Ga eens naar de bibliotheek! #1: introductie

Ga eens naar de bibliotheek! #1: introductie

Vandaag introduceer ik mijn eerste rubriek: Ga eens naar de bibliotheek! Ik ben namelijk een enorm fan van de bibliotheek. Ik kom er met of zonder kinderen gemiddeld bijna wel om de week. Je bent een fan of je bent het niet. Dit in tegenstelling tot anderen van wie ik hoor dat zij maar zelden in de bibliotheek komen. Dus daarom heb ik deze rubriek bedacht, om te laten zien dat de bibliotheek leuk is en omdat de bibliotheek best veel te bieden heeft. En als je niet van plan bent om je over te laten halen eens naar de bibliotheek te gaan, dan blijft het leuk om mijn artikelen in deze nieuwe rubriek te lezen. Want ik ga namelijk ook, en misschien wel voornamelijk, veel tips geven voor leuke boeken die je kunt lenen en eventueel kunt kopen. Leuke boekentips dus.

De bibliotheek is leuk

Eigenlijk heb ik de bibliotheek altijd al leuk gevonden. Zelfs vroeger al, toen je er nog stil moest zijn en er niet mocht rennen. Ik weet nog goed dat de bibliotheek destijds heel statisch was ingedeeld. Een gedeelte voor de kleine kinderen die nog niet kunnen lezen en daarnaast een gedeelte met boeken voor kinderen die wel konden lezen. Ik liep dan altijd langs de kasten op zoek naar de codes die een bepaald leesniveau of genre aangaven. En er was ook altijd een hoek voor de tijdschriften. Daar mocht je er destijds dan maximaal drie van lenen.

Vaak gingen wij op vrijdagavond, na het avondeten, nog wel eens naar de bibliotheek. Gezellig vond ik dat altijd. Wat boeken lenen of daar de nieuwste tijdschriften lezen van onder andere Donald Duck en Tina. Of later de Yes en de Fancy. Leuke herinneringen zijn dat. En nog steeds ga ik dus met plezier naar de bibliotheek. De bibliotheek is behoorlijk veranderd in verschillende opzichten. Zo is er in onze bibliotheek veel meer te doen dan alleen maar het lenen van boeken. Toen de kinderen klein waren ging ik bijvoorbeeld regelmatig naar het Babycafé, mede georganiseerd door de bibliotheek. Dat was dan altijd een erg leuke ochtend met iedere keer weer een ander thema. En de bibliotheek geeft ook leuke digi-workshops voor kinderen. Onze oudste zoon van vijf is daar al een keer heen geweest waarbij hij leerde hoe hij zelf kan programmeren. Hartstikke leuk vond hij dat. Dus kijk vooral eens op de website van de bibliotheek bij jou in de buurt. Er is meer te doen dan je denkt!

De bibliotheek heeft voor ieder wat wils

Maar boeken lenen doen we hier ook nog veel hoor. De kinderen hebben ieder een eigen pas. Ze zijn allebei al lid geworden van de bibliotheek toen ze nog een baby waren. De bibliotheek heeft namelijk ook heel veel leuke boekjes voor baby’s. En ja, baby’s kwijlen en stoppen boekjes in hun mond. Maar, deze boekjes worden allemaal gereinigd voordat ze weer uitgeleend worden. De kinderen hebben ieder dus een eigen abonnement welke gratis is. En ik heb zelf een betaald abonnement. Ik heb ooit boeken verslonden maar op moment lees ik geen thrillers of romans meer. Wel veel informatieve boeken en tijdschriften en die leen ik dan ook regelmatig bij de bibliotheek.

Mijn kinderen vinden het overigens ook leuk om naar de bibliotheek te gaan. Onze bibliotheek heeft volop speelruimte maar ze vinden het ook steeds leuker om zelf hun boekjes te zoeken. Net zoals ik dat vroeger zelf ook zo leuk vond. Ja, ik ben gewoon enthousiast over de bibliotheek. Als je er nooit komt, raad ik het je zeker aan. Zeker als je kinderen hebt!

Kom jij ook graag in de bibliotheek?

4 gedachten over “Ga eens naar de bibliotheek! #1: introductie

  1. Vroeger was ik ook lid. Kwam er heel regelmatig, heerlijk vond ik het. Helaas is de bieb weggegaan en hebben we niks meer op ons dorp. Hier in de buurt is een prachtige bibliotheek, misschien als mijn zoontje wat ouder is dat ik me weer eens ga oriënteren. Voor nu vind ik het een beetje gedoe omdat het niet op dorp is. Zo jammer!
    Michelle onlangs geplaatst…Wat hebben wij gedaan in Denemarken?My Profile

    1. Inderdaad erg jammer zeg! De bibliotheek Is hier gelukkig vlakbij. Ook makkelijk om soms even een middag te vullen: jongens We gaan even een uurtje naar de bieb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge