Macrofotografie in de herfst #3

Macrofotografie in de herfst #3

Het nieuwe jaar is begonnen en ik wens iedereen het allerbeste toe voor 2018. Ik ben zelf het nieuwe jaar begonnen met het opruimen van mijn blog-map op de laptop.

Opgeruimd staat netjes

In de map bewaar ik alles wat met mijn blog te maken heeft. En dit zijn eigenlijk voornamelijk foto’s eerlijk gezegd. Het was de hoogste tijd om die map eens een beetje op te ruimen en vol goede moed ben ik daar aan begonnen. Nu vond ik al vrij snel een aantal bewerkte foto’s die ik had klaar gemaakt voor een derde artikel met macrofoto’s in de herfst. Ik was deze foto’s een klein beetje vergeten en ik vind het zonde ze niet meer te plaatsen aangezien ik tijd aan de bewerking heb besteed.

Herfstfoto’s in de winter

Zodoende heb ik in totaal vijf minuten besteed aan het opruimen van mijn blog-map en ben ik nu bezig met dit artikel. Ondanks dat het inmiddels winter is, zijn de foto’s toch wel nog de moeite van publicatie op mijn blog waard!

Bessen

Op onderstaande foto is niet echt een bes te zien, volgens mij is het meer een soort wilde braam. Ik vind het zo bijzonder dat je door middel van macrofotografie zoveel meer ziet dan wanneer je ‘gewoon’ naar de natuur kijkt. Al die minuscule draadjes, dat is toch fascinerend?

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Echte fotografen zullen misschien zeggen dat onderstaande foto’s officieel mislukt zijn. Want als je goed kijkt hebben de foto’s geen punt waar ze scherp zijn. Maar door de onscherpte en het wazige effect dat dat geeft vind ik de foto’s zelf wel bijzonder om naar te kijken. Het geeft trouwens ook wel aan hoe moeilijk macrofotografie kan zijn. Je hebt gewoon zo snel onscherpe foto’s door soms zelfs maar een zuchtje wind.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Op deze foto staat gelukkig wel weer een scherpe bes! Bessen geven altijd zo mooi wat kleur in de herfst in de tuin. Ook in de winter trouwens.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Bloemen

Bij mijn eerste serie herfstfoto plaatste ik een foto van een bolchrysant. Daar kreeg ik zoveel positieve reacties op! Dit is een witte bolchrysant die ik vorig jaar heb gekregen en de winter in de tuin heeft overleefd. Veel mensen gooien bolchrysanten weg als ze uitgebloeid zijn, maar als je ze in de tuin zet en een beetje toedekt met mulch heb je kans dat ze een vaste plant worden in je tuin.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Het voordeel van het laten overwinteren van een bolchrysant in de tuin is dat je een leuk bloeiend struikje hebt in de herfst.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Lampenpoetsersgras vind ik een aanwinst voor bijna iedere tuin. Vooral omdat ze het zo mooi doen in de herfst. Ook zijn ze in de winter trouwens nog erg sierlijk. Bijvoorbeeld als er wat sneeuw of rijp aan de pluimpjes zit.

Macrofotografie in de herfst! Toch nog wat foto's van de herfst op mijn blog, ondanks dat het nu winter is. Ik was de foto's namelijk eigenlijk een beetje vergeten. Maar ik had al wat tijd besteed aan het bewerken er van dus ik heb besloten er toch nog een artikel aan te wijden.

Dit waren ze! En dan zijn de herfstfoto’s nu echt ‘op’. Want mij betreft volgen er snel voorjaarsfoto’s.

Heb jij aan het begin van het jaar ook altijd al zo veel zin in het voorjaar?

2 gedachten over “Macrofotografie in de herfst #3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge