Mijn nieuwe macrolens

Mijn nieuwe macrolens

Ik ben nog niet zo heel lang aan het bloggen: op 20 maart schreef ik mijn eerste blog. Dus dat is 19 dagen! Inmiddels heb ik vijf blogs gepubliceerd en dit wordt alweer de zesde. Mede doordat ik al best veel leuke reacties heb mogen ontvangen op mijn blog, heb ik echt al veel plezier in dit blogavontuur. Eén van de dingen die ik zo leuk vind aan een eigen blog, is dat ik een plek heb waar ik mijn foto’s kan showen!

Ik maak namelijk best veel foto’s. Natuurlijk maak ik veel foto’s van mijn kinderen. Die mooiste foto’s hebben allemaal een plekje in een fotoalbum of in een fotolijst. Maar ik maak bijvoorbeeld ook veel foto’s van bloemen in de tuin. Vaak denk ik echter bij deze foto’s: “prachtige foto, maar wat moet ik er verder eigenlijk mee?”. Het leuke van mijn eigen blog is dat ik voortaan die foto’s op mijn blog kan plaatsen!

Mijn nieuwe macrolens

Dus vandaag laat ik mijn mooiste foto’s zien die ik in onze eigen tuin heb gemaakt, in de afgelopen periode . Deze foto’s heb ik allemaal gemaakt met mijn nieuwe macrolens. Bij mijn vorige spiegelreflexcamera, een analoge, had ik ook zo’n lens. Helaas paste deze niet op mijn nieuwe camera dus stond de macrolens lange tijd op mijn verlanglijstje. Toevallig kwam ik deze lens, samen met een groothoeklens in een set, tegen op zo’n aanbiedingen- en koopjeswebsite. De set koste totaal 25,90 euro, inclusief verzendkosten.

Niet helemaal tevreden, maar ik ben er wel blij mee

Op de foto boven dit artikel zie je links de macrolens en rechts de groothoeklens. Omdat ik dacht dat het een koopje was én omdat de aanbieding nog maar een maar uur zou gelden heb ik het gekocht. Nu ik er niet helemaal honderd procent tevreden mee ben, denk ik dat ik wat beter rond had moeten kijken. Maar dat is met de kennis van nu. Waarom ben ik er dan niet zo tevreden mee?

Bij mijn vorige camera had ik gewoon een hele fijne macrolens, die deed precies wat ik ervan verwachtte. Dat vind ik altijd wel fijn met spullen, dat ze doen wat je wilt. Mijn nieuwe macrolens maakt dat helaas niet altijd waar. Het is soms moeilijk scherpstellen waardoor ik veel onscherpe foto’s heb. Bovendien is de kwaliteit van het totale beeld wat minder. Maar, ik maak veel foto’s en gelukkig zitten er nog best veel mooie pareltjes tussen. Ik heb er een selectie van gemaakt, kijk je mee?

De foto’s!

In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Blaadje van een lupine. We moeten niet zoveel klagen over regen. Regen kan echt prachtig zijn.
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Tulp. Dit is echt de schoonheid van de natuur. En van deze tulp moet eigenlijk het mooiste nog komen!
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Tulp. Ik ben gek op bloembollen. De tulp is misschien wel mijn favoriet. En wat zijn ze al prachtig als ze nog in de knop zitten.
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Blaadje van een klimhortensia. Hier kan ik echt van genieten. Dat frisse lentegroen is misschien wel de mooiste kleur groen die er bestaat.
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Winterakoniet. Dit jaar heb ik voor het eerst winterakonietjes in de tuin. En als ik dit zo zie, dan mogen ze blijven!
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Tulp. Deze tulp laat al wat meer zien dan alleen een knop. Tulpen zijn dus niet alleen mooi om naar te kijken, ook mooi om te fotograferen!
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Tak van ons appelboompje. Dit appelboompje hebben wij gekregen voor ons trouwen. Het is al een aantal keer verplaatst omdat we verhuisd zijn. Desalniettemin blijft hij ons trouw.
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Tulp. Afgelopen herfst heb ik een heleboel nieuwe tulpen gepoot. Ik had van die variatiezakken gekocht waardoor het nu een verrassing is welke kleuren er tevoorschijn komen. Deze witte tulp is een mooie afwisseling tussen de andere kleuren.
In dit artikel schrijf ik over mijn nieuwe macrolens en laat ik mijn mooiste tuinfoto's zien van de afgelopen periode
Narcis. Dit jaar heb ik ook wat meer narcissen in de tuin. En ook die mogen blijven!

Wat vind je van mijn foto’s? Maak jij ook graag macro foto’s? En welke lenzen gebruik je daarbij?

12 gedachten over “Mijn nieuwe macrolens

  1. Dag Maaike,
    Wat een prachtige foto’s.
    Ja ik maak ook veel foto’s. Heb onlangs ook nieuwe camera gekocht., had mijn andere laten vallen. Heel erg was en heel fijne camera. Was wel wat groot. Nu een compactcamera. Dat is ook fijn maar geen macrolens dat is jammer. Wel kan ik toch mooie foto’s maken. Ik maak ook graag foto’s van mijn eigen tuin. Vooral smorgens/ avonds dan heb je speciaal licht. Ik zal je er een een paar sturen. Ook maak ik graag sneeuw en overzichts foto’s ik zal proberen ze je te sturen. Je hebt gelijk als je zegt wat moet ik met al die mooie natuur foto’s. Ik heb een speciale map” natuur” ik heb er niet zoveel dat ik er categorieën in heb. Wel sla ik ze per jaar op. Grioetjes Ida

  2. Wauw, ik ben echt zwaar onder de indruk! Wat een schitterende foto’s allemaal. Je inspireert me om mijn macrolens (die ik ooit tweedehands voor 35 euro op de kop heb getikt) er ook weer eens bij te pakken. Jammer wel dat de lens je een beetje tegenvalt nu, maar dat is in ieder geval niet aan het mooie resultaat te zien 🙂
    Romy onlangs geplaatst…So Low mini shoplog: budgetproof scrapbookspullenMy Profile

    1. Wat een top reactie! Echt leuk. En als je je macrolens voor 35 euro tweedehands hebt gekocht, zal het vast een goede zijn! Over de selectie foto’s ben ik inderdaad ook meer dan tevreden. Maar naast die foto’s zijn er dus ruim honderd foto’s die onscherp zijn en zo de prullenbak ingaan. Of ik maak nog een keer een blog met mislukte foto’s 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge