Over muziek waar ik wél wat mee heb #3

Over muziek waar ik wél wat mee heb #3

Vandaag het laatste deel van mijn reeks ‘Over muziek waar ik wél wat mee heb’.  Aanleiding van deze reeks artikelen was de Top 2000 en het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ dat in 2017 wéér op nummer 1 stond. Ik schreef dat ik op zich niks tegen dit nummer heb maar ik heb er ook niks méé. Zodoende besloot ik wat toelichting te geven op waarom ik bepaalde nummers in mijn stemlijst heb gezet.

Bon Jovi – Always

Bon Jovi heb ik live gezien in het Goffert Park te Nijmegen. Het was één van de gaafste concerten waar ik bij ben geweest. Het gekke is, ik weet ook nog precies hoe het kopen van de kaartjes ging. De verwachting was namelijk dat de kaartjes snel uitverkocht zouden zijn. Ik ging dus op de zaterdag dat de verkoop ging beginnen heel vroeg naar een GWK kantoor. Om precies te zijn, ik stond om 6.00 uur in de ochtend voor het GWK kantoor op het Centraal Station van Utrecht. En ik was de eerste!

Wat een tijd eigenlijk hé, dat je serieus nog ergens naartoe moest gaan om concertkaartjes te kopen. Volgens mij was het toen al wel mogelijk om kaartjes te kopen via de ticketlijn. Maar daar kon je ook behoorlijk pech mee hebben als je er niet tussen kwam. Ik speelde dus liever op safe door om 6.00 uur voor het GWK kantoor te gaan staan. En het lukte gelukkig ook; we hadden kaartjes voor de voorste ring. In het voorprogramma stond Nickelback. Dat was ook al te gek. En het concert van Bon Jovi zelf was ook gewoon geweldig. Ze speelden bijna al hun hits en de sfeer was goed. Het is dan natuurlijk moeilijk kiezen op welk nummer ik zou stemmen van Bon Jovi.

Powderfinger – These Days

Weinig mensen zullen Powderfinger kennen. Helaas bestaat de band ook niet meer. Powderfinger is een Australische band die in Australië ontzettend populair is geweest. De band was ook veelvuldig op de radio te horen toen ik in Australië was. Tijdens mijn reis kocht ik op een gegeven moment de CD van Powderfinger en ik heb de CD heel veel beluisterd als ik weer eens een paar uur in een trein of bus zat. Het is echt Australische rockmuziek. Ik luister nu niet zo vaak meer naar deze CD, vooral omdat ik überhaupt weinig meer luister naar CD’s. Maar, als ik deze muziek hoor dan waan ik mij weer terug naar de vele prachtige plekken in Aussie.

Bob Dylan – Knocking On Heaven’s Door

Wat mij betreft heeft dit nummer eigenlijk geen toelichting nodig. Het is voor mij een bijzonder nummer met een bijzondere herinnering aan een bijzonder iemand.

Over muziek waar ik wél wat mee heb #3. Vandaag het laatste deel van deze reeks. En dan hebben we een hele lange periode waarin we kunnen nadenken over op welke nummers we gaan stemmen voor de top 2000 van dit jaar!

Dixie Chicks – Goodbye  Earl

Als je de film ‘Shut up and Sing’ hebt gezien dan kun je de meiden van de Dixie Chicks alleen maar leuk vinden. De film is een soort documentaire over de band. Het gaat vooral over de kritische uitspraken die één van de zangeressen deed tijdens een concert in Londen over de president van Amerika op dat moment, Bush. Deze uitspraken werden door veel fans uit het conservatieve zuiden niet gewaardeerd en de band werd geboycot. Het is een aanrader de film eens te kijken en dan word je meteen fan van de muziek.

Bruce Springsteen – Hungry Heart

En dan sluit ik af met de laatste ‘B’ van mijn drie favoriete ‘B’s’; Bryan Adams, Bon Jovi en Bruce Springsteen. Van Bruce Springsteen heb ik laatst nog een documentaire zitten bekijken. Wat is dat toch een intrigerende man. De passie en het plezier in het muziek maken spatten bij hem er van af. Dat is fantastisch om te zien maar de muziek is ook fantastisch om naar te luisteren.

Stemlijst 2018

Zoals gezegd was dit het laatste artikel in deze reeks. Ik hoop dat er dit jaar nóg meer mensen gaan stemmen op de Top 2000. Over smaak valt niet te twisten maar het zou toch mooi zijn als de top 5 eens een beetje zou veranderen. Ik ga in december in ieder geval weer stemmen en zal mijn stemlijst wederom met jullie delen.

Ook leuk om te lezen

6 gedachten over “Over muziek waar ik wél wat mee heb #3

    1. Dankjewel voor je leuke reactie! Stoosh is inderdaad een erg fijn nummer om nog steeds naar te luisteren. Eigenlijk jammer dat we tegenwoordig haast geen cd’s meer kopen. Die cd hoesjes waren toch altijd onderdeel van de cd!

    1. Ha ha ha, er zijn wel meer mensen die niks hebben met de 3 B’s. Ik snap dat natuurlijk echt totaal niet! Maar het is waar hoor, ieder zijn ding. Dankjewel!

  1. Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh… ik stond daar ook. In het Goffert Park. Want Bon Jovi is geweldig. Ik heb meerdere concerten van ze bezocht, maar die in het Goffert… altijd kippenvel. Ik was er trouwens in 1995 bij de These Days tour en in 2006 bij de Have a Nice day tour. Wow… Bon Jovi.. concerten… jemig… Wat rocken die heren live. Alsof je gewoon een cd luistert. Zo zuiver, prachtig.
    Sheila onlangs geplaatst…Hoe belangrijk is schoonheid voor jou?My Profile

    1. Oh echt waar! Wat toevallig! Wat was dat een topconcert he! Voor mij was het het enige concert van Bon Jovi waar ik bij ben geweest. Maar als ze weer naar Nederland komen, wil ik er graag nog eens heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge