Landen uit ‘Wie is de mol?’ die ik graag eens zou bezoeken

Landen uit ‘Wie is de mol?’ die ik graag eens zou bezoeken

Afgelopen zaterdag keken wij weer naar ‘Wie is de mol?’ Soms vraag ik mij wel eens af waarom ik er nog naar kijk. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de makers het programma zo monteren dat je als kijker eigenlijk niet kunt weten wie de mol is. Maar we kijken toch! Wellicht komt dat doordat ze ieder jaar er weer voor zorgen dat er een leuke groep kandidaten mee doet en er vaak een bijzondere groepsdynamiek is. Maar, misschien kijk ik ook omdat het ieder jaar weer genieten is van de prachtige beelden van de verschillende landen waar het programma wordt opgenomen. Zoals afgelopen zaterdag, ik vond de beelden van Georgië echt adembenemend. Ik heb zelfs gezegd dat dat land mij ook wel heel bijzonder lijkt om eens heen te gaan. Dat was de aanleiding van dit lijstje. Welke landen uit ‘Wie is de mol?’ zou ik graag (nog) eens bezoeken?

Australië

Ik begin meteen maar met het land waardoor ik in de laatste zin van de alinea hierboven ‘nog’ tussen haakjes heb geschreven. Want ik ben immers al in Australië geweest. Toch zou ik heel graag nog eens terugkeren naar dit bijzondere land. Al twijfel ik daar ook wel over. Er zijn immers dingen die je niet een tweede keer moet doen omdat dan die fijne eerste herinnering wordt ‘overschreven’. Dus als ik ooit weer naar Australië afreis, ga ik daar niet nog een keer in mijn eentje backpacken. Het liefste huur ik bijvoorbeeld een camper en reis dan relaxed het land door, met mijn gezin.

Canada

Eerlijk gezegd heb ik destijds dit seizoen niet gezien. Maar dat maakt ook niet zo veel uit voor dit lijstje. Als ik de kaart van de route zie speelden de afleveringen zich vooral in Oost Canada af. Ik ben al eens in West Canada geweest en het oosten schijnt ook echt prachtig te zijn. Ik zou er dan wel graag in de zomer naar toe gaan in plaats van in de winter zoals ‘Wie is de mol?’.

Japan

Ik heb geen bucketlists of andere concrete lijsten van dingen die ik graag zou willen doen of landen die ik graag zou willen bezoeken. Eigenlijk is de lijst die je nu leest mijn eerste lijst die je in zo’n categorie zou kunnen plaatsen. Natuurlijk heb ik in mijn hoofd wel een soort van lijstje opgeslagen met landen waar ik graag eens naar toe zou gaan. En Japan staat op die lijst, en nu dus ook op deze lijst! Op televisie zag ik laatst nog een soort reisverslag van Japan en dat intrigeerde mij enorm.

Ik kan er niet goed de vinger op leggen waarom dit land mij zo aantrekt. Ik denk dat het de combinatie is van de natuur en de cultuur en dat het land daarnaast ook enorm ontwikkeld is. Maar alles is wel even wat anders dan hier. Tijdens mijn reis in Australië heb ik trouwens een poosje samen gereisd met een Japanse. Dat was echt enorm gezellig. Graag zou ik haar dan opzoeken. Al heb ik in geen jaren meer contact met haar gehad. Misschien toch maar weer eens een mailtje sturen. Hopelijk heb ik haar mailadres nog en hopelijk heeft zij dat nog in gebruik. Want er zijn vast meer mensen in Japan die Yoko heten.

Zuid Afrika

Eerlijk is eerlijk, Zuid Afrika heeft bij mij niet altijd in de categorie ‘mogelijke reisbestemmingen’ gestaan. Het heeft mij wel altijd heel mooi geleken om op safari te gaan en de grote wilde dieren te zien. Maar op de één of andere manier heb ik daar altijd een bepaald beeld bij. Dat je dan met nog vijf jeeps om één giraf staat. Toch zie ik steeds vaker mooie reisverslagen en bijbehorende foto’s van wilde dieren en indrukwekkende landschappen en kustlijnen dat ik Zuid Afrika toch wel op deze lijst moet zetten. En de afleveringen van ‘Wie is de mol?’ hebben hier natuurlijk ook aan bijgedragen.

Georgië

Afgelopen zaterdag was toch wel prachtig he! Ik heb zelfs niet goed opgelet of er ook molacties waren, ik heb alleen maar zitten nadenken wanneer wij eventueel naar Georgië zouden kunnen gaan en of het ook leuk is voor de kinderen. Dat heeft mij veel punten gekost in de ‘Wie is de mol?’-app want ik had punten op Bella ingezet. Gelukkig was ik wel zo slim dat ik mijn punten verspreid had. Maar dat berglandschap van Georgië! Adembenemend!

Natuurlijk zijn alle landen waar het programma is geweest de moeite waard en heeft ieder land zijn charme. Maar bovenstaande landen zou ik serieus overwegen. Georgië heeft daarbij wel het voordeel dat de beelden zo ‘vers’ zijn. Ik twijfel of het land volgend jaar ook nog op mijn lijstje zal staan. Verder vind ik Oregon in de Verenigde Staten trouwens een absolute aanrader. Veel mensen kiezen toch voor het zuidelijke gedeelte van de Westkust als ze die kant op gaan maar Oregon is ook absoluut prachtig. Wij zijn er destijds doorheen gereden met onze camper toen wij in de Verenigde Staten op vakantie waren.

En jij?

Welke landen uit het programma ‘Wie is de mol?’ zou jij graag bezoeken? Voor het gemak heb ik ze even op een rijtje gezet:

Australië
Schotland
Portugal
Canada
Indonesië
Argentinië
Thailand
Mexico
Noord-Ierland
Jordanië
Japan
el Salvador
Nicaragua
IJsland
Zuid-Afrika
Spanje
Hongkong
Filipijnen
Sri Lanka
Dominicaanse republiek
Verenigde Staten –  Oregon
Georgië

23 gedachten over “Landen uit ‘Wie is de mol?’ die ik graag eens zou bezoeken

  1. Leuk om te horen! Ik vind die beelden echt genieten. Bij veel filmshots zit ik mij ook af te vragen hoe ze het gefilmd hebben. Tegenwoordig wordt er volgens mij vaak met drones gewerkt. Wat een landschappen!

 1. IJsland! Canada en Australië ook graag, maar na de beelden van afgelopen week is Georgië ook wel aantrekkelijk. Mexico staat trouwens ook op mijn lijstje, teveel dus.

 2. Wat een leuk idee voor een artikel! Ik ben volgens mij een van de weinige Nederlanders die geen Wie is de Mol kijkt, alhoewel een vriend me heeft gepusht om toch eens de eerste afleveringen terug te kijken, zodat ik in ieder geval met hem kan meepraten 😉 De deelnemers hebben zo te horen wel prachtige landen bezocht in de loop der jaren. Voor Spanje en Portugal heb ik een zwak en daarna zou Canada het hoogst op mijn lijstje staan 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 500e artikel! | Wat heeft bloggen mij gebracht?My Profile

  1. Dankjewel! En echt waar? Bijna iedereen kijkt inderdaad. Maar dat hoeft geen reden te zijn om ook te kijken. Je moet er van houden! Maar anders is het de moeite waard om te kijken naar de mooie landschappen, echt prachtig!

  1. Jazeker! Ik ben een maand in NZ geweest en inderdaad, ook dat land zit voor altijd in mijn hart. Ik had het laatst nog met iemand over de Tongariro Crossing. Maar eigenlijk is alles mooi in NZ.

  1. WIDM is ook gewoon een erg fijn programma om naar te kijken. Leuk dat Australië een land is waar je ook graag nog eens naar toe zou willen! Het is daar zo mooi!

  1. Bedankt voor de aanrader! IJsland staat bij mij namelijk een beetje wisselend op mijn ‘lijstjes’. Soms zie ik echt prachtige beelden en zou ik ook graag eens naar IJsland op vakantie willen. Maar soms zie ik ook erg grauwe beelden waarbij ik denk, ik ga liever ergens anders heen.

 3. Je kan mij volgens mij beter vragen: welke landen wil je niet heen 😉 maar ik krijg toch steeds meer hang om eens naar IJsland te gaan. Lijkt me zo’n prachtig land!

  1. IJsland wordt inderdaad door meerdere mensen aangeraden! Het is inderdaad een goede vraag, naar welke landen wil je niet heen. Maar ja, soms moet je keuzes maken toch! :p

 4. Haha, ja, wij dachten precies hetzelfde. Wat is Georgië mooi! En eigenlijk vind ik dat altijd bij Wie is de Mol?, dat ze een land echt heel mooi in beeld brengen. En ach, ik wil nog zoveel van de wereld zien. Met de kinderen blijven we voorlopig maar lekker in Europa. Komende zomer staat Schotland op het programma, en bezoeken we de trein van Harry Potter. Dat is dan weer zo’n andere droom van me ;-).
  Loes onlangs geplaatst…10 stomme redenen waarom je kind je ’s nachts wakker maaktMy Profile

  1. Klopt helemaal. Bij WIDM brengen ze de landen altijd mooi in beeld. Ik zou ook nog wel veel van de wereld willen zien maar ook wij blijven voorlopig met de kinderen nog wel binnen Europa. Gelukkig zijn er in Europa ook veel mooie plekken te vinden. Wat leuk dat jullie naar Schotland gaan! Ik ben heel benieuwd naar jouw foto’s die je daar vast zult gaan maken!

  1. Nee joh, kijk je nooit naar WIDM? Ik kijk er graag naar. Totaal off-topic, maar ik heb gisteren naar De Luizenmoeder gekeken waar ook iedereen naar lijkt te kijken op dit moment. En dat is weer echt totaal niet mijn ding. Aan sommige personages zat ik mij een klein beetje te ergeren. Maar goed. Terug naar WIDM. Schotland lijkt mij ook prachtig hoor. Wij zijn eens naar Ierland geweest, ook zo mooi! En anders is de taal natuurlijk gewoon al heer-lijk!

 5. Oohhh WIDM, een van mijn favoriete programma’s! Al die landen, daar krijg ik echt reiskriebels van.. Ik zou overal wel heen willen, maar als ik dan moest kiezen, dan staan de volgende landen op mijn lijstje:
  Australië (nog steeds of alweer), Canada, Noord-Ierland, Jordanië, Japan, IJsland, Zuid-Afrika, Dominicaanse republiek
  Verenigde Staten – Oregon en Georgië
  Justine onlangs geplaatst…Australia stories #22 – roadtrip Great Ocean Road & GrampiansMy Profile

  1. Jaaa, je mist nu wel een heel seizoen he! En je hebt ook al zo’n mooie lange lijst. Als je aan het reizen bent en aan het genieten van allerlei mooie uitzichten en landschappen doet dat je enorm verlangen naar meer he! Reizen en dromen over reizen is gewoon erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge