Mijn stemlijst op de Top 2000!

Mijn stemlijst op de Top 2000!

Het is weer de tijd van het jaar met Sinterklaas (vanavond eindelijk pakjesavond!) en kerst. Maar het is ook de tijd van de Top 2000! En dit jaar besloot ik ook eens te gaan stemmen. Ik dacht dat dat nog best moeilijk zou worden omdat ik in de veronderstelling  was dat je een top 3 moest inleveren. Maar het valt reuze mee! In totaal mag je op maar liefst 35 favoriete nummers stemmen! Een aantal nummers stonden eigenlijk al vast, de drie B’s mogen namelijk in mijn lijst niet ontbreken. En dan heb ik het natuurlijk over Bruce Springsteen, Bryan Adams en Bon Jovi. Voor de andere nummers ben ik maar even in onze cd-kast gaan neuzen en heb ik gekeken op mijn mp3 speler die ik tijdens het sporten altijd mee heb.

De regels

Omdat ik het altijd wel fijn vind om wat richtlijnen te hebben heb ik voor mezelf een tweetal regels opgesteld:

 1. Een artiest of band mag maar één keer op de lijst genoemd worden.
 2. Er mag niet gestemd worden op een nummer uit de top 9 van 2016. Er mag daar wel eens wat afwisseling in komen! Waarom schrijf ik hier top 9 en niet top 10? Omdat ik toch heel graag Pearl Jam met Black op mijn lijst wilde zetten…

Mijn stemlijst op de Top 2000! (in willekeurige volgorde)

 1. Bruce Springsteen – Hungry Heart
 2. Bryan Adams – (Everything I Do) I Do It For You
 3. Bon Jovi – Always
 4. Tracy Chapman – Open Arms
 5. Alicia Keys – Empire State of Mind
 6. Pearl Jam – Black
 7. Ed Sheeran – Galway Girl
 8. Powderfinger – These Days
 9. Crosby, Stills, Nash & Young – Our House
 10. Metallica – Nothing Else Matters
 11. Fatboy Slim – Praise You
 12. Radiohead – Creep
 13. K’s Choice – To This Day
 14. Red Hot Chili Peppers – Under the Bridge
 15. Alanis Morissette – You Learn
 16. Nickelback – If Everyone Cared
 17. No Doubt – Don’t Speak
 18. Skunk Anansie – Hedonism (Just Because You Feel Good)
 19. Eric Clapton – Tears In Heaven
 20. Dire Straits – Romeo And Juliet
 21. Train – Drops Of Jupiter
 22. Kensington – Bridges
 23. Anouk – One Word
 24. U2 & Mary J. Blige – One
 25. The Beach Boys – Surfin’ USA
 26. The Doors – Riders On The Storm
 27. Little Willies – Roly Poly
 28. Dixie Chicks – Goodbye  Earl
 29. Creed – With Arms Wide Open
 30. Coldplay – Something Just Like This
 31. Dolly Parton  – Jolene
 32. Acda En De Munnik – Ren Lenny Ren
 33. Robbie Williams – Me And My Monkey
 34. Bob Dylan – Knocking On Heaven’s Door
 35. Live – Lightning Crashes

Ook leuk om te lezen

Het is nogal een lijst geworden he! Wat vind je van mijn lijst? En heb je ook op de top 2000 gestemd? Of welke nummers mogen van jou niet ontbreken?

14 gedachten over “Mijn stemlijst op de Top 2000!

  1. Dankjewel! Ik ben inderdaad ook weer wat muziek gaan luisteren. Toen ik door de cd kast ging werd ik meteen weer enthousiast over verschillende cd’s. Sweet Goodbyes is inderdaad ook een mooi nummer!

  1. 35 nummers is het maximale hoor. Maar omdat ik niet goed kan kiezen heb ik daar maar gebruik van gemaakt. Volgens mij moet je er minimaal vijf inleveren, dus dat kan ook! Ja, ik had eerst voor mezelf bedacht dat ik niks uit de top tien mocht kiezen. Maar ‘black’ vind ik toch wel een erg goed nummer, dus heb mijn eigen regel even aangepast. Lekker makkelijk he!

 1. Oh, we hebben redelijk dezelfde smaak! Ik vind Bon Jovi geweldig en heb al diverse concerten van ze bijgewoond. Ook van Nickelback, trouwens. Als ik de hele lijst doorneem zitten er maar een handjevol nummers tussen waar ik niets/minder mee heb. Heel leuk om te lezen.
  Sheila onlangs geplaatst…Sharing van blogpostsMy Profile

  1. Oh leuk zeg! Ik heb een keer een concert van Bon Jovi bezocht met Nickelback in het voorprogramma, twee vliegen in één klap dus. Misschien ben jij daar toen ook wel geweest want het was in Nijmegen. Kende je Powderfinger trouwens ook? Een Australische band. Toen ik in Australië was waren ze daar behoorlijk populair en heb daar toen een cd gekocht. Als ik hun muziek beluister mijmer ik altijd weer even terug naar die prachtige reis.

  1. Ja, het is een behoorlijke lijst geworden. Je mag maximaal 35 nummers insturen en ik kan moeilijk kiezen dus maar optimaal van de mogelijkheden gebruik gemaakt! Hier wordt ook altijd veel geluisterd naar de top 2000. Vandaar dat ik ook eens besloot te stemmen.

  1. Ja, op een gegevens moment ben je toch minder met muziek bezig. Dat klopt, dat herken ik ook wel. Dankjewel! De lijst was nog een hele klus!

  1. Dankjewel! Volgend jaar weer nieuwe ronde en nieuwe mogelijkheden tot stemmen. Dit jaar dus gewoon lekker luisteren en kijken naar de Top 2000. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er zo weinig variatie in de top 3 of top 10 zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge