Nooit gepubliceerde reisverhalen | Een nieuwe rubriek!

Nooit gepubliceerde reisverhalen | Een nieuwe rubriek!

Onlangs las ik een onwijs leuk artikel van Sheila op haar blog ‘Be Ineffable’. Zij is namelijk begonnen met een leuke blogserie onder de naam ‘Throwback Travel Photo’. In het eerste artikel uit deze serie laat Sheila een foto zien van een groepje mensen waarmee zij een hele gave duiktrip heeft gedaan in het Great Barrier Reef in Australië. Hoewel dit artikel dus een soort reisverslag is van een aantal jaar geleden, vond ik dit wel ontzettend leuk om te lezen. Ik werd er helemaal blij van! Als je van reizen of Australië houdt, raad ik je aan het artikel van Sheila te lezen.

Anno 2001

Je merkt waarschijnlijk al dat ik super enthousiast ben. Ik loop zelf namelijk al een poosje te brainstormen over wat te doen met de reisverhalen en foto’s van ‘toen’. Ik ben in 2001 voor een jaar vertrokken naar Australië om daar te backpacken. Tegenwoordig hebben backpackers veelal een blog of een andere website waarop zij hun verhalen kunnen delen. En ik kan mij voorstellen dat tegenwoordig heel veel backpackers ook hun smartphone bij zich hebben en via sociale media het thuisfront goed op de hoogte houden.

Toen ik aan het backpacken was, was ik nog niet uitgerust met een smartphone of een Facebook- of Instagram account. Ik schreef trouwens al eens eerder over wat er destijds allemaal wél in mijn backpack zat. Ik mailde anno 2001 / 2002 af en toe eens. En als ik het mij goed kan herinneren heb ik één keer in een internetcafé wat foto’s ingescand en bij een mail gevoegd. De mailtjes waren bovendien niet bepaald tekstuele hoogstandjes omdat je voor het gebruik van het internet soms best veel moest betalen.

Dagboek

Soms vind ik dat wel eens jammer. Ik geloof dat ik het erg leuk had gevonden om tijdens het backpacken een blog bij te houden van mijn avonturen. Ook omdat je op die manier voor jezelf een mooi document hebt. Al vraag ik mij wel af waar je als backpacker de tijd vandaan haalt om een blog bij te houden, maar dat terzijde. Tijdens mijn jaar in Australië heb ik overigens wel een dagboek bijgehouden. Maar ook dat is niet bepaald literatuur te noemen.

Bij thuiskomst liet ik mensen die graag foto’s wilden zien van mijn reis een selectie zien en ook vertelde ik natuurlijk globaal over alles wat ik had meegemaakt. Maar heel veel dingen heb ik natuurlijk nooit verteld. Tijdens een jaar reizen doe je zoveel indrukken op, kom je op ontelbaar veel prachtige plekken, zie je veel bijzondere dieren en ontmoet je meerdere bijzondere mensen dat je dat nooit allemaal kunt vertellen.

Nooit gepubliceerde reisverhalen

Het artikel van Sheila en ook haar enthousiasme deed mij weer even in mijn fotoalbums duiken en verder nadenken. Zodoende ben ik op het idee gekomen om een serie te maken van reisverhalen die ik nooit verteld heb. Of om het een beetje officieel te zeggen, verhalen die ik nooit gepubliceerd heb. Daarom start ik binnenkort met een nieuwe rubriek: ‘nooit gepubliceerde reisverhalen’. En dan begin ik natuurlijk met de reis waarbij het plezier in reizen is ontstaan; mijn reis naar Australië.

Ik heb enorm veel zin om foto’s te laten zien. De negatievenscanner heb ik al uit de doos gehaald en ik ben al druk bezig met het inscannen van foto’s. Maar, ik heb er ook zin in om door mijn dagboek te bladeren en te vertellen wat ik toen allemaal heb meegemaakt en hoe ik er nu op terug kijk. Ook lijkt het mij leuk om te vertellen over welke bijzondere, gekke en gevaarlijke dieren ik daar in het wild heb gezien. En Nieuw Zeeland zal natuurlijk ook in de nieuwe rubriek aan bod komen, want daar ben ik vanuit Sydney voor een maand naar toe gevlogen. Kortom, genoeg onderwerpen! Het eerste artikel zal gaan over de voorbereidingen op mijn grote reis. Want ook daar zijn tegenwoordig een aantal dingen in veranderd!

Heb jij ook reisverhalen waar je graag nog over wil schrijven?

10 gedachten over “Nooit gepubliceerde reisverhalen | Een nieuwe rubriek!

  1. Ja! Jouw verhaal over Marrakech heb ik ook gelezen! Al trekt Marrakech mij persoonlijk niet direct, ik vond dat wel heel leuk om te lezen! Ik heb het idee dat wanneer je over een reis of een vakantie schrijft die al een poosje of een aantal jaar geleden is, je anders schrijft dan wanneer je net terug bent van vakantie of een reis. Ik merk zelf dat wanneer je net terug bent van vakantie dat ik zo’n beetje alles fantastisch vond. Wanneer een vakantie dus al wat langer geleden is, kun je beter filteren en wat neutraler vertellen. Misschien maakt dat het dat het toch leuk is om verhalen te lezen van welleer!

  1. Dankjewel! Leuk dat je al wel geschreven hebt over jouw reizen. Lijkt mij echt mooi om dat te hebben om het later nog weer te kunnen terug lezen. Ik heb gelukkig wel een reisdagboek bijgehouden maar dat is toch anders dan een blog.

  1. Dankjewel Sheila! Ik ben er ook blij mee dat ik er mee begonnen ben. Ik liep er al lang mee in mijn hoofd en je hebt mij toch een beetje het laatste zetje gegeven om daadwerkelijk actie te ondernemen. En volgens mij heb ik nu wel een leuke vorm bedacht die bij mij en mijn blog past. Dus dank!

 1. Oh, wauw. Het klinkt alsof je echt al wat boeiende reizen hebt gemaakt dus ik kijk al uit naar deze nieuwe rubriek en al je verhalen. Zelf heb ik ook niet over al mijn reizen geschreven, simpelweg omdat ik mijn blog toen nog niet had. Het is inderdaad wel gek om te bedenken dat het nog niet zo héél lang geleden is dat je niet overal wifi had. Ik zie mezelf ook nog in zo’n internetcafé zitten, al mailend naar mijn ouders. Wat een tijden.

  1. Dankjewel Sarah! Dat vind ik echt leuk om te horen. Ja gek he, dat het inderdaad nog niet zo lang geleden is dat er niet overal Wifi was. Ha ha ha, ja en die internetcafe’s dat is wat he. Soms had je ook echt super traag internet en vond ik het zo zonde van mijn geld. Of zag je de tijd wegtikken en wilde je eigenlijk je mailtje wat langer maken. Precies zoals je zegt: wat een tijden!

 2. Wat ontzettend leuk om op deze manier terug te blikken op jouw meest indrukwekkende reizen! Het is eigenlijk best jammer dat we ‘vroegere’ reizen niet altijd via blogverhalen of foto’s hebben vastgelegd, terwijl ze soms zo mooi waren. Ik zie er nu al naar uit om je oude reisverhalen te lezen inclusief mooie foto’s in de vorm van ingescande negatieven 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Sunday Funday | 35 leuke dingen om te doen op zondagMy Profile

  1. Dankjewel! Ik vind het inderdaad ook jammer dat ik toen nog geen blog had. Het is gewoon zo fijn om dat soort ervaringen vast te leggen! Het inscannen van de negatieven is helaas nog best een klus. En ik twijfel nog een beetje wat mooier is: de ingescande negatieven of een foto van een foto. Hoe dan ook, er komen foto’s bij de artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge