Hoe gaat het met mijn blog? #2

Hoe gaat het met mijn blog? #2

Olé, vandaag publiceer ik mijn 30e artikel. Dat vind ik persoonlijk best een mooie mijlpaal en ik vind het ook een mooie aanleiding om weer een update te geven over hoe het met mijn blog gaat. Het werken aan mijn blog vind ik nog steeds hartstikke leuk. Ja, dat is een beetje een herhalend zinnetje aan het worden maar het is wel zo. In het bloggen heb ik gewoon een erg leuke nieuwe hobby gevonden. Maar vandaag wil ik wat uitgebreider beschrijven hoe het met mijn blog gaat dan dat het alleen maar leuk is.

Terugblik naar #1

Op 30 mei schreef ik mijn eerste update over de stand van zaken van mijn blog. Ik schreef toen dat het bloggen mij best veel tijd kost. Er gaat nou eenmaal wel wat werk in zitten voordat ik op de publiceer knop kan drukken. Op dit moment kan ik zeggen dat ik steeds meer handigheid krijg in het bloggen waardoor ik ook sneller artikelen kan produceren. Daarnaast zorgt mijn nieuwe blogroutine er voor dat ik wat regelmatiger aan mijn blog kan werken. Positieve ontwikkelingen dus.

Blogroutine

 In juni introduceerde ik mijn nieuwe blogroutine. Deze liep toen eigenlijk ook vrijwel direct in de soep doordat ik bij een artikel de verkeerde datum had ingevoerd. Er werd mij door verschillende lieve mensen geadviseerd vooral rustig te blijven en het los te laten. Dat advies heb ik opgevolgd en alles is goed gekomen. Inmiddels heb ik mijn nieuwe routine zelfs erg goed in mijn systeem zitten en werkt het naar mijn volle tevredenheid. Ik plaats iedere dinsdag en vrijdag een artikel en in de tussentijd probeer ik het wat te promoten. Hierdoor heb ik voldoende tijd om aan nieuwe artikelen te werken en blijft er ook voldoende tijd over voor mijn andere verplichtingen, hobby’s en mijn leuke gezin.

Foto’s

Alle foto’s op mijn website maak ik zelf. Fotograferen vind ik namelijk hartstikke leuk om te doen en voor mij is het daarom meer dan logisch dat ik ook alle foto’s voor mijn blog zelf maak. Maar het geschikt maken van foto’s voor de website kost nog best wat tijd. Ik maak de foto’s bijvoorbeeld kleiner om te voorkomen dat de site trager wordt. Daarnaast pas ik ook bijna altijd de helderheid en het contrast wat aan. En natuurlijk voeg ik bij de afbeeldingen boven de artikelen nog wat tekst toe. Maar, doordat ik nu regelmatiger blog, word ik ook hier handiger en sneller in. Bovendien ga ik proberen meer artikelen te gaan plaatsen die zich prima staande kunnen houden zonder extra foto’s. Dus artikelen waarbij het voornamelijk om de tekst gaat. Dit artikel is daar een voorbeeld van. Mijn doel is een mooie afwisseling te vinden.

Vooruitwerken

Dit komt er helaas nog niet zo heel erg vaak van. Dit is dus een puntje waar ik de komende tijd nog aan wil werken. Ook omdat ik overweeg om drie keer in de week een artikel online te zetten. Dat is echter nog een overweging, dus wie weet.

Nieuwe rubriek

Onlangs ben ik een vaste rubriek begonnen: Ga eens naar de bibliotheek! In deze rubriek ga ik tips geven voor leuke boeken of ander materiaal wat je bij de bibliotheek kunt lenen. Ik kom zelf namelijk heel graag in de bibliotheek, alleen of met de kinderen. En de bibliotheek heeft gewoon zoveel te bieden, dus houd deze rubriek in de gaten. Tot nog toe zijn er al drie edities geweest: de introductie, legoboeken en luisterboeken voor kinderen.

Beste gelezen artikelen

Eén van de leuke dingen van bloggen vind ik dat je je statistieken kunt bekijken. Ja, ik weet het, daar moet je je niet blind op staren. Bij mij gaat het bloggen absoluut niet om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Ik blog immers als hobby. Maar toch houd ik van cijfertjes, meten is weten! En zo kan ik zien welke artikelen sinds de start van mijn blog het meest gelezen zijn. Dat zijn deze:

Meten is weten en meten is ook je conclusies trekken uit hetgeen je gemeten hebt. Dat betekent dat persoonlijke artikelen en artikelen over fotografie goed gelezen worden. En dat past mooi bij wat ik zelf ook al voor ogen had: meer artikelen schrijven waarbij het om de tekst gaat, met daarnaast artikelen met zelfgemaakte foto’s. De artikelen in de categorieën ‘DIY’ en ‘Tuin’ worden dus wat minder gelezen. Het zijn echter wel onderwerpen waar ik graag over schrijf, dus dat blijf ik gewoon doen!

‘Over mij’ pagina

Uit de statistieken kan ik ook lezen dat de ‘over mij’ pagina regelmatig wordt bekeken en gelezen. Dat vind ik best wel leuk. Mensen zijn blijkbaar nieuwsgierig naar wie ik ben. Daarom heb ik op mijn actielijst geschreven dat ik die informatie binnenkort weer een beetje ga bijwerken en er een wat uitgebreidere tekst van ga maken.

Promotie

 Omdat het natuurlijk leuk is als mijn artikelen ook gelezen worden, probeer ik mijn blog ook regelmatig te promoten. Ik ben hier nog wel een beetje zoekende in. Ik wil namelijk mijn tijd vooral besteden aan het schrijven van leuke teksten en ik wil niet daarnaast heel veel tijd kwijt zijn aan sociale media. Sociale media is immers de meest gangbare manier om een blog te promoten. Daarom heb ik speciaal voor mijn blog weer een Facebook account aangemaakt met een speciale pagina voor 31 Flowers. Daarnaast heb ik ook een Instagram account aangemaakt. Met mijn 31 Flowers pagina op Facebook weet ik me nog niet goed raad. Ik heb het gevoel dat ik veel dubbel plaats, op de pagina en vervolgens op mijn persoonlijke Facebook account. Dus daar moet ik mijn weg nog in vinden. Instagram daarentegen zie ik als een leuke galerij voor mijn foto’s. Ik maak namelijk te veel mooie foto’s in onze eigen tuin om allemaal op mijn blog te plaatsen, maar Instagram is daar echt ideaal voor. Dus ben je benieuwd naar meer foto’s die ik gemaakt heb, kijk vooral even op mijn Instagram account.

Al met al is dit nog een best uitgebreide update geworden. Heb jij nog verbeterpunten voor mijn blog? Ik hoor het graag.

10 gedachten over “Hoe gaat het met mijn blog? #2

 1. Ik lees je blog erg graag en vind dat je erg goed schrijft! Op Instagram vind ik je foto’s van de tuin, bloemen en natuur erg mooi. Ik zelf heb ook geen Facebook. Het voelt voor mij ook wat dubbel. Wel heb ik laatst Twitter aangemaakt. Misschien nog een idee? Ik vind dat je goed bezig bent!
  Lisette onlangs geplaatst…Mijn Liefde Voor Kamperen #Deel 2My Profile

  1. Oh dankjewel zeg! Een mooi compliment waar ik erg blij mee ben! Over Twitter moet ik even nadenken. Ben er niet direct enthousiast over 🙂 maar misschien komt dat nog wel!

 2. Je foto’s zijn altijd prachtig! En je schrijft heel fijn vind ik. Fijn dat je een blogroutine hebt. Ik heb dat totaal niet en schrijf pas als ik daar de puf voor heb, sowieso inspiratie heb en er zin in heb. Ieder zijn ding zo 😉
  Michelle onlangs geplaatst…En het gebeurt weer…My Profile

  1. Zo is dat hoor, ieder zijn manier van bloggen. Ik ben gewoon iemand die graag wat routine of structuur heeft, ook wat betreft gewone dingen. Dankjewel voor het leuke compliment!

  1. Bedankt voor je leuke reactie! Ik ben nou eenmaal iemand die het goed doet met structuur. Maar ik probeer wel flexibel te zijn, als het anders loopt, dan loopt het anders. En Twitter. … ik ga er over nadenken!

 3. Leuk dat het zo goed gaat, ik lees je graag. Ik gebruik IG ook niet echt om promotie. Facebook wel (ga je meteen even volgen). Het delen in verschillende facbookbloggroepen is ook een belangrijk onderdeel van promotie. Verder vind ik zelf promotie erbij horen maar niet het meest belangrijk. Voor mij is het nog steeds de lol die ik erin heb. Uiteindelijk hoop ik, net als jou, met de content op te vallen.
  roelina onlangs geplaatst…Gezinsvakantie naar Italië #4: wat deden wij nog meer?My Profile

  1. Precies! Sinds een poosje zit ik inderdaad ook bij twee facebook groepen, en daar komt wel wat ‘verkeer’ van geloof ik. Misschien moet ik zelf ook wat meer bloggers gaan volgen op facebook. Maar net wat je zegt, ook voor mij geldt: het moet wel leuk blijven 🙂

 4. Leuk om een update te lezen over hoe het met je blog gaat en nóg leuker om te lezen dat je nog steeds zoveel plezier beleeft aan je blog. Die cijfertjes zijn inderdaad soms zo leuk om je in te verdiepen. Ik vind het grappig dat uiteindelijk vaak (in ieder geval bij mij) de artikelen het beste scoren waarbij ik dat het minste had verwacht. Wat betreft, blogpromotie, ik deel zelf op Facebook ook bijna altijd alleen maar blogartikelen op mijn speciale blogpagina, maar haal daar best veel bezoekers uit. Ook met Twitter trek ik sinds kort wat meer mensen. Sowieso vind ik Twitter echt een leuk medium. Er komt een hoop onzin voorbij, maar ook een heleboel interessante, leuke en grappige dingen voorbij en de interactie met anderen vind ik zelf erg leuk.
  Romy onlangs geplaatst…5 tips om negatief denken tegen te gaanMy Profile

  1. Dankjewel! Ja joh, ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn. Het is soms wel wat zoeken naar stijl en wat wil ik wel en niet vertellen. Maar, zelfs die zoektocht ervaar ik als heel interessant! De Twitter tip is inderdaad al meer voorbij gekomen. Ik ben niet direct enthousiast maar ik ga het overwegen! Het voelt soms namelijk een beetje dubbel. Enerzijds zeg ik, het bloggen is voor mij een hobby dus bezoekers trekken is geen doel. Maar anderzijds is het wel super leuk als je stukken gelezen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge