Mijn mobiele telefoon en ik – De mobiele telefoon tag

Mijn mobiele telefoon en ik – De mobiele telefoon tag

Wat heeft de mobiele telefoon zich de afgelopen jaren toch geëvolueerd tot een ware alleskunner. Bellen is tegenwoordig niet meer één van de kerntaken van een mobiele telefoon. Ik noem het trouwens nog wel steeds ‘telefoon’. Gek eigenlijk. Vooral omdat ik nauwelijks bel. Ik ben zo’n iemand die geen beller is. Benieuwd naar nog meer wetenswaardigheidjes over mij en mijn telefoon? Lees dan vooral verder. Sylvia van A Lovely Adventure heeft hier namelijk een aantal leuke vragen over bedacht en het leek mij leuk die ook eens te beantwoorden.

Wanneer kocht je je eerste telefoon en welke telefoon was dit?

Ik kocht mijn eerste telefoon toen ik in de zesde klas zat van het Atheneum. Dat jaar (2000 / 2001) hadden steeds meer klasgenoten een mobiele telefoon. Ik had er persoonlijk nog niet echt eentje nodig totdat ik een leuke bijbaan kreeg bij de Jaarbeurs in Utrecht. Dat was een baan waarbij ik ook met enige regelmaat ‘s avonds of soms zelfs ‘s nachts moest werken en voor de veiligheid was het zowel voor mijzelf als voor mijn ouders een prettig idee als ik een mobieltje bij me had als ik naar huis fietste. Als ik het mij goed herinner was dit een Motorola. Het was echt een enorm ding.

Hoeveel telefoons heb je inmiddels versleten?

Hiervoor moet ik even goed nadenken. Ik ben gelukkig geen grootverbruiker wat telefoons betreft dus het zijn er niet zo heel veel. Al zijn ‘veel’ of ‘niet veel’ natuurlijk relatieve begrippen. Ik kom uit op een totaal van zes telefoons. Valt best mee toch?

Ben je team Android of team Apple? Zou je ook bij het andere team kunnen horen?

Ik zou mijzelf een allround noemen. Ik heb een telefoon met Android. Dat heeft wel mijn voorkeur omdat ik dat nou eenmaal gewend ben en altijd gehad heb. Tegelijkertijd heb ik niks tegen Apple. Dus ik zou in beide teams kunnen spelen. In het ene team zijn we goed op elkaar ingespeeld en functioneren we erg goed samen. Als je in een ander team gaat spelen is dat altijd weer afwachten. Maar wellicht als er een goed transfer-aanbod komt?

Welke telefoon heb je op dit moment en hoe lang heb je hem al?

Ik heb nu een Samsung A3 en die bevalt mij echt uitstekend. Dit model heb ik nu al twee en een half jaar. Ik probeer eigenlijk altijd ruim drie jaar met een telefoon te doen. En hopelijk gaat deze dat ook redden. Er is eigenlijk geen reden voor een nieuwe. Alles voldoet prima aan mijn wensen.

Welke kleur heeft je telefoon?

Volgens mij koos ik destijds voor een donkerblauwe. Maar mijn telefoon zit in een hoes, dus die kleur zie je niet.

Heb je een abonnement of prepaid?

Abonnement!

Wat is de hoogte van je abonnement?

Ik betaal €7,50 per maand voor een sim-only abonnement. En ook dat bevalt mij heel goed.

Gebruik je telefoon accessoires?

Ik heb een hoesje om mijn telefoon, is dat ook een accessoire? Verder heb ik een aantal lenzen die ik op mijn telefoon kan zetten. Deze heb ik een poosje geleden gekregen voor mijn blog.

Welke apps heb je allemaal op je telefoon staan en welke gebruik je het meest?

Ik heb een hoop apps op mijn telefoon staan dus ik ga inderdaad vooral de apps noemen die ik het meeste gebruik. En dat zijn deze: WhatsApp, Mail, Runkeeper, Marktplaats, Pinterest, Facebook, Instagram, WordPress, Bloglovin, AD en Klasbord.

Welk spel speel je altijd op je telefoon en hoe vaak speel je dit?

Op dit moment heb ik geen spelletjes op mijn telefoon staan. Ik kan namelijk een beetje fanatiek worden en dan helemaal opgaan in een spelletje. In het verleden speelde ik veel ‘De slimste mens’, memory, majong, sudoku, 4800 en nog meer van dat soort ‘denkspelletjes’. Mijn man zal er vast nog wel een paar weten die ik hier vergeet te noemen.

Hoe lang zit je globaal per dag op je telefoon?

Te veel! Ik durf hier niet eens een getal te noemen. Ik probeer te minderen maar dat is nog best lastig!

Wat mis je aan of op je telefoon?

Niks. Ik ben vooral heel tevreden met mijn telefoon. Het geheugen is voldoende en de camera werkt ook zoals ik het wil. Voor de betere foto’s heb ik immers mijn Nikon.

Maak je regelmatig een back-up van je bestanden?

Foto’s en filmpjes zet ik regelmatig over op de laptop of op een externe harde schijf. Verder zou ik wel eens een back-up mogen maken van bijvoorbeeld mijn contactpersonen. Dat heb ik nog nooit gedaan.

Wat gaat er door je heen als je je telefoon kwijt zou raken?

Dat zou ik wel heel erg vinden. Gelukkig zet ik foto’s en filmpjes regelmatig over op de laptop maar toch zou ik hier wel bijna een traantje om laten denk ik. Ik ben ook wel gehecht aan mijn telefoonnummer.

Zou je een dag of een week of langer zonder je telefoon kunnen?

Dit zou ik best wel kunnen. Ik zou ook nog wel in durven zetten op een maand. Een telefoon is immers een luxe.

Welke telefoon staat er op je verlanglijstje?

Geen. Als er nieuwe modellen op de markt komen dan interesseert mij dat eigenlijk nooit zo heel erg.

Neem je je telefoon mee naar de wc?

Ik deed dat wel eens, maar de laatste tijd heb ik mij die gewoonte weer afgeleerd. Als je er over na denkt is het toch te zot voor woorden?

En dat waren de vragen. Klik hier als je de antwoorden van Sylvia wilt lezen.

Wat was jouw eerste mobiele telefoon?

6 gedachten over “Mijn mobiele telefoon en ik – De mobiele telefoon tag

  1. Mijn eerste mobieltje was een siemens… type weet ik niet meer. Inderdaad te zot voor woorden, dat je m meeneemt naar de wc. ik maak mij daar overiegsn wel schuldig aan. Meer omdat ik er dan rustig op kan kijken en het niet hoeft te doen waar mijn kids bij zijn.

    1. Siemens was toen een populair merk. Ik wilde schrijven ‘toen wij nog jong waren’ maar we zijn nog steeds jong toch?! Ik nam mijn telefoon dus ook wel eens mee naar de wc. Om dezelfde reden die jij noemt; er even op kijken wanneer de jongens er niet bij zijn. Maar ik ben echt te veel met het ding bezig dus probeer echt te minderen. Daarom probeer ik de gewoonte om de telefoon mee te nemen naar het toilet af te leren 🙂

    1. Haha, ja, dat was ik al weer vergeten! Die telefoons hadden inderdaad zo’n antenne bovenop die je er af kon draaien. Och och, wat een tijd!

    1. Ik blijf het bijzonder vinden hoe de telefoons de afgelopen jaren veranderd zijn. En niet alleen qua vormgeving maar ook het gebruik er van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge