Leuke boeken van Eric Carle – De schrijver van Rupsje Nooitgenoeg

Leuke boeken van Eric Carle – De schrijver van Rupsje Nooitgenoeg

Het boek Rupsje Nooitgenoeg kent waarschijnlijk iedereen. Ik ken het zelfs nog van vroeger toen ik het als kind zelf las, of toen het voor mij voorgelezen werd. Het boekje komt al uit 1969 dus het is niet zo gek dat iedereen het kent en dat men het ook leuk vindt om het aan de eigen kinderen voor te lezen. De schrijver van Rupsje Nooitgenoeg is Eric Carle en wist je dat hij nog veel meer mooie en kleurrijke boeken heeft geschreven? Het zijn er echt heel veel. Vandaag heb ik er zes uitgekozen die ik eens onder de aandacht wil brengen. Hier komen ze:

Rupsje Nooitgenoeg

E. Carle, ISBN: 9789025755348
Rupsje Nooitgenoeg gaat over een rupsje dat maar niet genoeg krijgt van eten. Hij eet van alles op totdat hij in een grote dikke rups is veranderd. Ondanks dat het boekje al bijna vijftig jaar oud is, blijft het een prachtig boek. En kinderen leren meteen hoe een rups kan veranderen in een vlinder.

Slokkebrok de reuzenslang

E. Carle, ISBN: 9789462290532
Slokkebrok de reuzenslang is net als het rupsje uit Rupsje Nooitgenoeg een echt veelvraat. Hij eet alles op. Van een kikker tot een buffel. Maar dan krijgt hij heel erg buikpijn en komen alle dieren weer uit zijn buik. En dan ziet hij opeens nog een lekker hapje…

Een zaadje in de wind

E. Carle, ISBN: 9789025760052
Tien zonnebloemzaadjes worden in de herfst meegevoerd door de wind. Ze maken een lange reis en onderweg valt er telkens een zaadje af. Welk zaadje zal uiteindelijk in het voorjaar uitgroeien tot een mooie zonnebloem?

 Tien kleine rubbereendjes

E. Carle, ISBN: 9789025760397
Uit de rubbereendjesmachine komen tien rubbereendjes. Ze worden in een doos verpakt en aan boord van een groot vrachtschip gebracht. Op weg naar verre landen. Maar op zee gaat het plotseling hard stormen en de eendjes komen in de zee terecht. Ze beleven allerlei avonturen met prachtige dieren. Op de laatste bladzijde staat een echt rubbereendje!

Ko de Kreeft versiert zijn huis

E. Carle, ISBN: 9789025760052
Ko de Kreeft is de afgelopen maanden een beetje gegroeid en daardoor is zijn huisje te klein geworden voor hem. Gelukkig vindt hij al snel een wat groter huisje. Dat nieuwe huis is echter nog niet bepaald gezellig. Dus hij gaat zijn nieuwe huis mooi maken en versieren. Daar is hij nog best een poosje mee bezig en als hij eindelijk klaar is, krijgt hij het gevoel dat dit nieuwe huis inmiddels ook alweer een beetje te klein is geworden…

Mijn eerste boek over cijfers

E. Carle, ISBN: 9789025742393
Dit is niet echt een voorleesboekje. Het is meer een telboekje. De bladzijdes zijn allemaal doormidden en op de bovenste helft staan cijfers. Op de onderste helft van de bladzijdes staan vruchten; bijvoorbeeld negen kersen of vier peren. Zoek nu maar eens de juiste helften bij elkaar!

Ken jij het boek Rupsje Nooitgenoeg? En wist je dat de schrijver, Eric Carle, nog veel meer prachtige boeken op zijn naam heeft staan?

10 gedachten over “Leuke boeken van Eric Carle – De schrijver van Rupsje Nooitgenoeg

 1. Geweldig zijn de boekjes! Rupsjes nooit genoeg hadden we bij de bieb geleend. Wel hebben we een mooi groot veelhoek met ook cijfers. Hij wordt er vaak bijgepakt. De plaatjes zijn ook zo mooi. De andere boekjes kom ik nog niet. Morgen gaan we weer naar de bieb, ik ga ze als tip onthouden 😊
  Lisette onlangs geplaatst…Wat zijn mijn Herfst essentials?My Profile

  1. Ik vind ze inderdaad ook geweldig. Als ik in de bieb ben verbaas ik me er wel eens over hoeveel kinderboeken er wel niet zijn. En toch heb ik een voorkeur voor bepaalde boeken of een bepaalde stijl. En de boeken van Eric Carle vind ik gewoon echt prachtig en bijzonder. Mede ook door de nostalgie omdat ik als kind Rupsje Nooitgenoeg zelf al las.

  1. Ja ze zijn echt tof he! Leuk om te lezen dat je samen met je kind zo van boeken houd. Lezen en voorlezen is gewoon zo belangrijk voor kinderen. En dan bedoel ik dat helemaal niet betuttelend ofzo. Een boekje samen lezen is gewoon vaak zo’n fijn moment van even de aandacht hebben voor elkaar.

 2. Mijn dochter vindt de boekjes ook heel weg leuk! Vooral ‘papa pak je de maan voor mij?’ Rupsje Nooitgenoeg is voor mij ook een jeugdsentiment! Heerlijk! Bij het openen van het boekje alleen al, komt gelijk mijn kleutertijd en de voorleesstem van de juf terug 😄…dat boekje gebruiken ze hier trouwens bij de kinderarts om de kinderen te laten vertellen waar het over gaat. Omdat het boekje in vrijwel elke taal vertaald is, kent bijna iedereen het ook. Frankfurt is namelijk een hele internationale stad…😉🐛
  Essma onlangs geplaatst…Little Origin Photo Diary #25My Profile

  1. Toen ik even googelde naar het boekje Rupsje Nooitgenoeg dan zie je inderdaad afbeeldingen van hetzelfde boekje in een heleboel verschillende talen. Bijzonder eigenlijk dat een kinderboek bijna ieder kind wel aanspreekt, ongeacht de nationaliteit. Voor mij is het boekje ook een jeugdsentiment. Net als het boekje over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept. Ook zo’n leuk boek!

  1. Sommige boeken zijn gewoon net even wat bijzonderder dan alle anderen. En de boeken van Eric Carle springen er wat dat betreft wel boven uit. Ze zijn ook zo herkenbaar he!

  1. Bijzonder dat je de originele Engelse variant in huis hebt. En inderdaad, mooi bewaren voor je dochter! En daarna ook gewoon bewaren, sommmige dingen doe je nooit weg toch?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge