De naam van mijn blog | Waarom heet mijn blog 31 Flowers?

De naam van mijn blog | Waarom heet mijn blog 31 Flowers?

Vandaag is het zover! Dit is het honderdste artikel op mijn blog! Wat is dat veel! Ik weet nog goed dat ik mijn eerste artikel publiceerde. Wat was dat spannend. En inmiddels zijn het 100 artikelen! Ik ben daar dan ook wel erg trots op! Omdat ik nog niet zo lang geleden een artikel plaatste met allerlei cijfers over mijn blog, leek het mij vandaag wel eens tijd om in dit honderdste artikel uit te leggen waarom mijn blog eigenlijk 31 Flowers heet. Want daar heb ik natuurlijk wel een reden voor.

Een goede naam is héél belangrijk

Voordat ik begon met bloggen las ik alles wat los en vastzit over bloggen en over het starten van een blog. Vaak werd er in boeken, tijdschriften en op websites uitgebreid aandacht besteed aan het feit dat een goede blognaam heel belangrijk is. Het is van belang dat lezers meteen weten waar een blog over gaat en met een goede naam kun je vele lezers trekken. Maar wat geeft dat een druk bij het bedenken van een naam! En helemaal als je eigenlijk nog niet goed weet waar je blog precies over zal gaan. Ik had namelijk ook geen doelgroep voor ogen. Nee, mijn plan was om te gaan bloggen omdat dat mij zo leuk lijkt.

Brainstormen

Ik besloot wat te gaan brainstormen op papier. Over welke onderwerpen wilde ik sowieso gaan schrijven? Dat was makkelijk. Ik wilde graag gaan schrijven over tuinieren, fotografie, DIY en wat persoonlijke onderwerpen. Geen duidelijke niche dus. Eigenlijk gewoon een ‘van alles en nog wat’ blog. En daarmee kwam ik natuurlijk nog geen stap verder in de richting van een leuke blognaam. Wat is dat toch moeilijk. Ik ben creatief en ik vind het leuk om dingen te bedenken om samen met de kinderen te knutselen maar ik ben niet zo creatief met woorden.

Nederlands of Engels?

Er zijn heel veel dingen belangrijk bij het starten van een blog. Maar veel dingen kun je ook later bedenken of verder invullen. Helaas zul je voor het beginnen van een blog toch echt een naam nodig hebben. Anders kun je immers geen domeinnaam aanvragen. Ik nam mij toen dus voor om door te pakken. Ik ging door met brainstormen en probeerde wat minder streng met bepaalde criteria om te gaan. Zo hoeft het met mijn blognaam niet perse direct duidelijk te zijn waar mijn blog over gaat. Op die manier geef ik mijzelf de vrijheid om ooit nog eens te veranderen van onderwerp. Wel besloot ik om een naam te bedenken in het Engels. Ik wil namelijk nog eens beginnen met wat artikelen in het Engels te schrijven om mijn Engels een beetje bij te houden of te verbeteren. Ook wilde ik niet een te lange naam voor mijn blog. Bovendien wilde ik niet mijn voornaam verwerken in de titel van mijn blog. Ik weet dat veel bloggers dat wel doen. Maar ik voel daar niks voor.

En toen was daar opeens de naam!

Ik dacht na over alle dingen die op mij betrekking hebben en op de één of andere manier kwam ik op ons huisnummer. Wij wonen op nummer 31. En omdat ik gek ben op bloemen kwam zodoende 31 Flowers naar voren. Zoals het met sommige dingen soms gaat: als het goed is dan voel je het. En dat gevoel had ik bij 31 Flowers. Dat is het! Een leuke naam die bij mij past. Een naam die mij de mogelijkheid geeft de Amerikaanse, Engelse en Australische blogmarkt te veroveren. En een naam die mij alle vrijheid geeft om te schrijven waarover ik wil. Zo simpel kan het soms zijn.

Wat vind jij van de naam van mijn blog?

18 gedachten over “De naam van mijn blog | Waarom heet mijn blog 31 Flowers?

 1. Gefeliciteerd Maaike met je 100ste blog! Ik lees ze nog steeds met veel plezier. En leuk om vandaag de uitleg te lezen over de naam van je blog. Op naar de volgende 100!

  1. Dankjewel! Honderd stuks! Best wel veel he! En gelukkig ben ik nog lang niet uitgeschreven en blog ik met heel veel plezier. Erg leuk om te horen dat je mijn blog graag leest!

 2. Proficiat! Weet je wat ik dacht? Dat het je bedoeling was om elke dag een kort stukje te schrijven, een klein tekstje of gedichtje ofzo. Waardoor je dus 31 keer aan je lezers een cadeautje geeft, een bloemetje dus 🙂 Ja ik weet het, ik heb veel fantasie 😀

  X Lazy Bird

  1. Dankjewel! En fijn om te horen dat mijn gekozen blognaam ook daadwerkelijk bij mijn blog past! Bijzonder he, dat je soms gewoon weet dat iets goed is.

 3. Ik kende je blog nog niet. Maar ik moet zeggen dat we de zelfde interesses hebben. Ik ben gek op fotografie en diy. De naam van je blog is trouwens heel origineel.

  1. Dankjewel! En leuk dat je mijn blog gelezen hebt! Ik ben dan nu ook wel nieuwsgierig naar jouw blog! Daar kom ik strak ook even kijken!

  1. Dankjewel! Ik vind het inderdaad vooral erg fijn dat ik met deze blognaam alle kant op kan. Als ik nog eens over totaal andere onderwerpen zou willen schrijven dan kan dat gewoon. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik nu eigenlijk ook al over vanalles en nog wat blog. Dus het is een goede keuze geweest!

 4. Leuk om de uitleg achter de naam te weten! Ik wens je nog heel veel blog-plezier toe! Wat leuk dat er ook Engelse artikelen aankomen! Engels heeft voor mij ook net wat meer ‘gevoel’ bij het bloggen en uiteraard meer lezers…Ik nam mezelf ooit voor om elke week een Engels artikel te schrijven, maar Nederlands typt toch makkelijker weg hihi…toch ga ik hier meer consistentie in aanbrengen, want hier in Frankfurt is de vraag er in ieder geval wel! 😉
  Essma onlangs geplaatst…3x Favoriete Apps voor elke ouderMy Profile

  1. Dankjewel! Ja, ik ben steeds serieuzer aan het nadenken om ook wat in het Engels te gaan schrijven. Ik weet alleen nog niet goed hoe ik dat precies ga doen en vormgeven op mijn blog. Ik ga je strak even een berichtje sturen, ben wel benieuwd hoe jouw gedachten daarover zijn. Wel erg leuk trouwens dat er in Frankfurt veel mensen zijn die graag jouw Engelstalige artikelen lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge