Maaike, hoe gaat het met je blog?

Maaike, hoe gaat het met je blog?

Mijn blog bestaat inmiddels alweer ongeveer twee maanden. Ik vind het echt een hartstikke leuke nieuwe hobby. Ik stop er veel energie in, maar krijg er ook veel energie van. Toch is het alweer een poosje geleden dat mijn laatste artikel online kwam. Dat vind ik enerzijds jammer, want ik had mij destijds voorgenomen om toch een paar keer per week een artikel te plaatsen. Anderzijds lig ik er ook niet echt wakker van. Het is immers mijn eigen blog en ik zou het jammer vinden als het een soort verplichting wordt.

Bloggen kost tijd!

Waarom heb ik dan geen nieuwe artikelen de afgelopen periode geschreven? Eigenlijk heeft dat vooral met tijd te maken. Het kost mij nog best veel tijd om een artikel helemaal klaar te maken voordat ik het op mijn website kan zetten. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn teksten lees en nalees. Dat is wel iets wat ik wil gaan verbeteren, gewoon omdat het te veel tijd kost. En, omdat ik daar minder perfectionistisch en onzeker in moet zijn. Naast het schrijven van de tekst kost ook het maken en bewerken van foto’s mij nog best veel tijd. Ik heb nog geen handig bewerkingsprogramma kunnen vinden waarin ik alle bewerkingen doe. Dus ja, tijd is het sleutelwoord. Het kost mij gewoon veel tijd. Dit alles doe ik natuurlijk wel met heel veel plezier. Ik vind het ook hartstikke leuk om steeds handiger in alles rondom het bloggen te worden.

Andere bezigheden

Bloggen kost dus tijd. En de afgelopen periode heb ik er vaak voor gekozen om mijn vrije tijd anders te besteden. Wij hebben een heerlijke tuin en ik heb al vele uurtjes tuinierend doorgebracht. Als het buiten ook maar een beetje lekker weer is, dan is voor mij de keuze tussen binnen achter de laptop of buiten tussen de bloemen makkelijk gemaakt. Maar, de tijd die ik in de tuin heb gestoken is uiteindelijk ook weer gunstig voor mijn blog. Want er staan al veel planten prachtig in bloei. En ik schiet dan ook tientallen foto’s. Ik gebruik daar mijn macrolens heel veel bij. Dus daar komt binnenkort een blog van online!

En vandaag ga ik gewoon beginnen met minder perfectionistisch zijn over een artikel. Want dit artikel mist een beetje samenhang en een doel. Alhoewel, mijn doel was om jullie te laten weten hoe het met mijn blog gaat. En met mijn blog gaat het dus gewoon goed!

Zijn er ervaren bloggers die dit lezen en herkennen? En word je inderdaad steeds handiger in alles rondom het plaatsen van een artikel?

 

6 gedachten over “Maaike, hoe gaat het met je blog?

 1. Hoi Maaike,
  Leuke blog heb je! Ga straks wat meer lezen. .Ik geniet ook heel erg van het bloggen en het is echt een stukje van mij. Ik heb ook weinig tijd maar wil wel minimaal 3x pw een artikel online zetten.Zoals je ook gelezen hebt wil ik mijn blog naar een hoger niveau tillen dus dan moet je natuurlijk offers brengen haha. Ik ga je zeker volgen! Succes met je blog

 2. Hoi Maaike,

  Leuke blog!

  Ik vind dit helemaal geen onsamenhangend verhaal hoor 😉 Ik heb vanaf het begin de perfectionistische lat niet zo hoog proberen te leggen, waardoor ik er echt in ben gaan rollen dat ik elke dag een artikel kan plaatsen. Dit lees ik vervolgens nog één of twee keer door en dan vind ik het ook mooi. Zinnen die je in één keer opschrijft zijn vaak toch het meest ‘echt’ ofzo!

  Ik hoop dat je je doel kunt bereiken!

  1. Dankjewel! Dat probeer ik inderdaad ook met mezelf af te spreken. Niet alles zo perfect willen. Er moeten immers ook nog groeimogelijkheden zijn toch!

 3. Hartstikke goed verwoord! Bloggen moet ook geen verplichting zijn en perfectionisme is eigenlijk nergens voor nodig, alhoewel ik mezelf daar ook wel regelmatig schuldig aan maak 😉 Fijn om te horen dat het goed gaat en dat je ook echt van het tuinieren en van het fotograferen van je macrolens geniet. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s 🙂

  Romy onlangs geplaatst…Cursus portretfotografie | Hoe is het bevallen?My Profile

  1. Ik zie nu pas dat je hier ook een reactie had geplaatst! Dankjewel daarvoor! Precies, het is gewoon ook een proces he, bloggen 🙂 Ik probeer mezelf heel erg voor te houden: Maaike het is jouw blog, dus jij bepaalt de regels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge