DIY project: raamtekening

DIY project: raamtekening

Een poosje geleden is onze jongste zoon vier jaar geworden. Voor zijn verjaardagsfeest wilde ik graag een leuke verjaardagstekst op het raam in de woonkamer maken. Ik zie regelmatig leuke raamtekeningen of teksten voorbij komen en wilde dat zelf ook graag eens proberen.

Waar zijn de ‘raam-teken-stiften’ te koop?

Maar waar koop je dan die stiften? Ik besloot eerst eens op internet te gaan zoeken. Maar persoonlijk vond ik veel raamstiften of krijtstiften, zoals ze schijnbaar eigenlijk heten, veelal te duur. Of de levertijd te lang. Want soms wil ik graag per direct ergens mee beginnen en dan is een levertijd van een dag al veels te lang. Laten we het er maar op houden dat geduld soms niet mijn sterkste kant is.

Vervolgens kreeg ik eigenlijk van iemand de tip om eens bij Hema of Bruna te kijken. Dat deed ik natuurlijk direct! En ik kocht bij zowel de Hema als de Bruna een stift. Beide stiften heb ik gebruikt voor mijn tekst op het raam en in dit artikel ga ik jullie verder mijn ervaring vertellen met deze stiften. Daarnaast geef ik ook wat kleine tips. Voor mij was dit ook de eerste raamtekening dus heel veel ervaring heb ik nog niet.

In dit artikel vertel ik over de twee krijtstiften die ik heb gekocht om een mooie raamtekening mee te maken voor de verjaardag van onze jongste zoon.

Hierboven zie je de twee stiften die ik gekocht heb. De bovenste is van Hema en kost precies een euro. De onderste is van het merk Edding en kocht ik bij Bruna voor €3,75. De Edding stift voelt wat zwaarder als de Hema stift. Waarschijnlijk zit daar wat meer inkt in, maar de hoeveelheid m.l. kan ik op beide stiften niet terug vinden. Dus dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Werkwijze

Ik wilde graag dat de tekst van buitenaf te lezen zou zijn en ik wilde graag de tekst aan de binnenkant van het raam schrijven. Dat betekent dat ik de tekst dus in spiegelbeeld moest schrijven. Op zich ben ik redelijk goed in uit de losse pols schrijven en tekenen, maar schrijven in spiegelbeeld is toch een vak apart. Ik besloot op papier de tekst te maken, deze aan de andere kant van het papier met een stift over te trekken en het papier buiten op het raam te bevestigen.  Met papier bedoel ik trouwens meerdere blaadjes. Maar dat is natuurlijk afhankelijk van je ontwerp. Later kreeg ik van iemand de tip dat je de tekst ook gewoon met zwarte stift kunt maken op papier en het zo ophangen op het raam. Dan hoef je dus niet de tekst aan de andere kant van het papier over te trekken. De stift zie je wel door het licht, dat zou dus een handeling kunnen schelen.

In dit artikel vertel ik over de twee krijtstiften die ik heb gekocht om een mooie raamtekening mee te maken voor de verjaardag van onze jongste zoon.

In dit artikel vertel ik over de twee krijtstiften die ik heb gekocht om een mooie raamtekening mee te maken voor de verjaardag van onze jongste zoon.

Het resultaat

Zie hierboven het resultaat. Ik heb er erg veel complimenten over gekregen. Nu was ik zelf ook erg blij met het resultaat. Het stond erg vrolijk. Ik heb het grootste gedeelte trouwens getekend met de Hema stift. Beide stiften deden het eigenlijk prima. Wel vond ik dat de Edding stift een iets duidelijkere lijn gaf, die stift dekte wat meer.

In dit artikel vertel ik over de twee krijtstiften die ik heb gekocht om een mooie raamtekening mee te maken voor de verjaardag van onze jongste zoon.

Op de foto hierboven kun je dat volgens mij wel duidelijk zien. Die enkele lijn is gemaakt met de stift van Edding.

De inkt van beide stiften is verder goed schoon te maken. Het is zelfs zo dat wanneer je met je vinger tegen de tekening komt, dat je dan de lijn uitveegt. Dus als je besluit ook een raamtekening te maken, zorg er dan voor dat er geen kleine kinderhandjes bij kunnen.

Heb jij wel eens iets gemaakt met raam- of krijtstiften?

2 gedachten over “DIY project: raamtekening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge