Netflix: houden of opzeggen?

Netflix: houden of opzeggen?

Een poosje terug kwam er op vrijdagavond helemaal niks op televisie. Echt helemaal niks. Hoe dat mogelijk is in de huidige tijd met ik weet niet hoeveel zenders weet ik niet. Maar er kwam gewoon echt niks op. Ik kwam toen met het idee om eens te kijken of er niet een gratis abonnement op Netflix te krijgen is. Dat was er natuurlijk en in een minuut hadden wij Netflix op televisie. En toen begon eigenlijk meteen het eerste probleem. Want, waar begin je mee?

Het aanbod is groot

Het aanbod is zo enorm dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We zijn toen begonnen met het kijken van de serie ‘Breaking Bad’ omdat je daar zo veel goede berichten over hoort. Maar de serie weet ons niet echt te pakken. En we proberen echt door te zetten hoor, we zijn inmiddels in seizoen twee, of drie misschien zelfs. Maar nadat alles voor de zoveelste keer mis liep en de twee hoofdrolspelers voor de zoveelste keer opnieuw beginnen, houden wij het voor gezien. In de tussentijd ben ik zelf begonnen met het kijken van de serie ‘Orange is the New Black’. En dat vind ik nog best een leuke serie. Het komt absoluut niet in de buurt van mijn favoriete serie ‘Grey’s Anatomy’, maar het is wel boeiend genoeg om te blijven kijken.

De proefmaand is zo voorbij

Maar een maand is natuurlijk zo voorbij. En toen kwamen we er achter dat er een nieuw seizoen van ‘House of Cards’ zou komen, net in de week nadat ons proefabonnement zou aflopen. ‘House of Cards’ zijn wij vorig jaar begonnen met kijken op DVD’s van de bibliotheek. De bibliotheek heeft overigens best veel series beschikbaar. De bibliotheek is sowieso gewoon leuk, maar dat terzijde. Wij besloten dus om ons abonnement maar even door te laten lopen zodat we het nieuwe seizoen van ‘House of Cards’ konden zien. Dat is namelijk een serie die wij allebei leuk vinden en we vinden het allebei gezellig om samen televisie te kijken.

We zijn weer een paar weken verder en we hebben ‘House of Cards’ afgekeken. Ondertussen heb ikzelf behoorlijke marathon sessies gehouden met ‘Orange is the New Black’ en heb inmiddels de laatste aflevering gezien. We hebben nog geen nieuwe serie gevonden die ons allebei kan boeien. En ik weet zelf ook niet zo goed of ik nog wel weer met een nieuwe serie wil starten. Dus nu zijn we op het punt aangekomen waarop we ons afvragen wat we met ons abonnement op Netflix gaan doen? Houden of opzeggen?

Houden of opzeggen?

Ik neig zelf naar opzeggen. Ik ben nou eenmaal iemand die op kan gaan in een serie. Zo kan ik gemakkelijk op een avond een aantal afleveringen achter elkaar kijken terwijl ik dat dan achteraf eigenlijk weer zonde van mijn tijd vind. En bovendien heb ik het gevoel dat we er mooi ingestonken zijn. Netflix bood ons een mooi en gratis proefabonnement aan en vervolgens blijven wij lid terwijl dat eigenlijk niet onze bedoeling was. Mijn man twijfelt echter nog. Er zijn nog wat science fiction series of films die hij graag wil zien. Dus we zijn er nog niet over uit!

Heb jij ook Netflix? En wat zijn dan nog leuke aanraders? Of raad je juist aan er gewoon mee te stoppen?

12 gedachten over “Netflix: houden of opzeggen?

 1. Haha hoe herkenbaar!
  Ik kan me ook ‘verliezen’ in series en daarom kijk ik ze niet.
  Ik hou het bij Once upon a time, die vind ik heerlijk!

  Je zou met vrienden kunnen delen. Ik kijk op t abonnement van een vriend, je zou kunnen delen in de kosten 🙂

  Liefs Jis

  1. Ja he! En dan is het zo zonde van de tijd vind ik. Het is mij tot nog toe gelukt om geen nieuwe serie op te starten, dus ik probeer me daar aan vast te houden. En een abonnement delen Is inderdaad een goede optie!

  1. Ja erg is dat dubbele gevoel he. Heerlijk om je even te verliezen in een serie, maar waarom dan toch vaak een beetje schuldgevoel!

 2. Wij hebben ook Netflix en ik kan soms echt gaan binche matchen… dus begrijp wel dat je het ergens zou opzeggen.
  Ik vond outlander en gaan hotel leuk (over die laatste heb ik zelfs geblogd).
  Ook once upon a time ben ik fan van.

 3. Ik heb sinds een week Netflix aangeschaft en moet m’n draai nog erin zoen te vinden. Ik ben nu The Missing aan het kijken. Als iemand nog tips heeft voor het kijken van leuke series. Let me know! Groetjes

  1. Herkenbaar! In het begin moesten wij dus ook erg zoeken. En nu eigenlijk nog steeds nu ik er over nadenk. Het helpt wel om veel aan mensen te vragen of ze tips hebben. Ik heb verder nog niet weer iets nieuws gekeken dus meer tips heb ik niet 🙂

  1. Ja, dat is ook zo. Voorlopig houden we het ook nog, voornamelijk omdat mijn man er niet vanaf wil. En Orange Is the new black heb ik al gekeken. Alles. Ik zal niet zeggen in welke tijdsperiode… maar het was een korte tijd. Inderdaad verslavend!!

 4. Oh wij hebben ook Netflix, maar hebben ons account gedeeld met een ander (dat kan nml, je kunt meerdere TV koppelen aan je account, vraag me niet hoe maar het kan). Ik gebruik het vooral voor de kinderen. Daarvoor is het aanbod heel leuk.

  Wij vonden de serie Breaking Bad echt enorm goed! dus ik denk dat ik jouw geen series ga aanbevelen, want mijn smaal zal denk ik anders zijn 🙂

  1. Leuk dat je reacties achter laat op mijn blog! En netflix heeft inderdaad ook veel voor de kinderen te bieden. Wel een goede tip om inderdaad eens uit te zoeken hoe We een abonnement kunnen delen met iemand. Als het wat goedkoper is, is de keuze ook weer wat makkelijker om het te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge