Het regent bijna nooit in Nederland!

Het regent bijna nooit in Nederland!

Sinds onze kinderen naar de peuterspeelzaal gaan en later naar school heb ik altijd het brengen en halen met de fiets gedaan. En dat ging eigenlijk altijd prima. Mensen denken namelijk dat het in Nederland veel regent, maar dat valt in de praktijk reuze mee. In al die jaren zijn we maar een paar keer kletsnat geregend. De keren dat we echt door en door nat zijn geregend, zijn echt op maximaal twee handen te tellen.

Regenpak en schone kleren

Het scheelt natuurlijk enorm dat wij vlakbij school wonen. Ik heb regelmatig de app ‘Runkeeper’ aan staan en die geeft aan dat de route naar school ongeveer één kilometer is. Dat is ongeveer tien minuten fietsen, rekening houdend met mijn zoon die zelf fietst. Het is dus maar een korte afstand en hoe nat kun je van de regen worden op dat kleine stukje? Als het ‘s ochtends regent probeer ik vaak mijn kinderen een regenbroek aan te doen maar als ze dat niet willen neem ik voor de zekerheid een droge broek mee. Mochten we erg nat regenen dan kan ik ze op school even een droge broek aan doen. Dat is toch prettiger dan de hele dag in een natgeregende broek op school lopen.

Wij zijn niet van suiker

‘s Middags vind ik het minder erg als het regent. We gaan dan immers toch naar huis en als we thuis als een paar verzopen katjes aankomen dan hebben we gelukkig een warme douche en bovendien ligt er in de kast lekkere droge kleding. Wij zijn immers niet van suiker en een beetje regen kunnen we prima hebben.

Maar in Nederland regent het haast nooit

Toch zijn de hierboven beschreven situaties de afgelopen jaren weinig voorgekomen. De regenbroeken liggen meer in de kast dan dat ze gebruikt worden en we zijn zelden kletsnat thuisgekomen. Wellicht komt dat door de korte afstand maar het komt ook door het gegeven dat het gewoon weinig regent in Nederland. Ik zeg ook altijd tegen mensen dat ik het helemaal niet erg vind om alles met de fiets te doen. Ik vind fietsen juist fijn!

Toch met de auto

Sinds kort heb ik echter de beschikking over een eigen auto. En die auto heeft op de één of andere manier een magische uitwerking op het weer. Het regent namelijk opeens veel meer! Het schooljaar is inmiddels zo’n zes weken bezig en ik heb de auto al vaker moeten gebruiken in verband met de regen dan de regenbroeken! Hoe is het mogelijk?

Gezond verstand gebruiken

Vorige week heb ik ook een aantal keren de kinderen met de auto naar school gebracht. Eerlijk gezegd ook een paar keer uit gemak. En dat is eigenlijk gek, want met de fiets zijn we sneller op school. Met de fiets komen we namelijk dichter bij school terwijl ik de auto een stukje vanaf school moet parkeren en we nog een stukje moeten lopen. Vorige week gingen we met de fiets naar school en begon mijn zoon een beetje te jammeren dat hij zo moe is en vroeg hij wanneer we weer met de auto naar school gaan. Dus toen realiseerde ik mij dat ik toch wat meer mijn gezonde verstand moet gebruiken en moet proberen zo vaak mogelijk met de fiets naar school te gaan. Met de fiets naar school is sneller en het is fijner om de dag lekker in de buitenlucht te beginnen. Bovendien is de fiets ook nog beter voor het milieu dan de auto. En tot slot, het regent gewoon echt niet zoveel als we altijd denken in Nederland. Niemand wordt minder van een paar druppeltjes regen!

Vind jij dat het veel regent in Nederland?

15 gedachten over “Het regent bijna nooit in Nederland!

 1. Wat een fijn inzicht eigenlijk! Als ik er zo bij nadenk, regent het inderdaad zoveel minder vaak dan je denkt in Nederland. Ik denk ook vaak maar “Ik smelt niet van een paar druppels regen.” en doe dan alsnog gewoon wat ik wilde doen. Zelfs hardlopen door de stromende regen vind ik zo erg nog niet… Dan heb ik in ieder geval een warme douche om naar uit te zien. Alleen als het regent wanneer ik naar mijn werk ga, vind ik het niet zo’n feest 😉
  Romy onlangs geplaatst…Vaker Vrolijkheid #13: Artis, inparkeren en fluffy vestMy Profile

  1. Nog bedankt voor je reactie! Ik streef er naar altijd te reageren meer ik loop nu een beetje achter 🙁 Je hebt groot gelijk, van regen ga je zeker niet smelten. Het is alleen wel vervelend als je ergens naar toe moet. Maar in de praktijk lijkt het dus reuze mee te vallen. Ik heb ook wel eens hardgelopen in de regen, het verraste mij hoe fijn dat eigenlijk nog is. Men zegt wel eens dat er met regen meer zuurstof in de lucht zit!

 2. Ik haat de regen ook niet, het is tenslotte maar water. Als je onder de douche staat ben je even nat. Ik kan er vaak zelfs mee lachen. Hoe vaak is het al niet gebeurd dat het begon te stortregenen en ik net buiten kwam en dat het opklaarde toen ik weer thuis was? Ik geef toe, niet veel. Maar het belangrijkste is dat ik er om kan lachen toch? Humor maakt alles beter!
  Nikita onlangs geplaatst…Waarom ik jonger geschat worden helemaal niet zo erg vindMy Profile

  1. Ja hebt helemaal gelijk! Humor relativeert eigenlijk bijna alles. En als je naar huis rijdt is het vaak ook niet zo heel erg om een beetje nat te regenen, de warme douche is dan extra lekker toch!

  1. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel leuk vind aan bloggen, een kleine gedachte groeit soms uit tot een leuk artikel. En bovendien vind ik het leuk om dat soort gedachtenspinsels later ook nog eens terug te lezen.

 3. Precies dat, we zijn niet van suiker. Ik vind ook dat het niet veel regent. Wij wonen overigens nog dichterbij de peuterspeelzaal en toekomstige school. Dan hoeven we niet eens te fietsen, zo fijn! Vroeger haatte ik regen ontzettend. Naar de middelbare school moest ik 12 kilometer fietsen. En een regenpak was niet hip, dus kwam ik zeikesnat op school en had ik het heel de dag koud. Lekker eigenwijs haha. Nu vind ik regen wel gezellig, als ik binnen ben 😉
  Michelle onlangs geplaatst…Ja, ik had een voorkeurMy Profile

  1. Oh ja! Ik moest ook best een eind fietsen naar de middelbare school en een regenpak was toen echt totaal niet hip inderdaad. Dat gekluns met die broek uit doen bij de kluisjes.. Maar het alternatief was inderdaad een hele dag met zo’n natte broek rondlopen. Vreselijk. Kan het zijn dat het toen veel meer regende?

  1. Bedankt voor je reacties! Ik streef er naar overal op te reageren maar ik loop inmiddels een beetje achter 🙁 Echt erg he, dat die auto zo makkelijk is. En dat terwijl de auto helemaal niet sneller is bij kleine afstanden zoals naar school. Nu ik er wat alerter op ben pak ik gelukkig wel weer vaker de fiets.

 4. Veel regen in Nederland? Als je in Florida bent in oktober of in Azië reist tijdens het regenseizoen, dán pas leer je wat veel regen is. Ooit liepen we in Orlando door de Disney Parken en het regende en regende en regende. 24 uur. En dat maak je in Nederland dus nooit mee. Echt 24 uur regen, non stop? Nee. De heftige buien zijn altijd van korte duur. Dan kan het miezerig zijn, maar tussendoor is het altijd wel even droog. Daarom ook ‘tussen de buien door’. En een tropische regenbui zoals in Azië? Zo hard regent het hier ook weer niet. Ik vind het dus allemaal heel erg meevallen.
  Sheila onlangs geplaatst…#METOOMy Profile

  1. Ja, een tropische bui is wel even andere koek! Het bijzondere van die buien vind ik trouwens dat ze er opeens zijn! In Nederland zie je buien vaak nog wel een beetje aankomen door de donkere lucht. Maar die tropische buien beginnen vaak opeens en dan ook meteen met de kraan vol open! Ik heb in Noord-Australië een keer zo’n bui op mijn kop gekregen. Het begon echt opeens kei en kei hard te regenen. Ik deed vijf stappen om onder een afdakje te gaan staan maar ik was al door en door nat. En zo plotseling als de bui kwam, zo plotseling ging het ook weer weg en was het zonnetje er weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge