Oh nee, school begint weer!

Oh nee, school begint weer!

Oh nee, school begint morgen weer! Dit gevoel is eigenlijk een beetje nieuw voor mij. Twee jaar geleden begon onze oudste zoon in groep 1 na de zomervakantie. Dus toen was er nog niet echt sprake van een gevoel dat de vakantie voorbij was. Het was toen vooral een gevoel van nieuwsgierigheid hoe het allemaal zou gaan op school. Vorig jaar keek ik er de laatste week van de vakantie eerlijk gezegd wel naar uit dat de school weer ging beginnen. Onze jongste was immers nog thuis en ik had wel weer een beetje behoefte aan wat ritme en structuur. Maar dit jaar is het dus anders. Onze beide jongens gaan nu naar school en ik geniet er enorm van nu ze de afgelopen weken lekker in de vakantie thuis zijn geweest. Natuurlijk hebben we ook de wat minder gezellige momentjes maar over het algemeen bevalt de vakantie mij heel erg goed. En wat is er dan allemaal zo fijn waarom ik het jammer vind dat de vakantie voorbij is en dat school weer begint?

Dagjes uit

Wij zijn anderhalve week in Luxemburg op vakantie geweest. Toen wij weer thuis waren hebben we verschillende dagjes uit ondernomen. Daar genieten we eigenlijk bijna net zo veel van als de vakantie in het buitenland. We hebben nieuwe speeltuinen ontdekt en zijn naar verschillende zwembaden geweest. Het is gewoon zo heerlijk dat er alle tijd is voor die dagjes uit en dat je je geen zorgen hoeft te maken om ‘s avonds weer op tijd thuis te zijn omdat de volgende dag ook gewoon weer een vakantiedag is.

Bedtijd

Wij zijn redelijk strikt als het op bedtijden aankomt. In principe brengen wij iedere dag de kinderen ongeveer op dezelfde tijden naar bed. Dit hebben wij altijd zo gedaan en dat bevalt ons goed. In de zomervakantie wordt dat schema echter een beetje verschoven en gaan de kinderen wel eens wat later naar bed. Vaak omdat we op pad zijn geweest en pas later thuis zijn gekomen, maar soms ook omdat ze nog zo lekker buiten aan het spelen zijn. Ach, het is vakantie dus wat maakt het uit.

Ochtendritueel

Ik ben niet zo’n ochtendmens. Nooit geweest en zal het ook nooit worden denk ik. In de vakantie hoeven er ‘s ochtends geen tasjes gevuld te worden en staan we ook niet op tijd en dat vind ik heerlijk. ‘S ochtends hoeft er in de vakantie gewoon niks. Lekker rustig ontbijten en de krant lezen, meer hoeft er niet. Tegenwoordig lees ik naast de krant ook heel relaxed een paar blogs.

Herfst

Dit jaar waren wij in de regio Noord laat met de zomervakantie waardoor het al september is eer dat de school begint. Het is gewoon al september. En ondanks dat september de afgelopen jaren ons nog heel veel mooie zonnige dagen bracht, heb ik wel een beetje moeite met september. De maand september geeft mij het gevoel dat de herfst er aan komt. Helaas is dat niet alleen een gevoel, de herfst komt er daadwerkelijk ook gewoon aan. En daar ben ik totaal nog niet aan toe. Ik moet er niet aan denken om mijn winterjas weer aan te moeten. Of dat de dagen weer korter worden.

Dus van mij had de vakantie best wat langer mogen duren. Ik heb nog niet zo’n behoefte aan ritme en structuur. Ik ben eigenlijk wel een beetje gehecht geraakt aan het flexibele en relaxte karakter van de vakantie. Helaas doen we er uiteindelijk niks aan en begint morgen school gewoon echt. Ik hoop dat september een beetje goedgezind is en ons nog wel wat heerlijk warme weekenden gunt.

Kijk jij er altijd naar uit dat het ‘gewone’ leven weer begint?

6 gedachten over “Oh nee, school begint weer!

 1. Die mij ook maar lekker de vakantie! Het geeft zoveel heerlijke relaxte momenten met elkaar. Naast mijn werk 3 ochtenden per week gaat onze oudste 2 keer naar de peuterspeelzaal, dus het is elke ochtend aanpakken om op tijd op locatie te zijn. Ik moet daar ook na de vakantie altijd weer aan wennen.
  Succes!
  Lisette onlangs geplaatst…Top 10 Favoriete Voorleesboekjes.My Profile

  1. ja, dat ochtend ritueel is ook niet mijn favoriet. Al heb ik mij dit schooljaar voorgenomen om tien minuten eerder op te staan om dat gehaast te voorkomen. En vandaag, de eerste dag, is dat mij goed af gegaan!

 2. Ik kan me voorstellen dat het met twee schoolgaande kinderen wel even wennen is als de scholen weer beginnen, vooral met dat hele ritme van weer vroeg opstaan en misschien sportclubjes en andere verplichtingen na schooltijd. Fijn dat je in ieder geval zo van de zomervakantie genoten hebt! En ik duim met je mee dat september nog een paar zonnige dagen voor ons in petto heeft!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 9 tips voor beginnen met bloggenMy Profile

  1. Dat op tijd opstaan en alles klaar te hebben om naar school te gaan is altijd weer wennen inderdaad. Al ben ik vanmorgen het schooljaar goed begonnen door tien minuten eerder op te staan om dat gehaast en gestress te voorkomen. En, het werkte! Nu nog volhouden!

 3. Hier begint de school ook weer. Voor Lize (4) is het echt tijd om weer naar school te gaan. Die heeft wat meer uitdaging op de dag nodig (voor mijn gevoel dan). Zelf heb ik ook enorm veel moeite met september. Ik wil ook nog geen herfst. Gelukkig voelt het vandaag ook helemaal niet zo. Daar geniet ik dan maar van 🙂

  1. Bijzonder is dat he, dat je aan je kind kunt zien dat het er aan toe is. Hopelijk heeft ze een leuke klas en gaat ze met plezier naar school! En inderdaad, van deze mooie dagen moeten we het hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge