Macrofotografie in de sneeuw! | Fotograferen in een witte tuin

Macrofotografie in de sneeuw! | Fotograferen in een witte tuin

Yes! Er ligt weer sneeuw! En als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Het is immers vaak zo weer weg! Vandaag is het dinsdag 12 december en ik laat wat foto’s zien die ik gisteren heb gemaakt, mét mijn macrolens.

De mooiste foto

Ik begin meteen met de foto die ik persoonlijk het mooiste vind in deze serie. Op een pluimpje gras is zoveel sneeuw terecht gekomen dat het helemaal krom gebogen is. En het bijzondere is, vind ik, dat de sneeuw er nog op blijft zitten.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Macrofotografie in de sneeuw!

De natuur ziet er gewoon zo anders uit nu alles bedekt is met een wit laagje. Veel planten zijn niet meer herkenbaar. Daardoor ontstaan er prachtige nieuwe patronen, contrasten en structuren.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Kleine sprietjes

Kleine sprietjes steken nu mooi boven de sneeuw uit en met een beetje ijs of sneeuw zijn ze zo fragiel. Zonder sneeuw zouden deze sprietjes niet opvallen. Maar met een witte achtergrond vallen ze nu juist wél op. De onderste foto vind ik zelf goed gelukt omdat je je kunt afvragen waar je eigenlijk naar kijkt. Het takje met een drupje ijs is simpel en eenvoudig in combinatie met de witte achtergrond.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Wintertijd

Onderstaande foto’s vind ik ook mooi passen in deze serie omdat ze zo mooi laten zien hoe mooi de sneeuw is. En, hoe sneeuw foto’s kan verrijken. Zonder de sneeuw waren dit redelijk saaie foto’s geworden.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Sneeuwkristallen

Ik sluit ook nog af met twee foto’s die ik ook gewoon erg mooi en bijzonder vind. Die sneeuwkristallen zijn zo prachtig!

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Yes! Er ligt weer wat sneeuw! Als er één ding is dat je niet moet uitstellen dan is het wel fotograferen in de sneeuw. Want het kan zo maar weer weg zijn! Vandaag laat ik een aantal foto's zien die ik gisteren in de sneeuw heb gemaakt, met mijn macrolens.

Ik kom er wel achter dat ik inmiddels toe ben aan een nieuwe macrolens. Al heb ik mijn huidige macrolens nog niet zo heel lang. Ik merk wel dat ik graag een iets betere lens zou willen. Er zitten toch wat foto’s tussen waarvan ik vind dat ze een stuk mooier waren geweest als er een groter gedeelte scherp was geweest. En dat lukt op dit moment niet met mijn macrolens. En dat heeft alles te maken met kwaliteit. Mijn huidige lens was een koopje van een koopjes website en dat begin ik nu dus wel te merken.

Heb jij al foto’s in de sneeuw gemaakt?

8 gedachten over “Macrofotografie in de sneeuw! | Fotograferen in een witte tuin

    1. Dankjewel! Dat vind ik erg leuk om te horen! De sneeuw is hier inmiddels veranderd in een niet fotogenieke smurrie. Dus gelukkig hebben we de foto’s nog! Ik moet eerlijk bekennen dat mijn blog er voor zorgde dat ik daadwerkelijk naar buiten ben gegaan om foto’s te maken. Leuk voor een artikel dacht ik! Anders had ik misschien toch gekozen om lekker warm binnen te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge