Mijn nieuwe blog-routine!

Mijn nieuwe blog-routine!

Het is vandaag dinsdag 13 juni. Als ik goed geteld heb, bestaat mijn blog vandaag twaalf weken en één dag. In verschillende blogs heb ik wel eens aangestipt dat ik het belangrijk vind om te bloggen omdat ik het leuk vind. Het is voor mij een leuke nieuwe hobby waarbij ik geen druk wil ervaren dat ik moet schrijven of foto’s moet plaatsen op sociale media. Het doel van mijn blog is dat ik een plek heb waar ik creatieve dingen op kwijt kan. Maar, ik vind het natuurlijk wel hartstikke leuk dat mijn artikelen ook gelezen worden. Dus ik wil toch ook wel mijn best doen om meer lezers te genereren. En dat wil ik natuurlijk wel doen binnen mijn grenzen wat goed en prettig voor mij voelt.

Consequent publiceren

Eén van de manieren om meer lezers te krijgen op je blog,  is vaker en consequenter een artikel plaatsen. Tenminste, dit lees ik op internet en in verschillende boeken over webblogs. En als ik logisch nadenk kan ik mij daar ook wel wat bij voorstellen. Het is als lezer fijn om te weten waar je aan toe bent. Daarom ben ik er over gaan nadenken hoe vaak ik een artikel wil en kan publiceren. Aan inspiratie heb ik geen gebrek. Ik heb een enorme lijst met ideetjes. Niet alle ideetjes zijn uiteindelijk bruikbaar, maar voorlopig kan ik wel vooruit. Dus het ligt er vooral aan hoe vaak ik wil en hoe vaak ik kan publiceren. Onlangs schreef ik nog een artikel over hoe het met mijn blog gaat waarin ik beschrijf dat het maken van een blog, inclusief de foto’s, mij nog best veel tijd kost. Dus ik heb besloten dat ik maar niet te hoog moet inzetten met het aantal artikelen per week. Want ik wil geen druk ervaren!

De nieuwe routine

Inmiddels gaan mijn beide kinderen naar school, waardoor ik de mogelijkheid heb om een vaste ochtend in de week een paar uurtjes te reserveren voor mijn blog. Zodoende heb ik voor mezelf een soort blog-routine bedacht. Ik ga proberen iedere dinsdag en vrijdag een nieuw artikel online te zetten. Daarnaast ga ik proberen om achter de schermen wat vooruit te werken. Dat geeft een prettig gevoel en het voorkomt druk. Want het zal best wel eens gaan voorkomen dat ik met lekker weer liever in de tuin bezig ga dan achter de laptop ga zitten. Maar we zullen het gaan zien! Ik hoop in ieder geval dat je met veel plezier op mijn website komt, mijn artikelen leest en mijn foto’s bekijkt.

En als je het leuk vindt een reactie te plaatsen, graag! Ik lees alle reacties en probeer ook altijd te reageren.

4 gedachten over “Mijn nieuwe blog-routine!

    1. Dankjewel voor je leuke bericht! Ik merk nu al dat een vast ritme een beetje rust geeft. Zeker in combinatie met een beetje vooruit werken. Vind het wel heel bewonderswaardig hoe anderen het voor elkaar krijgen iedere dag een blog te plaatsen. Echt knap hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge