Over muziek waar ik wél wat mee heb #2

Over muziek waar ik wél wat mee heb #2

Onlangs schreef ik al dat ik het zo jammer vond dat ‘Bohemian Rhapsody’ wederom op nummer één stond van de top 2000. Inmiddels is de top 2000 alweer achter de rug en zitten we alweer in het nieuwe jaar. Toch vind ik het leuk om nog een verdere toelichting te geven op mijn stemlijst van de top 2000. Dus hier volgt deel 2!

Pearl Jam – Black

Toen ik mijn stemlijst voor de Top 2000 ging samenstellen had ik voor mijzelf een aantal regels bedacht. Dit nummer van Pearl Jam zorgde er echter voor dat ik mijn eigen regels weer een beetje ging aanpassen. Ik had namelijk bedacht dat ik niet mocht stemmen op een nummer uit de top tien. Maar ja, ‘Black’ stond op nummer tien, dus dan maar niet stemmen op een nummer uit de top negen. Dit jaar zal ik de regels ook weer een beetje moeten aanpassen want ‘Black’ is vorig jaar op plek zes terecht gekomen. Ik vind dat Eddie Vedder een prachtstem heeft. Tijdens het sporten zet ik ‘Black’ vaak een aantal keer op repeat. Zo’n fijn nummer. Heb je de film ‘Into the wild’ wel eens gezien? Echt een aanrader, de film én de muziek van Eddie Vedder!

Metallica – Nothing Else Matters

Dit nummer doet mij altijd denken aan de middelbare schooltijd. En hoe je als puber zo in hokjes kunt denken. Je wordt automatisch in een groepje of in een hokje ingedeeld op basis van je muzieksmaak, je kledingkeuze of wat dan ook. Toen Metallica de liveversie van ‘Nothing else mattters’ uitbracht in 1999 vervaagden die grenzen van die hokjes een beetje want iedereen vond dit nummer opeens gaaf. Zo zie je maar weer dat hokjes-denken alleen maar beperkingen oplevert.

Skunk Anansie – Hedonism (Just Because You Feel Good)

De cd ‘Stoosh’ van Skunk Anansie kocht ik in Engeland toen ik op mijn vijftiende in Brighton een Engelse talencursus volgde. Op de cd zit zelfs nog een prijstickertje met de prijs in Engelse Ponden. Op de middelbare school luisterde ik veel naar deze muziek. Ook heb ik Skunk Anansie een keer live gezien tijdens Pinkpop. Wat was dat leuk!

K’s Choice – To This Day

K’s Choice was net als Skunk Anansie een band waar ik tijdens de middelbare schooltijd veel naar luisterde. Die cd’s heb ik oneindig veel gedraaid. ‘To this day’ is zo’n lekker meeslepend nummer. En zo treffend; niemand heeft immers het antwoord. “I still don’t have the answer to this day”.

Muziek klinkt extra fijn in de oren als het je aan een fijne herinnering doet denken. Vandaag geef ik bij een aantal nummers wat toelichting.

The Little Willies – Roly Poly

The Little Willies is een gelegenheidsband met onder andere Norah Jones. Als ik deze cd draai vraag ik mij altijd weer af waarom ik nooit een muziekinstrument ben geen bespelen. Er klinkt zoveel plezier uit deze muziek. Het is trouwens totaal andere muziek dan wat Norah Jones solo maakt. De nummers zijn erg vrolijk en volgens mij gaan de nummers eigenlijk totaal nergens over. Maar dat hoeft ook niet altijd toch?

Robbie Williams – Me And My Monkey

Aan de Take That gekte heb ik nooit mee gedaan. Ik was toen nog niet echt met muziek bezig. Ik kan mij wel herinneren dat er verschillende klasgenootjes in groep 8 behoorlijk van slag waren en huilden toen Take That ging stoppen. De muziek van Robbie Williams ben ik op een gegeven moment wél gaan waarderen. ‘Angels’ vind ik natuurlijk een mooi nummer maar ‘Me and my monkey’ is eigenlijk mijn favoriet van Robbie Williams.

The Beach Boys – Surfin’ USA

Dit is gewoon heerlijke muziek. De cd ‘The very best of’ van The Beach Boys namen wij mee op vakantie naar de Verenigde Staten. We hebben de cd meerdere malen gedraaid toen wij langs de kust reden in Californië. Dan krijgt zo’n plaat toch wel een meerwaarde. Het is altijd fijn om aan die fantastische reis terug te denken. Wij zijn in Californië ook wezen surfen. Tenminste, ik heb daar een poging toe gedaan. Trying to surf in the USA.

Ook leuk om te lezen

Welke muziek doet jou denken aan een fijne vakantie?

6 gedachten over “Over muziek waar ik wél wat mee heb #2

  1. Wat leuk! Ik heb ook nog ergens de cd van The Beach Boys😄! Als ik die muziek hoor, doet het me idd altijd denken aan de westkust van usa. Skunks Anansie herinnert mij aan een tijd dat ik bij La Place werkte…Ik heb hele leuke vakantieherinneringen aan het nummer New York van Alicia Keys.
    Esma onlangs geplaatst…Little Origin Photo Diary #41My Profile

    1. Och ja, dat kan muziek inderdaad ook doen; je herinneren aan minder fijne dingen. Kan mij voorstellen dat je dit nummer liever nooit meer hoort.

    1. Muziek kan inderdaad veel over iemand zeggen. Mensen die bijvoorbeeld van house houden zijn vaak hele typische mensen. Ha ha ha, grapje he! Nee hoor, over smaak valt niet te twisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge