Onze legotafel | Snel, makkelijk en goedkoop

Onze legotafel | Snel, makkelijk en goedkoop

Hier in huis is het Lego wat de klok slaat. Allebei de jongens zijn er gek op, de één misschien nog wel meer als de ander. Er wordt dus heel wat afgebouwd. Vaak doen ze dit in de keuken aan de grote tafel. Dan staat de hele tafel vol met bouwwerkjes en sorteerbakken. We hebben namelijk een mooie kast waar we de Lego doorgaans in losse sorteerbakken in opbergen. Een kast is er dus wel, maar een aparte legotafel niet. En dat leidt soms wel een beetje tot een probleem.

Legotafel | Snel, makkelijk en goedkoop. Een legotafel, dat is toch wel ideaal als je kinderen gek zijn op Lego. Ik wilde er echter niet al te veel aan uit geven en bedacht een makkelijke en goedkope oplossing.

Eten tussen de legoblokjes

Zo aten wij wel eens ‘s avonds tussen de legoblokjes. Serieus. De jongens waren dan bijvoorbeeld voor het eten zo heerlijk aan het spelen dat ze na het eten graag nog verder wilden bouwen. Dus dan ruimde ik wel de sorteerbakken weer op in de kast, maar de bouwwerkjes waar ze mee bezig waren liet ik dan vaak nog op tafel staan zodat ze er mee verder konden gaan na het eten. Nu hebben wij een redelijk grote eettafel, dus als ik de Lego naar één kant schoof, bleef er heus wel voldoende ruimte over om te eten. Maar echt gezellig vind ik eten aan zo’n rommelige tafel niet. Maar wat dan? De jongens vinden het nog wel erg fijn om beneden te spelen met de Lego. Beneden hebben we echter niet zomaar plek voor nog een tafel. Bovendien hebben ze ieder al een wit tafeltje met een bijbehorend stoeltje. Deze zijn helaas wel een beetje te klein om fatsoenlijk aan te kunnen spelen met Lego. Daarnaast hadden we niet zo’n zin om veel geld uit te geven omdat de oplossing waarschijnlijk tijdelijk is. Ik hoop namelijk dat de jongens op een gegeven moment toch wat meer boven gaan spelen.

De oplossing

Op zolder had ik nog een grote kartonnen plaat liggen die ik besloot te gaan gebruiken als tafelblad op de witte tafeltjes. Hierdoor ontstaat er veel meer ruimte voor alle Lego, zowel in de breedte als in de lengte. Aan de bovenkant plakte ik fleurig behang. Als afwerking gebruikte ik doorzichtig tafelzeil (voor zo’n 8 euro te koop bij de bouwmarkt) die ik aan de onderkant vast plakte met tape. Zo is het tafelblad ook goed af te nemen met een vochtige doek. Met dubbelzijdig tape blijft het blad mooi liggen op de witte tafeltjes.

Legotafel | Snel, makkelijk en goedkoop. Een legotafel, dat is toch wel ideaal als je kinderen gek zijn op Lego. Ik wilde er echter niet al te veel aan uit geven en bedacht een makkelijke en goedkope oplossing.

Legotafel | Snel, makkelijk en goedkoop. Een legotafel, dat is toch wel ideaal als je kinderen gek zijn op Lego. Ik wilde er echter niet al te veel aan uit geven en bedacht een makkelijke en goedkope oplossing.

Alternatief

Wellicht vind je dit een leuk idee en vraag je je af hoe je aan een grote kartonnen plaat komt. De plaat die ik heb gebruikt zat als verpakkingsmateriaal bij een internetbestelling. Ik bewaar dit soort grote kartonnen platen altijd omdat je er verschillende leuke dingen mee kunt doen. Maar als je dat niet in huis hebt, kun je ook een grote plank bij de bouwmarkt op maat laten zagen.

Op Roelove (de leuke blog van Roelina) vind je trouwens ook nog een leuk idee voor een legotafel met als basis de Trofastkast van Ikea. Zeker de moeite waard om ook even te bekijken.

Hebben jullie ook veel Lego in huis? En hoe houden jullie dat een beetje ‘leefbaar’?

6 gedachten over “Onze legotafel | Snel, makkelijk en goedkoop

  1. Bij ons nog niet veel lego (kids zijn er nog te klein voor), maar wel veel van Paw Patrol. Dat gaat gelukkig nog goed op de grond. Ik vind je oplossing voor de tafel echt een goed idee! Die tafeltjes van Ikea zijn super, maar inderdaad net te klein. En zo heb je het toch mooi opgelost!

    1. Och Paw Patrol. Dat is hier ook veel in huis te vinden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het programma ook nog best leuk vind voor kinderen. Dankjewel voor het compliment!

    1. Graag gedaan! Ik vond jouw artikel ook gewoon zo leuk dus niet meer dan logisch om er even naar te linken. Ik zag laatst inderdaad ook die legotape liggen. Ik vond de tape van het officiële merk nogal duur. Nu is lego op zich natuurlijk ook duur. Maar ik twijfel dus een beetje of een goedkopere variant uiteindelijk een duurkoop wordt. Ik zag ze namelijk ook een poosje geleden bij het kruidvat.

    1. Ha ha ha, nee inderdaad. Onze jongens zeggen ook dat ze nog zo weinig hebben van Lego. Maar, ik moet wel zeggen. Het is wel ideaal om kinderen te hebben die gek zijn op lego, je weet immers altijd wel wat om op het verlanglijstje te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge