Hoe wordt mijn blog gevonden? | Zoekopdrachten

Hoe wordt mijn blog gevonden? | Zoekopdrachten

Heb ik al eens verteld dat mijn blog mijn hobby is? Ha ha ha, ja, volgens mij stip ik dat regelmatig aan. Ondanks dat mijn blog een hobby is moet ik wel eerlijk bekennen dat ik het leuk vind om te zien dat mijn blog steeds meer gelezen wordt. Dat geeft best veel voldoening. En als ik dan toch open kaart speel, kan ik ook wel zeggen dat ik er ook een beetje ambitieus van word en graag stukje bij beetje wil blijven groeien. Ik deelde een poosje geleden al in mijn jaaroverzicht de cijfers van 2017 en ook in 2018 kijk ik ‘af en toe’ eens hoe het er voor staat.

Zoekopdrachten

In het programma ‘Google Analytics’ kan ik dus opzoeken hoe vaak mijn blogs gelezen worden. Maar, ik kan er ook in opzoeken hoe mijn blog via google gevonden wordt. Met andere woorden, ik kan zien met welke zoekwoorden mijn blog in de zoekresultaten komt te staan.  Als je bijvoorbeeld in Google zoekt op ’31 Flowers’ dan komt mijn blog bovenaan in de lijst tevoorschijn! En zo zijn er nog meer zoekopdrachten waar mensen op zoeken en waarbij mijn blog in de lijst met zoekresultaten komt te staan. Het is best wel leuk om af en toe eens te kijken hoe mensen op mijn blog terecht komen! Vandaag dus een lijst met de leukste zoekopdrachten waarmee mensen op mijn blog terecht zijn gekomen.

‘dikkertje dap film recensie’

In oktober zijn wij naar de film ‘Dikkertje Dap’ geweest en ik schreef daar een review over. Ik ben benieuwd of de mensen die mijn review hebben gelezen ook daadwerkelijk naar de film zijn geweest. Wij waren er namelijk erg positief over en vonden de film heel erg leuk!

‘quizvragen over eten en drinken moeilijk’

Hier moet ik wel een beetje om lachen. Ik vulde namelijk de ‘Eten en drinken tag’ in. Dat is een soort vragenlijstje over eten en drinken. En blijkbaar halen mensen die bezig zijn met het maken van een quiz of een pubquiz daar inspiratie vandaan.

‘pons ster xxl’

Leuk dat ook de creatieve mensen mijn blog weten te vinden. Ik ben zelf destijds heel lang op zoek geweest naar grote ponsen. Hopelijk kan ik mensen met mijn artikel op weg helpen. Ponsen XXL zijn namelijk gewoon te koop bij Opitec. En ze zijn ook nog eens heel prettig in het gebruik.

‘quizvragen over eten en drinken makkelijk’

Ja, ook voor makkelijke quizvragen over eten en drinken kun je op mijn blog terecht! Ha ha, grapje. Volgens mij zijn alle vragen die in de ‘Eten en drinken tag’ staan heel makkelijk en eigenlijk niet echt geschikt voor een quiz omdat ze persoonlijk zijn.

‘boer krelis ravensburger’

Leuk dat er nog steeds mensen op zoek zijn naar het jaren tachtig spel ‘Boer Krelis’! Het is echt een leuk spel. Helaas niet meer te koop in de winkels.

‘vingerstempelen’

Als je zoekt op ‘vingerstempelen’ komt mijn blog als eerste te voorschijn! Ik schreef namelijk vorig jaar een artikel over vingerstempelen en hoe leuk dat is om samen met de kinderen te doen.

Hoe wordt mijn blog gevonden? Daar was ik wel nieuwsgierig naar. Vandaag laat ik zien welke zoekopdrachten mensen gebruiken waarbij mijn blog gevonden wordt.

‘nee school’

Ik weet niet zo goed waar mensen naar op zoek zijn als ze deze zoekopdracht intypen. Misschien zijn het scholieren die op zoek zijn naar een goede reden om niet naar school te hoeven? Helaas heb ik daar geen antwoord op. Ik zag er vorig jaar wel een beetje tegenop dat de kinderen na de zomervakantie weer naar school gingen.

‘pink lady appelboom kweken’

Als je op zoek bent naar een beschrijving over hoe je zelf een appelboom kunt zaaien dan ben je zeker op het goede adres bij mijn blog! Ik heb namelijk een artikel geschreven over hoe je dit zelf kunt doen. En het is niet moeilijk! Ik heb trouwens ook een up-date over de appelbomen geschreven.

‘aanbieding bolchrysant’

Geen idee waarom mijn blog hierbij in de zoekresultaten komt. Wellicht omdat ik wel eens een mooie macrofoto van een bolchrysant heb laten zien. Daarbij schreef ik onder andere dat ik het altijd zo zonde vind dat bolchrysanten na de bloei worden weggegooid. Je kunt ze namelijk in de tuin prima een kans geven te overwinteren.

‘adres freek vonk’

Nee, het adres van Freek Vonk heb ik niet. Wel heb ik een aantal suggesties van super leuke boeken van Freek Vonk die je in de bibliotheek kunt lenen.

‘alleen backpacken australie’

Dat ik een jaar ben wezen backpacken in Australië zullen mijn vaste lezers onderhand wel weten. Als je bovenstaande zoekopdracht geeft ben je wellicht op zoek naar tips over backpacken in Australië. Die staan helaas nog niet op mijn blog. Ik ben mij echter wel aan het beraden over meer artikelen over mijn jaar in Australië. Wordt vervolgd!

‘ander woord voor leuk’

Dit soort zoekopdrachten voer ik zelf ook wel eens in als ik even niet op een bepaald woord kom tijdens het schrijven van een artikel. Ik schreef vorig jaar een artikel over het woord leuk en over hoe het woord zijn waarde verliest bij veelvuldig gebruik.

‘ander woord voor stom’

Ha ha ha, een ander woord voor stom? Stupide?

Hoe ben jij op mijn blog terecht gekomen?

16 gedachten over “Hoe wordt mijn blog gevonden? | Zoekopdrachten

  1. Ik gebruik Analytics ook verder niet veel hoor. Als ik bezoekersaantallen bekijk, doe ik dat eigenlijk voornamelijk in de WordPress-app. Ik heb mij een poosje geleden wel een beetje verdiept in Google Analytics. Ik vroeg mij af waar die zoekwoorden stonden aangezien ik dat ook wel eens bij anderen zie in een artikel. Toen bleek dat ik ook nog Search Console moest installeren of activeren. Maar daar ben ik nog best een poos mee bezig geweest. Ach, soms vind ik even een avondje bezig zijn met dat soort technische dingen voor mijn blog ook wel interessant.

 1. Leuk zeg! Bij mij komen er voorlopig enkel nog ‘onbekende zoektermen’ op, maar ja ik ben nog maar 1 maand bezig dus veel heb ik nog niet opgebouwd natuurlijk. Sterk werk Maaike!

  1. Dankjewel! Mijn blog bestaat in maart bijna een jaar. Maar in het begin had ik nog niet echt een ritme te pakken. Nu ik een bepaalde structuur heb gevonden en mijn blog natuurlijk steeds meer inhoud / content heeft kan ik zien dat mijn blog beetje bij beetje vaker gevonden wordt via Google. Ik vind dit soort artikelen ook altijd leuk om bij anderen te lezen en een poosje geleden was ik nieuwsgierig naar de zoekwoorden van mijn blog. Maar ook bij mij las ik alleen maar ‘onbekende zoektermen’. Ik ben mij er een beetje in gaan verdiepen en toen begreep ik dat je ook nog Google Search Console moet installeren / activeren om de zoektermen te kunnen zien. Dus dat is misschien een tip. Ik was er toen wel een poosje mee bezig om het aan de gang te krijgen, maar dat had ik toen ook met het installeren van Google Analytics. Maar, alle oplossingen zijn wel op internet te vinden en er zijn veel stappenplannen verkrijgbaar. Dus succes als je er mee aan de slag gaat!

  1. Ik weet niet of ‘goed vindbaar’ al helemaal passend is bij mijn blog want ik heb het hier niet over honderden, eerder over tientallen 🙂 Maar, wie het kleine niet deert… En het is gewoon grappig om af en toe eens naar die lijst te kijken.

  1. Oh wat grappig! Ik heb ook een artikel dat nog steeds met regelmaat gelezen wordt. Echt leuk is dat he. Optimaliseren is inderdaad een dingetje. Ik heb nog zoveel grote en kleine dingen die ik wil optimaliseren. Maar, alles maar stap voor stap een beetje oppakken.

 2. nu ben ik wel heel benieuwd hoe je dat gevonden hebt. Ik ben nog een groentje in blogland en over google analytics weet ik helemaal weinig, dus alle info is welkom!

  1. Hoi Karin, bedankt voor je berichtje! Ik voel mij ook nog steeds redelijk nieuw in blogland. Mijn blog bestaat straks in maart één jaar en ik ben nog steeds dingen aan het ontdekken. Met betrekking tot Google Analytics, is het je wel gelukt het te installeren? Ik weet dat ik daar toen best een poosje mee bezig ben geweest. Een poosje geleden ben ik mij er een beetje in gaan verdiepen omdat ik op zoek was naar dat lijstje met zoektermen. Ik kon het nergens vinden. Toen bleek dat je daarvoor ook nog Google Search Console moet installeren of activeren. Dus misschien is dat nog een tip. Ook daar ben ik weer een poosje mee bezig geweest want ik kwam er niet helemaal uit. Gelukkig is alles wel te vinden op het internet. Dus ik heb net zo lang gezocht naar een stappenplan totdat ik er eentje had gevonden waarmee het lukte. Dus misschien is dat een tip. Verder mag je gerust een mailtje sturen als je verder vragen hebt hoor. Ik heb andere bloggers ook wel eens met een vraag gemaild dus dan wil ik natuurlijk zelf ook behulpzaam zijn! Maar ik weet nog lang niet alles hoor! 🙂 maaike@31flowers.com

  1. Ahhhh wat leuk om te horen! Ik weet ook niet helemaal meer hoe ik destijds op jouw blog terecht ben gekomen. En altijd een reactie achterlaten hoeft ook helemaal niet perse. Ik merk dat ik soms een periode heb waarin ik veel reageer op artikelen maar soms heb ik ook weer een periode van weinig reageren. Dank!

 3. Leuk om zo een kijkje te krijgen in de zoekopdrachten die naar jouw blog leiden! Zelf vind ik dat ook altijd interessant om uit te zoeken, zeker als er wel heel bijzondere zoekopdrachten bij zitten 😉 Ik vond die ‘nee school’ bijvoorbeeld wel leuk. Dan vraag je je toch af waar diegene nu eigenlijk naar op zoek was.
  Romy onlangs geplaatst…Lachvoer #2: theeleutstress & lotgenotencontactMy Profile

  1. Ja he! Ik vind het dus ook leuk om er af en toe eens naar te kijken. En vooral de grappige of opvallende zoektermen maken het leuk om er naar te kijken!

  1. Hoi Evelyne! Google Analytics installeren is inderdaad nog best een klus. Dus dat ligt zeker niet aan jou. Ik ben er ook een poosje mee bezig geweest voordat het lukte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge