Geluk; kun je het zoeken én vinden?

Geluk; kun je het zoeken én vinden?

Op zich hebben wij thuis niet bewust bepaalde huishoudelijke taken verdeeld. Er zijn dingen die ik altijd doe en er zijn dingen die mijn man altijd doet. En er zijn natuurlijk ook taken die we allebei doen. Bovendien is er ook een categorie taken die wij geen van beiden doen. Hier valt het zemen van de ramen aan de buitenkant onder. Daar komt gelukkig een mannetje voor.

Op zoek naar geluk

Buiten hebben we wel de taken een beetje verdeeld. Ik doe de planten en mijn man doet het gras. En dat gras is bij ons regelmatig onderwerp van gesprek. Want, het is te droog, te nat, teveel mos, te veel klaver… Het is gewoon best een ingewikkelde taak dat gras. De klaver bracht mij een poosje geleden echter wel op een idee. Zal er ook een klavertje vier tussen zitten? Ik besloot eens te gaan zoeken. En warempel, na een paar minuten zoeken vond ik er al één! Ik deed bijna een sprongetje van blijdschap.

Bij ons in de tuin besloot ik eens om op zoek te gaan naar een klavertje vier tussen de klaver. En warempel vond ik er één! Kun je geluk zoeken en vinden vraag ik mij af?

Een paar weken later ging ik wederom op zoek en ik vond er nog één! Deze was weliswaar ietwat aangevreten, maar het was er wel een!

Bij ons in de tuin besloot ik eens om op zoek te gaan naar een klavertje vier tussen de klaver. En warempel vond ik er één! Kun je geluk zoeken en vinden vraag ik mij af?

Dit bracht mij op de gedachte of je actief op zoek kunt gaan naar geluk? Als ik immers niet was gaan zoeken naar het klavertje, had ik hem ook niet gevonden.

Ik denk dat je geluk en pech kunt indelen in twee categorieën.  Aan de ene kant zijn er een heleboel dingen waar je als mens geen vat op hebt. Je kunt geluk hebben maar het kan je ook door de vingers glippen zonder dat je het kunt vasthouden. Maar aan de andere kant zijn er ook factoren die jezelf wel in de hand hebt en die betrekking hebben op geluk. Dat betekent dat je soms actie moet ondernemen om dingen te bereiken of om bepaalde situaties te veranderen. En het betekent ook dat je de wereld moet bekijken met een open blik. Want als je niet kijkt, zal je de mooie dingen niet zien. Hoe klein of groot ze ook zijn. En als je niet zoekt, zal je ook nooit wat vinden.

Heb jij wel eens een klavertje vier gevonden?

10 gedachten over “Geluk; kun je het zoeken én vinden?

  1. Precies! Door zelf actie te onder nemen kun je ook het geluk of mooie dingen opzoeken. En dat betekent inderdaad ook dat je soms eerst hard moet werken of knokken eer dat je beloond wordt!

 1. Ja, ik heb al vaker een klavertje vier gevonden als kind bij ons thuis. Ik kon er ook uren mee bezig zijn!

  Sommige mensen zien niet waarmee ze gelukkig kunnen zijn, terwijl het overal rond hen zit! Jammer is dat!

  1. Oh leuk dat je ook op zoek bent geweest naar klavertjes vier!
   En je hebt gelijk, je moet wel je ogen open doen om te kijken wat je hebt, en het waarderen.

 2. Wat leuk dat je maar liefst twee klavertjes vier hebt gevonden! Ik heb er zelf nog nooit eentje gevonden. Maar wat betreft geluk zoeken en vinden, ben ik het helemaal met je eens: aan de ene kant heb je er een flinke dosis toeval/mazzel voor nodig, maar aan de andere kant kun je ook zelf keuzes maken, actie ondernemen en vechten voor de dingen waarvan je denkt dat die jou gelukkig gaan maken.
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 4 inzichten over een goed gesprekMy Profile

 3. Soms kan je zoeken wat je wilt en nooit geluk vinden en soms staat het opeens voor je. Vroeger heb ik veel klavertjes vier gevonden (ook als metafoor te lezen) en toch een depressie gekregen. Na een klavertje vier in de vorm van een wit pilletje te hebben gekregen van de psychiater (waar ik inmiddels mee gestopt ben) vind ik nu al geluk in de grassprietjes waar geen enkele klaver in te vinden is. Soms kan je zoeken en niets vinden en soms zoek je niets en vind je alles.
  Rachel onlangs geplaatst…Mijn kinderwens en de weg er naartoeMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge