nodig. Op dit moment is dat eigenlijk nog steeds zo. Vandaag daarom een lijstje met televisieprogramma’s waar ik op dit moment graag naar kijk.

Grey’s Anatomy

Dit is toch wel mijn favoriete serie van de laatste tien jaar denk ik. Nu ik er over nadenk is dat al langer zo trouwens. Ik keek er namelijk al naar tijdens mijn studententijd en ik ben toch al ruim tien jaar geleden afgestudeerd. Dus ja, Grey’s Anatomy vind ik een topserie. De serie speelt zich af in een ziekenhuis in Seattle en heeft goede acteurs en leuke en spannende verhaallijnen. Telkens als je denkt dat ze op een gegeven moment wel alles gehad hebben wat er in een ziekenhuis kan gebeuren, gebeurt er toch weer iets onverwachts.

Wat ik persoonlijk heel erg mooi vind in de serie is het gegeven van ‘I’m your person’. Wellicht als je af en toe eens Grey’s Anatomy gezien hebt vraag je je af waar ik het over heb. Het komt namelijk af en toe naar voren in de serie. Het is misschien moeilijk uit te leggen wat ik precies bedoel en waarom ik het een mooi gegeven vind, maar ik ga een poging wagen.

‘Person’

De serie begon met een groep nieuwe ‘interns’ in het ziekenhuis. In die groep zaten Meredith en Christina. Zij hadden een hele sterke band en waren elkaars ‘person’. Dat betekent eigenlijk dat ze er altijd voor elkaar waren. In allerlei moeilijke situaties waren ze er altijd voor elkaar. Ook als de één zich in een situatie gemanoeuvreerd had waar de ander het eigenlijk niet mee eens was; ze hielpen elkaar altijd. Christina werkt inmiddels alweer een aantal seizoenen in een ziekenhuis in, volgens mij, Zwitserland. En Meredith heeft een andere ‘person’ gevonden in Alex, die ook bij die eerste groep ‘interns’ zat.

In het echte leven is het ook gewoon fijn om iemand te hebben waar je op terug kan vallen. Iemand die er écht voor je is als het nodig is. Dat geeft een veilig gevoel. Tegen mijn kinderen zeg ik altijd dat ik altijd in hun team zal zitten en ze altijd zal helpen. En daar bedoel ik een beetje hetzelfde mee. En ik hoop dat ze weten dat ze altijd op mij terug kunnen vallen. Ik wil graag hun ‘person’ zijn. Samen met mijn man natuurlijk. En hopelijk vinden ze over een aantal jaren een ‘person’ voor het leven en wellicht vormen ze dan hun eigen team.

Als je net als ik al sinds het begin naar Grey’s Anatomy kijkt, dan weet je denk ik wel waar ik het over heb.

McLeod’s Daughters

Ik durf het bijna niet toe te geven. Maar, deze serie heb ik al een keer van voren tot het eind gekeken. Momenteel is het weer iedere dag op televisie en ik kijk wéér. Het is zo’n fijne serie. En vooral, het is een Australische serie. Die sfeer en het landschap, daar kijk ik graag naar! De serie gaat namelijk over twee half-zussen, Claire en Tess, die samen een grote boerderij runnen in het zuiden van Australië. Later in de serie zullen er nog meer half-zussen arriveren maar Claire en Tess vormen de basis. Vlakbij wonen de broers Nick en Alex Ryan die natuurlijk voor de nodige dynamiek zorgen. En verder zie je natuurlijk veel van het leven op zulke grote boerderijen in Australië.

Toen ik in Australië was heb ik ook verschillende keren gewerkt om wat extra geld te verdienen voor het reizen. Ik heb niet op een bedrijf met vee gewerkt maar wel op een groot bedrijf waar ze fruit kweekten en waar ze ook rondreden op grote motors om van het ene veld naar het andere veld te komen. Dus de serie is voor mij ook een beetje herkenning en het doet mij tevens herinneren aan mijn mooie reis.

The Good Doctor

Dit is een nieuwe serie die momenteel op televisie is. Het gaat over een arts in opleiding die een bepaalde vorm van autisme heeft. Deze serie kan bij lange na niet tippen aan Grey’s Anatomy maar het kijkt wel lekker weg.

Married At First Sight

Dit programma kijk ik al sinds het eerste seizoen. Op dit moment is het derde seizoen op televisie. Ik vind het een bijzonder gegeven dat je je laat koppelen aan een partner die wetenschappers voor jou selecteren. Dapper dat mensen er aan mee doen. Bij sommige mensen denk ik dat ze wat meer zelfkennis hadden moeten hebben omdat die zich toch behoorlijk laten leiden door de eerste indruk en het experiment daardoor geen kans geven. Als je je daar niet over heen kunt zetten, moet je niet aan zo’n programma mee doen.

Toch is het programma redelijk succesvol. In voorgaande seizoenen is er namelijk telkens een stel dat bij elkaar blijft. Ik ben benieuwd hoe dat dit seizoen zal gaan. Tot nog toe zijn er drie stellen getrouwd waarvan de eerste twee het waarschijnlijk niet gaan redden. Vorige week is het derde stel getrouwd en die geef ik meer kans.

Tien Jaar Grenzeloos Verliefd

Grenzeloos verliefd kijken wij sinds het begin. Momenteel blikt het programma terug op voorgaande seizoenen en kun je zien hoe het met sommige stellen gaat. En dat is natuurlijk eigenlijk het leukste om te zien. Het is nogal een stap die deze jonge mensen maken; emigreren voor de liefde. En de meesten vertrekken ook nog eens naar een land waar de voorzieningen toch wat anders zijn dan ze hier in Nederland gewend zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de andere taal, omgangsnormen en gebruiken.

Tot nog toe hebben veel relaties stand gehouden en zijn er veel prachtige kinderen geboren. Dat is natuurlijk wat wij als kijker te zien krijgen. Ik kan mij voorstellen dat wanneer je mee hebt gedaan aan dit programma en je relatie helaas is stukgelopen, dat je dan niet zo’n zin hebt om aan een terugblik mee te doen.

De Reünie

De Reünie is ook weer op televisie. Dit seizoen is het helaas wel heel erg duidelijk wat een goede presentator Rob Kamphues was bij dit programma. Patrick Lodiers kwam aardig in de buurt maar dit seizoen wordt het gepresenteerd door Anita Witzier en zij laat helaas wel heel veel liggen. Wellicht moet ze er gewoon een beetje in komen of wellicht voelt ze het niet goed aan. Waar Rob en Patrick namelijk gevoelige vragen durfden te stellen, gaat Anita door naar het volgende onderwerp.

Gisteren was er bijvoorbeeld een reünie van een klas van een internaat. Een mevrouw vertelde over haar beroerde thuissituatie en hoe zij destijds zonder toelichting in een taxi naar het internaat werd gebracht. Ze kwam thuis van het buitenspelen en werd zonder tekst en uitleg naar het internaat gebracht. Dat moet vreselijk geweest zijn en dat was het ook. Deze gebeurtenis heeft nog steeds invloed op haar leven. Als kijker leefde ik enorm mee met haar. Maar als kijker vroeg ik mij ook af of zij het er ooit over gehad heeft met haar moeder. En ik schat in dat Rob en Patrick die vraag hadden gesteld.

Helaas heeft Anita dat niet durven doen. En dat is jammer. Ze vraagt sowieso maar heel weinig aan de klasgenoten hoe het nu met hen gaat. Terwijl dat toch een beetje dé vraag is op een reünie. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben niet op zoek naar sensatie. Maar, ik denk wel dat dit programma zich er op een passende wijze voor leent om dóór te vragen. Iets wat naar mijn gevoel Rob en Patrick wel durfden te doen.

Homeland

Sinds afgelopen weekend is Homeland weer op tv. Een serie waar wij graag samen naar kijken. Het is een serie die ik moeilijk kan omschrijven. Het is een serie die ieder seizoen weer verrast met bizarre wendingen en complotten. Bij ‘Wie is de Mol?’ is de slogan ‘niets is wat het lijkt’ en dat geldt ook een beetje voor Homeland.

Ik Vertrek

Hier hoef ik toch eigenlijk verder geen toelichting te geven over waarom wij graag naar dit programma kijken. Enerzijds blijf ik het altijd knap vinden hoe mensen zo’n grote stap durven te nemen en anderzijds kijk ik altijd vol verbazing naar de slechte voorbereidingen. En dan bedoel ik vooral het niet leren van de taal of iets kopen wat ze alleen op foto’s hebben gezien. Wat zou het jammer zijn als dit programma ooit gaat stoppen.

De Rijdende Rechter

De Rijdende Rechter is ook zo’n programma dat al jaren mee draait en waar ik nog altijd graag naar kijk. Wat is het soms toch jammer dat hele kleine dingen of kleine misverstanden of een ‘klein beetje’ gebrek aan communicatie soms toch leiden naar heftige burenruzies. Wat hadden veel kwesties toch voorkomen kunnen worden met een beetje begrip en empathie voor een ander.

Waar kijk jij graag naar op televisie?

10 gedachten over “Televisieprogramma’s waar ik momenteel graag naar kijk

  1. Wij hebben inmiddels alweer een poosje geen netflix meer. Maar, ik houd wel een lijstje bij met aanraders voor als we toch weer overstag gaan. Ik zet Designated Survivor erbij op!

 1. Ik vertrek, Mc Leod’s Daughters keek ik ook altijd toen ik hier nog woonde. Homeland is mijn favoriet, alleen wil ik liever een aantal series achter elkaar kijken. In het laatste seizoen ervan is een groot deel in Berlijn opgenomen trouwens. Ben je ook al bij dat seizoen? Of inmiddels bij het nieuwe? Geweldige serie! 10 jaar grenzeloos verliefd kan ik ook altijd zo van genieten. Ben zo blij dat we met een schotel in Frankfurt gewoon Nederlandse televisie hebben 😍
  Essma onlangs geplaatst…Worstpannetje voor het hele gezinMy Profile

  1. Jaa, Homeland is een topserie he. Het seizoen in Berlijn hebben wij ook gezien. Was wel één van de betere seizoenen. Onlangs is er weer een nieuw seizoen begonnen, ik moet er altijd weer een beetje inkomen. Maar inderdaad fijn om in Frankfurt gewoon wat vertrouwde programma’s te kunnen zien!

 2. Ik kijk niet zoveel programma’s die ‘gewoon’ op tv zijn, maar was de laatste paar weken toch wel verslaafd aan Love Island haha. Verschrikkelijk fout, maar zo hilarish. Was tijdens mijn studietijd trouwens ook helemaal verslaafd aan Grey’s Anatomy! Ben nog steeds van plan om het ooit weer een keer te gaan kijken.

  1. Ik ben dus ook tijdens mijn studententijd begonnen met Greys Anatomy. En die verslaving is nooit meer gestopt! Dus een aanrader om weer eens aan te haken 🙂

 3. Volgens mij hebben we qua programma’s wel een beetje dezelfde smaak. Leuk! Van zowel Grenzeloos Verliefd als Married at First Sight heb ik volgens mij echt alle afleveringen gezien. Vooral de terugblikken van Grenzeloos Verliefd kijk ik met veel plezier. Goed voor heel wat ‘oh ja!’-momenten en ook interessant om te zien hoe het sommige koppels is vergaan.
  The Good Doctor en Grey’s Anatomy wil ik allebei graag nog een keer kijken. Van Grey’s Anatomy tikte ik laatst seizoen 1 op de kop bij de kringloopwinkel, dus daar moet ik binnenkort echt eens een start mee maken 🙂
  Het enige programma uit je lijstje dat niet zo mijn ding is, is De Rijdende Rechter. Dat vind ik vaak iets te veel ‘geneuzel’ om niets, haha. Alhoewel dat stiekem natuurlijk de kracht is van het programma.

  1. Ja, Grey’s Anatomy is echt mijn absolute aanrader! The Good Doctor is ook een fijne serie maar kan zeker niet tippen aan Grey’s Anatomy. En je hebt gelijk hoor, De Rijdende Rechter is soms wel veel geneuzel. Ik vind het vooral soms interessant hoe het recht werkt. En hoe door duidelijkheid soms dingen opgelost kunnen worden. Maar als een aflevering weer om de zoveelste schutting gaat die niet goed staat sla ik het wel over hoor 🙂

  1. Friends kijk ik inderdaad ook graag. Toen het destijds op televisie kwam keek ik al iedere week. Maar nu kan ik er nog steeds naar kijken. Toevallig heb ik van de week een groot stuk van een aflevering van Dream School zitten kijken. Inderdaad een bijzonder programma. Enerzijds zat ik mij te ergeren aan de laksheid van sommige leerlingen. Maar tegelijkertijd hebben de meesten ook moeilijke dingen mee gemaakt waardoor het niet gek is dat zij hun draai even niet kunnen vinden. En dan vind ik het van mezelf meteen weer zo stom dat ik ze veroordeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge