Panorama wanddecoratie van Saal Digital

Panorama wanddecoratie van Saal Digital

Al sinds wij in ons nieuwe huis wonen lopen wij met het idee om ‘iets moois’ boven ons bed te hangen. Nu zijn wij nogal kieskeurig en daardoor hebben wij na drie jaar nog steeds geen mooi schilderij of wanddecoratie boven ons bed hangen. Op Facebook zag ik al een aantal keer een aanbieding van Saal Digital. Zij zochten mensen die een product wilden bestellen met een waardebon van €50,- en daar een review over wilden schrijven. Verschillende mensen waren mij al voor geweest en schreven positieve recensies. Ik dacht, ik meld mij ook gewoon aan, wie weet zorgt zo’n aanbod voor een schop onder onze kont en hebben wij binnenkort iets moois aan de muur.

Zo gezegd, zo gedaan

Zo gezegd zo gedaan en na enige tijd kreeg ik al een reactie dat ik inderdaad mee mocht doen en een product mocht gaan uitkiezen. Wat een keuze! En toen kwamen we natuurlijk weer uit bij de basisvraag: wat willen we? Al pratende en denkende kwamen we uit op een panorama ter breedte van ons bed. Wij houden er altijd wel van als het één met het ander mooi uitgelijnd is.

Ik had al wel eens eerder zitten zoeken naar wanddecoratie in de verhoudingen van een panorama maar die maten zijn helaas niet zo heel erg gangbaar. Of in ieder geval niet met dezelfde breedte als ons bed. Bij Saal Digital zag ik gelukkig wel de mogelijkheid van een wanddecoratie met een breedte van 1.60 meter. Je hebt trouwens best veel keuze in materiaal maar wij waren er al snel over uit dat wij voor een hardschuimplaat zouden gaan. Bij deze keuze moesten we zelf ook nog wat geld bijleggen, maar dat hebben we er natuurlijk wel voor over.

Maar welke foto dan?

Zo kreeg ons vage idee steeds meer contouren en moesten we natuurlijk nog op zoek naar een mooie afbeelding. We zaten meteen aan een mooie skylinefoto te denken van New York. Daar zijn we op huwelijksreis naar toe geweest en dat is toch wel een erg bijzondere herinnering. Helaas waren onze eigen foto’s niet groot genoeg om het op dat formaat mooi scherp te krijgen. Dus op zoek naar een mooie foto op internet. Maar daar zit natuurlijk een grote ‘maar’ aan, want je mag immers niet zomaar andermans materiaal gebruiken. Ik schreef al eens een blog over dat één van mijn foto’s zomaar gebruikt is, dus dat moet ik natuurlijk niet zelf gaan doen.

Na lang surfen op het web kwamen we uiteindelijk echt een prachtige foto tegen van de skyline van Vancouver. Ja, Vancouver is geen New York, maar het is wel óók een te gekke stad. We zijn er allebei geweest en hebben ook aan Vancouver hele fijne herinneringen. Ik heb contact gezocht met de fotograaf van de desbetreffende foto en hem om toestemming gevraagd. Hij was akkoord, ook met het feit dat ik op mijn blog foto’s laat zien. Dat hebben we dus netjes geregeld.

Het resultaat

En dan hebben we na drie jaar eindelijk iets moois boven ons bed hangen! En wat zijn we er blij mee!

Onlangs bestelden wij bij Saal Digital een prachtige wanddecoratie. Wij kozen voor het panorama formaat en we zijn heel blij met het resultaat!

Onlangs bestelden wij bij Saal Digital een prachtige wanddecoratie. Wij kozen voor het panorama formaat en we zijn heel blij met het resultaat!

Onze bevindingen

Bovenstaande gaat voornamelijk over het proces wat wij doormaakten om eindelijk een keuze te maken. Maar ik wil jullie ook graag nog laten weten wat onze bevindingen zijn met Saal Digital.

Het bestelproces

Het bestellen ging eigenlijk heel makkelijk. Wij hebben niet de bestel-software gedownload maar gewoon de bestelling online gedaan. Ik vond het vooral erg prettig dat je er op gewezen wordt wanneer je bestand te klein is voor het formaat. Op het scherm van je computer of laptop denk je vaak dat de korreligheid wel mee valt, maar in de praktijk valt dat toch wel erg tegen. Verder liepen wij er nog even tegen aan dat betaling niet met Ideal kan, we moesten de creditcard er even bij halen.

Service

Voor en na het bestellen kun je duidelijk zien wat de verwachtte levertijden zijn van het betreffende product. Bij ons was er helaas wat vertraging in de levering. Waarschijnlijk lag dit aan de bezorgdienst want ik kon het pakket volgen en had wel gezien dat het verzonden was. Toen ik Saal Digital hierover mailde kreeg ik vrijwel direct al een reactie én een oplossing. Die service vond ik erg prettig.

De levering

Onze bestelling had een afmeting van 1.60 bij 0.40 meter. Dat is nogal wat! Er werd dan ook een mooi groot pakket geleverd. Het zat allemaal echt prima verpakt. Onze wanddecoratie zat mooi en veilig verpakt waardoor het geen beschadigingen kon oplopen tijdens het verzendproces.

Kwaliteit

Over de kwaliteit zijn wij echt uitermate tevreden. Blij verrast zelfs. De foto is echt haarscherp afgedrukt op de hardschuimplaat. Ik kan er niet meer over zeggen dan dat ik het echt perfecte kwaliteit vind. Bovendien zijn de kleuren ook zoals ze moeten zijn. Wij hebben onze wanddecoratie trouwens besteld zonder ophangsysteem aan de achterkant, dit zou nog €25,00 extra kosten. Wij vonden dat toch wel veel extra geld en besloten dat niet te doen. En nu blijkt dat toch wel de verkeerde bezuiniging. Ik zou echt aanraden om  een wanddecoratie mét ophangsysteem te bestellen, zeker als je een groot formaat wilt bestellen. Dat is zoveel makkelijker. Wij zijn een hele poos bezig geweest om het schilderij mooi op te hangen. En bovendien zijn de ophangsystemen bij de bouwmarkt ook niet bepaald goedkoop.

Onlangs bestelden wij bij Saal Digital een prachtige wanddecoratie. Wij kozen voor het panorama formaat en we zijn heel blij met het resultaat!
Op deze foto zie je goed wat een hardschuimplaat is. Ik vind het een wat strakkere uitstraling hebben dan bijvoorbeeld canvas.
Onlangs bestelden wij bij Saal Digital een prachtige wanddecoratie. Wij kozen voor het panorama formaat en we zijn heel blij met het resultaat!
De foto hieronder is een close-up foto van waar ongeveer het zwarte vierkantje staat.
Onlangs bestelden wij bij Saal Digital een prachtige wanddecoratie. Wij kozen voor het panorama formaat en we zijn heel blij met het resultaat!
En op deze foto zie je, naar mijn idee, goed hoe haarscherp de foto is afgedrukt.

Conclusie

Ik vind Saal Digital een aanrader. En dat zeg ik niet omdat ik een waardebon heb gekregen, dat zeg ik omdat wij enorm blij zijn met hetgeen wij nu boven het bed hebben hangen. Bij mij scoren ze eigenlijk overal pluspunten op. Als ik echt kritisch moet zijn zou ik het makkelijker vinden als je ook met Ideal kunt betalen, dat is net wat prettiger. En ik kan mij voorstellen dat niet iedereen een creditcard heeft.

Tot slot wil ik graag Mike Heller bedanken voor het gebruik van zijn prachtige foto. Als je meer van zijn foto’s wil zien, raad ik je zeker aan zijn website eens te bezoeken: Mike Heller Photography. Echt heel erg bedankt Mike!

And finally, I would like to thank Mike Heller for letting us use his magnificent picture. If you would like to see more of his work, I do recommend you to visit his website: Mike Heller Photography. Thank you so much Mike!

6 gedachten over “Panorama wanddecoratie van Saal Digital

      1. Oh great! Commentluv is one plugin that i really would recomment. I enjoy reading the comments on my articles very much and i’m aiming to react on every comment. I have another plugin that sends an email to the commenter with my reaction automatically.

  1. Wat een ontzettend mooie foto en hij staat echt prachtig op de hardschuimplaat boven jullie bed. Heel erg sfeervol! Ik heb zelf een jaar geleden 100 euro shoptegoed bij Albelli gewonnen en heb daarvan 2 zelfgemaakte foto’s (een gele herfsttak en een close-up van een madeliefje) op hardschuimplaat laten drukken.Ze staan nu nog in de kast, maar ik wil ze graag een mooi plekje aan de muur geven als ik een eigen huisje heb.
    Romy onlangs geplaatst…5 (niet cliché) levenslessen die ik leerde van DisneyfilmsMy Profile

    1. Dankjewel voor je reactie! Ik vind hardschuimplaat echt een aanrader. Je ziet dat veel mensen vaak een foto laten afdrukken op canvas maar hardschuimplaat heeft een veel strakkere uitstraling. Leuk dat je al wat spulletjes aan het verzamelen bent voor als je een eigen huisje hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge