Kerstboom van washi tape | Knutselen met de kinderen

Kerstboom van washi tape | Knutselen met de kinderen

Vandaag wéér een knutselproject! Deze periode is gewoon ideaal om regelmatig met de kinderen aan de tafel lekker creatief bezig te zijn. Ik schreef een paar dagen geleden al in een shoplog dat je van washi tape eigenlijk nooit te veel in huis kunt hebben. In dit artikel laat ik zien dat wij van tape een kerstboom hebben gemaakt en versierd.

Washi tape

Wat is die washi tape eigenlijk? Washi tape is een soort plakband maar dan wat meer papierachtig. Washi tape kun je kopen in alle kleuren van de regenboog en in allerlei verschillende designs. Persoonlijk vind het ik het ook erg fijn dat je washi tape gemakkelijk kunt afscheuren. Voor kinderen is dit ook makkelijk in het gebruik.

De kerstboom van washi tape

Voor een kerstboom van washi tape heb je groenkleurige tape nodig. Een andere kleur mag natuurlijk ook. Ik heb zo’n drie hele rolletjes gebruikt voor de boom op onderstaande foto. Ik ben begonnen met een donkergroene tape. Geen goed begin want van die kleur had ik maar één rolletje en die was eigenlijk gauw op. Ik vond het zonde om dat weg te gooien dus ik ben daarna verder gegaan met een ander rolletje waar ik gelukkig wel meerdere exemplaren van had. Zelf maak ik dit soort dingen gewoon uit de hand. Als je gaat knutselen met kinderen hoeft het allemaal niet zo perfect vind ik. Mijn tip is dat je het beste onderaan kunt beginnen met plakken. Dan kun je namelijk naar de punt van de boom toe werken. Als je bovenaan begint heb je kans dat je onderaan niet goed uitkomt.

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

De versieringen

Voor het versieren van de boom kun je natuurlijk vanalles gebruiken. Wij hebben onze XXL ponsen veelvuldig gebruikt. Verder is het mijn ervaring dat voorbeeld doet volgen. Knutsel dus gezellig mee en laat aan de kinderen zien hoe je een sneeuwpop of een kerstmannetje kunt maken. Of bedenk samen hardop wat er nog meer allemaal bij kerst hoort.

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

Vandaag een leuk knutselproject in het teken van kerst: een kerstboom van washi tape. Lees je mee hoe wij deze kerstboom maakten en versierden?

En zo is ons huis nog weer een beetje meer in de kerstsfeer gebracht. De jongens waren in ieder geval erg trots op alles wat ze gemaakt hadden. De onderste tekeningen in de boom vallen misschien een beetje uit de toon. Maar zoals ik al zei, met zo’n project moet je niet te kritisch willen zijn.

Werk jij graag met washi tape?

6 gedachten over “Kerstboom van washi tape | Knutselen met de kinderen

    1. Ja joh, de feestdagen maken een hoop creativiteit in mij los. Heb zelfs zoveel ideeën dat ik voor 2018 ook een kerst-DIY-blog heb klaarstaan. Haha, nee hoor dat is een grapje. Ik geniet er gewoon zo enorm van, dat gezellig samen bezig zijn. En het lukt mij ook steeds beter om dingen los te laten en de kinderen hun gang te laten gaan met knutselen. Dus als er een flinke klodder lijm wordt gebruikt voor een ieniemienie stukje papier dan doe ik mijn best om niks te zeggen en de andere kant op te kijken.

  1. Leuk gemaakt, de ponsen zijn e ht overal voor te gebruiken.
    Ik heb deze week geholpen bij de kleuters en hier maakte we n “slinger”. Ze kregen een draad van mooi wit pluizig wol en strookjes alufolie, hiermee moesten ze propjes om de wol maken. Daarna heb je een goedkope mooie slinger. Ze vonden het allemaal heel mooi en vooral blinkig.

    1. Ja die ponsen zijn echt ideaal vind ik. Wat jullie bij de kleuters hebben geknutseld vind ik ook een erg leuk idee trouwens. Knutselen met kinderen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn he. En persoonlijk vind ik het vooral ook gewoon gezellig om samen ergens mee bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge