Ponsen XXL | Een aanwinst voor de DIY-liefhebber

Ponsen XXL | Een aanwinst voor de DIY-liefhebber

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar mooie grote ponsen. Niet van die kleine ponsen waar je kleine priegel figuurtjes mee kunt uit ponsen, maar grote ponsen voor grote figuurtjes. Die zijn helaas nog niet zo gemakkelijk te vinden. Ik vond uiteindelijk een hele fijne website die vol staat met hobby en DIY benodigdheden en aangezien ik er weinig over lees besloot ik zelf dit artikel te schrijven. Dit betreft dus gewoon een aanrader van mijn kant en is geenzins een sponsoring of samenwerking. Dat betekent ook dat ik gewoon lekker ongelimiteerd en overdreven enthousiast kan doen!

Wat is een pons?

Een pons is eigenlijk een soort perforator. Het werkt ook hetzelfde. Je legt een papier tussen de pons, je duwt de pons naar beneden en dan krijg je een figuurtje zoals je bij een perforator confetti krijgt.

Waar koop je een pons?

Ponsen zijn in de meeste hobbywinkels wel te koop. Ook bij de Action verkopen ze ponsen. Vaak zijn dit wel ponsen waar je enkel kleine figuurtjes mee kunt uit ponsen. Ik heb er een paar die ik bij de Action heb gekocht:

Ponsen XXL, ik vind ze echt een aanwinst voor verschillende DIY projecten. Ik moest er wel een poosje naar zoeken maar vond uiteindelijk een website waar je ze kunt kopen.

Met deze ponsjes kun je figuurtjes uit ponsen van zo’n één centimeter. Het leek mij echter handig om ook wat ponsen te hebben waar je wat grotere figuren mee kunt uit ponsen. Die kon ik echter in geen enkele winkel vinden en ik besloot mijn zoektocht daarom verder op het internet voort te zetten. Uiteindelijk kwam ik op de website van Opitec. Dat is een Duits bedrijf maar heeft ook een prachtige Nederlandstalige website en levert ook gewoon in Nederland. En, ze hebben keuze genoeg in grote ponsen! Ik heb er in de loop van tijd een aantal gekocht:

Motiefpons ‘cirkel’ XXL, €9,80 (nu in de aanbieding, normaal €12,25). De pons geeft een cirkel met een doorsnede van 7,5 centimeter. 
Motiefpons ‘hart’ XXL, €12,25. De pons geeft een hart met een doorsnede van 7,5 centimeter.
Motiefpons ‘ster’ XXL, €9,80 (nu in de aanbieding, normaal €12,25). De pons geeft een ster met een doorsnede van 7,5 centimeter.
Motiefpons ‘dennenboom’ XXL, €12,25. De pons geeft een dennenboom met een breedte van 6,5 centimeter.
Motiefpons ‘cirkel’ groot, €6,60. De pons geeft een cirkel met een doorsnede van 5 centimeter. Motiefpons ‘cirkel’ S, €4,00. De pons geeft een cirkel met een doorsnede van 2,5 centimeter. De kleine pons op de foto komt bij Action vandaan.

Waar gebruik je een pons voor?

De ponsen gebruik ik heel vaak als ik met de kinderen ga knutselen. De cirkels zijn echt ideaal om leuke gezichtjes mee te maken. De figuren zijn sowieso leuk om lekker mee te plakken. Deze week wil ik met de kinderen nog een grote kerstboom van karton versieren en dan zijn de cirkels natuurlijk ideaal als kerstbal en ook de sterren komen dan goed van pas.

Ponsen XXL, ik vind ze echt een aanwinst voor verschillende DIY projecten. Ik moest er wel een poosje naar zoeken maar vond uiteindelijk een website waar je ze kunt kopen.

Zelf gebruik ik de ponsen regelmatig om kaarten mee te versieren of om cadeaulabels te maken. Ik liet al een paar cadeaulabels zien in mijn artikel over de bloemenpers. Die labels heb ik dus allemaal gemaakt met een pons.

Wat zijn ze duur!

Ja, dat zul je vast wel gedacht hebben toen je de prijzen onder de foto’s zag. En ze zijn inderdaad duur. Ik heb nergens goedkopere ponsen van deze grootte kunnen vinden. De ponsen zijn erg degelijk en ik gebruik ze dus regelmatig en daarom vind ik ze persoonlijk het geld wel waard. Ik ga er van uit dat ze voor altijd mee gaan. In de webshop van Opitec vind je trouwens nog veel meer ponsen. Zoek maar eens op ‘pons’ of ‘pons XXL’. Zo is er ook een pons waarmee je een ‘echt’ cadeaulabel kunt uitponsen. Die zou ik ook nog graag willen hebben.

Ponsen XXL, ik vind ze echt een aanwinst voor verschillende DIY projecten. Ik moest er wel een poosje naar zoeken maar vond uiteindelijk een website waar je ze kunt kopen.

Als je een keer wat besteld hebt bij Opitec dan krijg je ook één of twee keer per jaar hun magazine vol met leuke producten en DIY ideeën. Zo heb ik er vorig jaar ook een paar mallen besteld voor het gieten van beton. Want ook mooie grote gietmallen kan ik tot nog toe niet in de winkels vinden.

Dus, ben je op zoek naar een grote pons? Kijk dan eens op de site van Opitec. Ze hebben nog veel meer ponsen dan dat ik hier heb laten zien. Ik vind de website trouwens sowieso een aanrader als je op zoek bent naar hobbymateriaal of DIY gereedschap. Zeker als je bereid bent er iets meer aan uit te geven natuurlijk!

Gebruik jij wel eens een pons?

17 gedachten over “Ponsen XXL | Een aanwinst voor de DIY-liefhebber

 1. Ja ponsen zijn leuk. De kleine posen kun je ook gebruiken voor de inhoud van schutkaarten. Je kunt de kleur en papier aanpassen aan je kaart,echt leuk. En doe wat leuke ponsjes in een envelop bij je kaart , geeft een leuk effect voor de ontvanger.

  1. Dat is inderdaad ook een goed idee om de kleine ponsjes voor te gebruiken. Ik heb ook wel eens een kado voor een huwelijk leuk verpakt met ‘hartjes-confetti’. Ideaal zijn ze!

  1. Ponsen zijn inderdaad zulke fijne en handige dingen. Toen ik op zoek was naar grote ponsen kwam ik inderdaad ook de ponsen van Martha Steward tegen. Ook mooi aan de prijs! Maar goed, sommige dingen zijn het wel waard! Als ik zie hoeveel ik mijn ponsen van zo’n 12 euro per stuk al gebruikt heb, dan kan ik alleen maar zeggen dat ik er enorm blij mee ben!

 2. Ik gebruik niet echt ponsen, maar die waren wel goed van pas gekomen bij het maken van de goodiebags voor mijn dochter! Hier in Duitsland is DIY helemaal hot en daarom kun je vrijwel snel alles vinden op het gebied van knutselen! Zo is er de mega grote winkel Idee waar ik altijd slaag als ik iets zoek. Die ponsen hebben ze daar ook in allerlei soorten en maten😉 Leuk die bomen!

  1. Duitsland heeft inderdaad veel meer aanbod van DIY dingen. De webshop waar ik nu mijn ponsen heb gekocht is ook een Duits bedrijf. Ze kosten wel wat, maar ik ben er ook enorm blij mee!

  1. Hahaha, herkenbaar! Ik heb ook een hele verzameling maar de kinderen weten ze ook steeds vaker te vinden. Ik moet ze nog wel wat beter bij brengen dat wanneer ze met ponsen gaan knutselen dat ze niet de figuurtjes alleen meer uit het midden van het papier halen. Zo zonder van het papier!

  1. Ja klopt hoor, ze zijn inderdaad behoorlijk duur. Maar zoals met alle dure dingen kun je alleen zelf de afweging maken of je het het geld waard vindt. Wellicht biedt Ali inderdaad een goedkopere variant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge