Netflix series kijken zonder Netflix

Netflix series kijken zonder Netflix

Netflix, ik heb er al twee keer een artikel over geschreven. Het eerste artikel ging over onze twijfel of wij ons proefabonnement dat was overgegaan in een normaal abonnement moesten opzeggen. En in het tweede artikel vertelde ik dat we eindelijk een besluit hadden genomen en Netflix daadwerkelijk hadden opgezegd. Waarschijnlijk zullen we ons vast wel weer eens abonneren maar voor nu bevalt het wel even goed. Ik kom bijvoorbeeld eindelijk weer eens toe aan een puzzel!

Leven zonder Netflix

Een leven zonder Netflix is prima te doen. Op dit moment vinden wij dat er genoeg leuks te zien is op de normale televisie. Zo kijk ik sinds kort naar de nieuwe serie ‘the Good Doctor’ en kijken wij graag naar de nieuwe serie ’10 jaar Grenzeloos Verliefd’. Natuurlijk kijken wij ook op zaterdag naar ‘Wie is de mol?’. Toch zie en krijg ik via verschillende kanalen tips van goede series op Netflix. Ja, dat lukt nu dus even niet. Als je ook geen Netflix hebt krijg je misschien soms het gevoel dat je een heleboel mist. Vandaag heb ik een goede tip voor als je toch Netflix wil kijken maar geen abonnement wil.

Leen de series van de bibliotheek!

Zo simpel is het. Heel veel topseries die te zien zijn op Netflix, zijn gewoon op DVD te huur bij de bibliotheek! Wellicht woon je niet in de buurt van een grote bibliotheek of heeft jouw bibliotheek maar een kleine DVD afdeling. Kijk dan eens op de site van de bibliotheek. Iedere bibliotheek heeft namelijk een website waar je met je pasje kunt inloggen en waarop je de collectie kunt bekijken. Volgens mij geldt voor alle bibliotheken dat je met je pasje ook materiaal van andere bibliotheken uit de provincie mag lenen. En die DVD’s kun je dus heel gemakkelijk reserveren via de website. Vervolgens krijg je een mailtje wanneer je de DVD’s kunt ophalen in je eigen bibliotheek. Makkelijk toch!

Selectie van series die te leen zijn

Ik zal bij deze ook een paar voorbeelden van series geven die volgens mij populair zijn op Netflix. Deze series heb ik zelf ook gekeken en zijn te leen in de bibliotheek:

 • Orange Is The New Black
 • Breaking Bad
 • New Girl
 • Suits
 • House Of Cards
 • Homeland

En deze series heb ik zelf nog niet gezien maar zijn ook te leen:

 • The Crown
 • Game of Thrones
 • Spartacus
 • Dexter
 • Black Mirror
 • The Handmaid’s Tale
 • Broadchurch
 • The Fall
 • Sherlock

Wellicht zijn er nog veel meer series te leen. Ik heb natuurlijk niet alles nagekeken!

Leen jij wel eens een DVD van de bibliotheek?

14 gedachten over “Netflix series kijken zonder Netflix

  1. Precies! Op dit moment komt er voor ons ook genoeg op televisie wat wij leuk vinden om te kijken. Daarom hebben wij een poosje geleden Netflix ook even opgezegd. Maar soms hoor ik wel goede verhalen over bepaalde series en het is prettig dat veel daarvan gewoon te leen is.

  1. Tegenwoordig werken de meeste bibliotheken samen. Dus als je daadwerkelijk een serie zou willen kijken loont het misschien om eens in de collectie te kijken op de website van de bibliotheek. Ik kan namelijk met mijn pasje uit bibliotheken lenen uit de hele provincie. Ik reserveer de dvd’s dan gewoon en ik haal ze in mijn eigen bibliotheek op. Handig!

  1. Ja, de bibliotheek is tegenwoordig meer dan een plek waar je boeken kan lenen. Bij ons zijn er in de bibliotheek ook verschillende workshops die aangeboden worden. Maar niks moet natuurlijk!

 1. Wauw, wat een slim idee! Ik heb geen Netflix, maar zou sommige series wel graag willen zien. Mijn moeder werkt bij de bibliotheek als vrijwilliger, dus ik zal haar eens vragen welke series hier te leen zijn. Alleen al met de dvd-boxen van Orange is the new black zou ik heel blij zijn 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Held op sokken, wie ik?!My Profile

  1. Ja, het is echt een aanrader om OITNB eens bij de bibliotheek te lenen hoor. En wellicht zegt je moeder dat zij in de vestiging geen DVDs hebben, kijk dan eens op de website naar de collectie. Ik kan namelijk materiaal uit de hele provincie lenen. Ik reserveer dan gewoon bijvoorbeeld een DVD via de website en kan m dan vervolgens in mijn eigen bibliotheek ophalen. Echt ideaal!

  1. Ha ha ha, tja, als je Netflix hebt hef je ook niet meer naar de bibliotheek! En Netflix is inderdaad heel fijn. Wij hebben het een poosje geleden opgezegd omdat we nergens meer aan toe kwamen ‘s avonds vanwege alle series die we aan het kijken waren. Dus nu even een Netflix-vrije periode. 🙂

  1. Ja, officieel mag het niet maar ja, we leven nu eenmaal in een moderne tijd. Dus ik snap dat heel goed! En dat je veel naar de bioscoop gaat maakt natuurlijk héél veel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge