Mijn eerste blog…

Mijn eerste blog…

Mijn eerste blog! De eerste woorden zijn getypt, het begin is er. Op mijn lijstje staan nog wel 1001 onderwerpen waar ik graag over wil gaan schrijven. Met welk onderwerp zal ik gaan beginnen? Ik heb besloten om eerst eens toe te lichten waarom ik überhaupt deze blog ben begonnen.

Als kind knutselde ik wat af. Ik was gek op het maken van mooie creaties op allerlei gebied. Zo tekende ik wat af, heb ik heel wat gipsbeeldjes gemaakt en met mooi papier wist ik ook wel raad. Op een gegeven moment spaarde iedereen theezakjes voor mij omdat je daar zo leuk mee kon vouwen en kaarten mee kon maken. En ook had ik al vrij vroeg van mijn moeder geleerd hoe de naaimachine werkte en naaide ik gezellige kussentjes voor op mijn kamer.

En dit is eigenlijk altijd wel in bepaalde mate zo gebleven. Nee, niet het vouwen met die theezakjes, maar wel het creatief bezig zijn. Al vind ik ‘creatief’ wel een beetje een kneuterig woord. Waarom hebben we in het Nederlands niet iets als het Engelse DIY (Do It Yourself)? Ja, we hebben ‘DHZ’ of ‘Doe Het Zelf’, maar daar wordt toch meer het klussen mee bedoeld. Dus we laten het maar even zoals het is.

Ok, terug naar het onderwerp! Toen ik op de middelbare school zat, zeiden veel mensen in mijn naaste omgeving dat ik toch iets met die creativiteit moest gaan doen. Maar wat dan? Ik ben bij een aantal opleidingen wezen kijken maar ik werd altijd een beetje overrompeld en uit het veld geslagen door anderen die zich nergens voor schaamden en heerlijk zichzelf konden zijn en zich op een soort natuurlijke manier artistiek konden uiten. Ik dacht alleen maar “wat als ze mijn creatieve uitlatingen niet mooi vinden?’’ Want creatief klinkt misschien wat kneuterig, maar artistiek zou ik mezelf al helemaal niet noemen. Of “ik ben hier bij lange na niet goed genoeg voor” en “een grijze muis als ik past hier totaal niet”. Ik was veel te onzeker.

Inmiddels ben ik alweer ‘een paar’ jaar volwassen en heb een mooi masterdiploma op zak. Niks mis mee. En nog altijd ben ik regelmatig iets aan het maken. Vaak omdat ik bij leuke dingen in de winkel denk, dat kan ik ook zelf maken. En nog wel leuker en mooier ook. Maar mijn creativiteit komt ook tot uiting in onze tuin en in fotografie. Ik zal op mijn blog vast nog een aantal van mijn mooiste creaties gaan delen. Veel van mijn inspiratie haal ik zelf namelijk ook van het internet. Al zoekende kom je dan al gauw uit op blogs met leuke tutorials: duidelijke stap-voor-stap beschrijvingen van hoe je iets maakt.

En zo kwam ik eigenlijk steeds meer op blogs en las ik ook steeds vaker mee met blogs van andere moeders, blogs over tuinieren, blogs met tips en trucs voor fotografie en met blogs met gewoon leuke vrolijke onderwerpen. Zo doende borrelde eigenlijk het plannetje in mij op om ook een eigen blog te gaan beginnen. En hoe meer ik over dat plannetje ging nadenken, hoe enthousiaster ik werd. Soms schoof ik het plan ook weer compleet van tafel omdat er zoveel bij komt kijken.

Maar ik voel vooral dat deze blog een heerlijke plek voor mij gaat worden om mijn creatieve brein lekker aan de slag te laten gaan. Om een blog op te zetten heb je immers ook creativiteit nodig. En hetzelfde geldt voor mooie bijpassende foto’s en afbeeldingen. En het schrijven van een leuke boeiende en lekker-lezende tekst gaat immers ook niet vanzelf. Ik hoop mezelf hierin te ontwikkelen. En, ik hoop dat het mij lukt mezelf te durven profileren. Niet zo onzeker zijn. Dus op deze blog komt eigenlijk een heleboel samen. En hopelijk is deze blog voor mij ook een soort stok achter de deur om een heleboel ideetjes die nog steeds ideetjes zijn, eens tot uitvoering te brengen!

Veel leesplezier toegewenst!

Groet, Maaike

PS: als je het leuk vindt hieronder een berichtje achter te laten, dat mag altijd!

26 gedachten over “Mijn eerste blog…

 1. Wat leuk!! Ik ga je volgen 😁 En onzeker over je creativiteit hoef je vast niet te zijn!

  Heel veel plezier met deze nieuwe uitdaging!

 2. Wat super leuk dat je hier mee bent begonnen en je idee hebt doorgezet. Hiermee inspireer je anderen, zoals bijv ikzelf, die ook al lang met een zelfde soort idee lopen maar dan op een ander vlak om misschien ook maar eens de sprong in het diepe te wagen. Hoop dat het lekker gaat lopen want ik heb veel van je leuke en creatieve idee gezien en kan niet anders zeggen, je bent er goed in.

  1. Wat een leuke reactie! Dankjewel! Ik vind het inderdaad nu gewoon al hartstikke leuk! Er gaat een wereld open waar ik geen weet van had!

 3. Wat ontzettend leuk dat je blog nu echt een feit is! En superleuk dat je ook over je creatieve uitspattingen, fotograferen en DIY’s gaat bloggen. Ik ben nu al heel benieuwd 🙂 Veel plezier in blogland!

 4. Wat heb je een mooi verhaal over jezelf geschreven. Knap van je hoor ik ga je volgen en het gaat je zeker lukken. De eerste stap is gezet , de rest komt niet vanzelf maar het komt wel ben ik van overtuigd. Succes en geluk ☘ida

 5. Heel veel succes met bloggen 🙂 Ik ben benieuwd naar je posts! Ik herken mezelf trouwens wel heel erg in dat verhaal over het kiezen voor een creatieve opleiding. Zelf ben ik ook al van kinds af aan ‘die creatieveling’ uit de klas, maar van een creatieve opleiding is het ook bij mij nooit gekomen. Tot op de dag van vandaag merk ik nog wel eens wat van die onzekerheid. Dan zegt iemand weer tegen me: goh Demi, daar moet je echt iets mee gaan doen en denk ik alleen maar: ja hoor. Alsof er geld te verdienen is met wat ik doe. Wat ik doe kunnen 100 andere mensen immers ook en 20 procent daarvan kan het waarschijnlijk beter. Onzin. Ik onderschat mijn eigen creatieve kant gewoon.

  1. Dankjewel! Och wat bijzonder dat je dat zo herkent! En inderdaad, ik denk ook altijd, wat ik kan, kunnen er nog 100. Zeker als je op het internet gaat zoeken. Alles is al een keer gedaan of gemaakt. Tenminste, dat lijkt zo. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu met mijn blog toch iets doe met die creativiteit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge