Luxemburg, Parc Merveilleux: een fotoverslag van een dagje uit

Luxemburg, Parc Merveilleux: een fotoverslag van een dagje uit

Wéér een blogartikel over onze vakantie in Luxemburg. Ik raak er ook gewoon niet over uitgepraat! Wellicht zijn jullie je op dit moment aan het oriënteren op de bestemming van de zomervakantie van volgend jaar. Wij zijn er in ieder geval wel al een beetje mee bezig. Misschien staat Luxemburg wel op jullie lijstje van mogelijke bestemmingen en dan kunnen mijn enthousiaste verhalen je helpen te overtuigen ook naar Luxemburg te gaan. Ik heb verder geen aandelen in het toerisme van Luxemburg, maar vind het land gewoon prachtig en een echte aanrader!

Tijdens onze vakantie zijn wij ook een dagje naar een speeltuin in combinatie met een dierentuin geweest. Of het is een dierentuin in combinatie met een speeltuin. Het is maar hoe je het bekijkt, het is in ieder geval twee-in-één. Het heet Parc Merveilleux en dit ligt in Bettembourg.

Praktische informatie

In het hoogseizoen (van eind maart tot half oktober) is het park dagelijks geopend van 9.30 tot 18.00 uur. Kaartjes kosten voor een volwassene €10,00 en voor een kind van 3 tot 14 jaar € 7,00. Het park ligt in Bettembourg (route de Mondorf, L-3260) en parkeren is gratis. Voor nog meer praktische informatie verwijs ik je naar de website van het park. Hieronder nog een foto van de plattegrond van het park. Bij binnenkomst krijg je hier ook een kaartje van trouwens. Persoonlijk vind ik de kaart vrij summier. Als je de kaart bekijkt lijkt het alsof je hier en daar een dier ziet en dat er hier en daar een glijbaantje staat. Terwijl het park veel uitgebreider is! In dit verlag voeg ik nog meer foto’s toe die een beter beeld geven.

Wat hadden wij een mooie vakantie in Luxemburg. We zijn tijdens de vakantie een dagje naar Parc Merveilleux geweest. Een aanrader tijdens je vakantie met (kleine) kinderen!

Dierentuin

Het dierenpark is ingedeeld aan de hand van een aantal continenten. Zo heb je een Afrika en een Australië gedeelte maar ook een gedeelte met dieren uit Zuid-Amerika. Het Afrika gedeelte is trouwens een paar jaar geleden verrijkt met een nieuwe binnenruimte dat in het teken staat van Madagaskar. Het is nog duidelijk te zien dat dit nieuw is en het is echt prachtig gemaakt.

Speeltuinen

Soms lees je wel eens dat Parc Merveilleux een combinatie is van een dierentuin met een pretpark, maar dan heb je verkeerde verwachtingen. Het is echt een combinatie van dierentuin met speeltuinen. En er zijn echt ontzettend veel leuke speeltuintjes te vinden. Stuk voor stuk mooi aangelegd en net weer even anders als het vorige speeltuintje. Over het park verspreid zijn overigens ook nog wat sprookjes te vinden. Dit zijn dan sprookjes in een huisje en als je op een knop drukt start er een liedje of beginnen de poppen een beetje te bewegen.

Er zijn voor zover wij het zagen twee betaalde attracties; een treintje en een parcours met rondrijdende autootjes. Aangezien de entree relatief niet vreselijk hoog is, mochten de kinderen van ons ook even in de trein en ieder twee keer in een autootje. Wij zijn er de hele dag geweest en de kinderen hebben zich er erg goed vermaakt. Wel zouden wij aanraden zelf eten mee te nemen. Wij hebben er geluncht en vonden dat wel een beetje aan de prijzige kant.

Hieronder volgen de foto’s van de vele speeltuintjes in het park. Het zijn een beetje veel foto’s geworden omdat ik geen keuze kon maken. Maar, zo krijg je wel een duidelijk beeld van het park.

Tips

Wij hebben ons dus prima een hele dag vermaakt in het park. Onze tips zouden zijn om zelf eten en drinken mee te nemen. Daarnaast raden wij ook aan om voor de kinderen een extra set schone kleding mee te nemen. Er is namelijk ook een speeltuin waar met water gespeeld kan worden. En ja, dan weet je het eigenlijk wel.

Meer Luxemburg

Ik heb al een aantal keer eerder wat geschreven over aanraders in Luxemburg. Wil je meer weten over dit prachtige land lees dan ook eens:

Waar gaan jullie volgend jaar heen tijdens de zomervakantie?

6 gedachten over “Luxemburg, Parc Merveilleux: een fotoverslag van een dagje uit

    1. Ja, het is er ontzettend mooi! Helaas is het voor ons vanuit Noord Nederland wat ver om zo even naar toe te rijden. Maar de zomervakantie vonden wij allemaal super tof!

    1. Wij houden hier ook enorm van! Zeker omdat het vaak ook gewoon wat betaalbaarder is dan een park waar allerlei attracties zijn. En als we naar de kinderen kijken genieten zij ook enorm van lekker ‘gewoon’ klimmen en klauteren.

    1. Wij hebben er inderdaad echt een hele dag rondgelopen en ons goed vermaakt. Als je dus nog een keer met kinderen naar Luxemburg gaat, sla dit dan niet over. Maar jullie hebben nu eerst een andere prachtige reis op de planning staan toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge