Liebster Award – Wat is het? & Discover new blogs!

Liebster Award – Wat is het? & Discover new blogs!

Een poosje geleden ben ik door mijn naamgenoot Maaike van Maaike Schrijft Op genomineerd voor de Liebster Award. Dankjewel Maaike! Ik voelde mij enorm vereerd. Voor mijn gevoel blog ik nog helemaal niet zo lang en ik vind het daarom hartstikke leuk dat mijn blog steeds meer gevonden én gelezen wordt. Ik was dus best wel blij met die award en na die blijdschap kwam eigenlijk ook vrij snel de nieuwsgierigheid; waar ben ik nou precies voor genomineerd? Tijd voor wat research!

Ik ben genomineerd voor de Liebster Award. In dit artikel vertel ik wat dat is en wie ik op mijn beurt ga nomineren.

De Liebster Award

De Liebster Award is een virtuele award die bloggers aan elkaar kunnen geven als blijk van waardering. Ik kan helaas nergens terug vinden wie deze award ooit bedacht heeft. Jammer, want ik vind dat soort dingen altijd interessant om te weten. De naam doet vermoeden dat het iemand uit Duitsland is die de award heeft bedacht. De award wordt in verschillende landen door bloggers aan elkaar doorgegeven. Het is namelijk een award die je krijgt, en vervolgens ook weer doorgeeft. Op die manier krijgt je eigen blog wat bekendheid en zet je tegelijkertijd andere mooie blogs in de belangstelling. Een mooi én makkelijk principe!

De regels

Aan deze award zijn ook een soort van regels verbonden, tenminste, dat lees ik op het internet. Volgens mij geeft iedereen er ook weer zijn of haar eigen draai aan maar ik hecht altijd wel aan wat handvaten. Dus ik ga mij gewoon houden aan de regels die ik het meest ben tegen gekomen.

Als je genomineerd bent voor een Liebster Award en je accepteert de award dan:

 1. Bedank je diegene die jou genomineerd heeft en plaats je een link naar zijn of haar blog
 2. Beantwoord je de vragen die door diegene die jou heeft genomineerd zijn gesteld
 3. Maak je zelf een lijstje met nieuwe vragen voor de bloggers die jij gaat nomineren
 4. Maak je een lijst met blogs die jij nomineert
 5. Stel je de blogs die je nomineert van de nominatie op de hoogte
 6. Benoem je in je blog de regels zodat de genomineerden weten wat er verwacht wordt
 7. Plaats een foto van de award op je blog

Mijn antwoorden

Maaike van Maaike Schrijft Op had dus een aantal vragen voor mij bedacht waar ik graag antwoord op geef:

Wat eet je het liefst?

Eigenlijk is dit best een moeilijke vraag. Want, het hangt nogal af van het tijdstip waarop je mij dit vraagt. Ik schrijf maar gewoon het antwoord op waarop ik nu als eerste denk. En dat zijn nachos. Ik vind nachos echt heerlijk als voorgerechtje als wij uit eten zijn. Nachos zijn daarnaast ook erg lekker als borrelhapje. Of gewoon als hoofdgerecht trouwens. In de Verenigde Staten bestelden wij een keer nachos als voorgerechtje. We hebben toen de bestelling voor het hoofdgerecht moeten annuleren, zo veel was het!

Wat doe je als je te weinig geslapen hebt, maar wel gewoon de dag door moet?

Oei, daar ben ik niet zo goed in. Ik moet bij mezelf dan echt een knop om zetten en mezelf streng toe spreken om de dag goed door te komen.

Als geld geen rol zou spelen, wat voor vakantie zou je dan nu willen?

En als school en werk ook geen rol spelen? Dan zou ik heel graag voor een lange periode een verre reis maken met ons viertjes.

Wat is je lievelingsplek in huis?

Toevallig hadden wij het er vandaag nog over hoe blij we zijn met ons huis. Ik heb niet echt een bepaalde plek in huis waar ik het liefste ben. Ik vind onze woonkamer en keuken wel hele gezellige en mooie leefruimtes geworden.

Ga je liever naar het strand of bos en waarom?

Als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor het bos. Ik houd er wel van om er lekker op uit te gaan. Een mooie strandwandeling vind ik ook leuk hoor. Maar ik ben daarentegen totaal geen type dat hele dagen op het strand gaat liggen bakken in de zon.

Mijn vragen

Welk blogartikel zou je graag nog eens willen herschrijven?
Wat was je mooiste vakantie of reis en waarom?
Zou je graag willen verhuizen?
Wat is één van je talenten?
Wat was het indrukwekkendste concert dat je bezocht hebt?

De genomineerden

Dit vond ik eigenlijk nog een beetje lastig; andere blogs nomineren. Hoe weet je immers of iemand hier niet al aan mee heeft gedaan? En, de vraag waar ik vooral mee zat te worstelen; hoe weet je of iemand het wel leuk vindt om genomineerd te worden? De award is natuurlijk hartstikke leuk. Het is waardering voor je blog. Tegelijkertijd is het ook een manier om te linken naar andere blogs en vooral ook een manier waarop jouw blog gelinkt wordt. Niet iedere blogger wil hieraan mee doen of plaatst graag artikelen met soortgelijke inhoud. Hoewel ik het zelf niet erg (juist erg leuk) vond om voor deze award genomineerd te worden, besloot ik zelf eerst de bloggers die ik in gedachte had te mailen. Zo hoort het misschien niet helemaal met awards, maar bloggen draait toch om lekker je eigen draai ergen aan geven? Verder heb ik ook nog een oproepje in een facebook-groep geplaatst. Zodoende ben ik tot de volgende genomineerden gekomen:

Little Origin
About him and her
Be Ineffable
Roelove
Online Opvoeden
Daphnes Wereld
Mijn mama momenten
Cynspirerend
Riek legt vast

Ik wens jullie veel succes met de award!

16 gedachten over “Liebster Award – Wat is het? & Discover new blogs!

  1. Graag gedaan en leuk om te lezen dat je de vragen leuk vindt. Als het er op aan komt is het toch weer lastig om originele vragen te verzinnen dus ik ben blij dat dat gelukt is!

 1. Ik vind het super lief dat je aan me denkt en me genomineerd hebt! De waardering is erg fijn en het is gewoon een compliment. Dus dankjewel!

  Ik ben trouwens gek op een soort nacho salad. Die kom je vaak tegen in de Mexicaanse restaurants in Amerika, maar helaas ben ik ze hier nooit tegen gekomen. Je hebt dan een grote, knapperige nacho in de vorm van een schaaltje. En die wordt gevuld met frisse salade, gehakt, bonen, kaas en dressing. Heerlijk om zo te eten en de nacho schaal af te brokkelen.
  Sheila onlangs geplaatst…Waarom we toch voor een 2e zijn gegaanMy Profile

  1. Graag gedaan! Ik lees je blog immers graag dus het is gemeend en geheel terecht. Wat jij beschrijft klinkt inderdaad ook erg lekker! Ik ben dat ook nog niet eerder tegen gekomen hier in Nederland. Wel eens zoiets gehad met een kroepoek als ‘schaaltje’, is ook lekker.

 2. Wat gaaf dankjewel dat je mij hebt genomineerd. Had het wat druk de laatstse dagen sorry dat ik niet eerder kon reageren. Ik ga hem op mijn blog plaatsen en zet ik met dank jou blog erbij 🙂 Is voor mij ook weer hoog tijd om te bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge