Freek Vonk in de bibliotheek!

Freek Vonk in de bibliotheek!

Op dit moment is er weer een spaaractie gaande bij de Albert Heijn voor mooie plaatjes van Freek Vonk. Onze jongens doen daar met ieder een boek fanatiek aan mee! Want, stickeren is altijd leuk en onze jongste zoon is ook nog eens gek op dieren én op Freek Vonk. Er wordt regelmatig naar Freek op televisie gekeken. Maar we gaan ook regelmatig naar de bibliotheek om daar iets van Freek op te halen. Freek Vonk is namelijk ook in de bibliotheek!

Vandaag in mijn rubriek ‘Ga eens naar de bibliotheek’ een lijstje met boeken van Freek Vonk. En als je denkt dat die boeken nog veel te moeilijk zijn dan kun je je vergissen. Ieder kind heeft natuurlijk weer andere interesses maar onze jongste zoon is gek van dieren en gek op leuke weetjes over dieren. Zo vindt hij het reuze interessant dat dolfijnen gewoon in de zee geboren worden en dan meteen kunnen zwemmen of dat koala’s alleen in Australië voorkomen. Nu weet ik zelf wel redelijk wat te vertellen over dieren, omdat ik dat soort weetjes ook leuk vind, maar mijn kennis is natuurlijk niet eindeloos. En dan zijn boeken van Freek ideaal! Ja, er staat ook informatie in wat misschien nog te moeilijk is, maar er staan ook zoveel leuke weetjes in! Halen die boeken dus!

Op expeditie met Freek Vonk

F. Vonk, 2011. ISBN: 9789044814596
Weetjes van dierengek Freek Vonk. Dat staat als omschrijving in het boek en dat is eigenlijk ook exact wat er in het boek staat. Veel vreemde en leuke dieren met mooie foto’s en allerlei weetjes! Als je dit boek samen met je kind leest lig je regelmatig in een deuk van het lachen. Wat bestaan er toch veel fascinerende en gekke dieren op de wereld!

Freeks wilde avonturen

F. Vonk, 2015. ISBN: 9789082353303
Dit boek is volgens mij niet meer te koop dus reden te meer om het bij de bibliotheek te lenen. Het is een prachtig boek met vooral erg mooie foto’s van zeer uiteenlopende dieren. Freek schrijft bovendien op een erg aansprekende manier. Ook voor dit boek geldt: het staat bomvol met leuke en leerzame info.

Freeks wilde avonturen: evolutie

F. Vonk, 2016. ISBN: 9789082353310
Zoals de titel ook al zegt, gaat dit boek voornamelijk over de evolutie. Dat is misschien nog best een moeilijk onderwerp voor kinderen. Tegelijkertijd snappen kinderen ook al heel erg veel en dit boek kun je prima gebruiken om je kinderen wat te vertellen over de evolutie. Sowieso vinden veel kinderen dinosaurussen leuk toch? Dat is een mooi aanknopingspunt. De foto’s zijn mooi en je hoeft natuurlijk niet alle tekst te gaan zitten voorlezen. Zoals ook bij de andere genoemde boeken blader ik er vaak met de kinderen doorheen en vertel bij de foto’s de informatie die aansluit bij hun beleveniswereld.

Freeks wilde wereld

Naast boeken zijn er ook een heleboel dvd’s van ‘Freeks wilde wereld’ te leen. Het is een aanrader om die dvd’s eens te lenen voor de regenachtige dagen die er de komende tijd weer aankomen.

Nog een korte tip: mijn ervaring is dat de boeken én de dvd’s van Freek Vonk regelmatig zijn uitgeleend. Het loont dus om de boeken of dvd’s thuis eerst te reserveren.

Wat vind jij van Freek Vonk?

Zie hier ook de vorige edities van ‘Ga eens naar de bibliotheek’:

4 gedachten over “Freek Vonk in de bibliotheek!

  1. Wat super leuk! Dat maakt zo’n biebbezoek extra bijzonder! Ik vind hem wel een waaghals hoor! Als hij maar niet richting ‘Steve Irwin praktijken’ gaat…😳 Wij kregen hier in Frankfurt een keer Charlotte Dematon op bezoek en dat is zo’n geweldige schrijfster/illustrator! Als ze een keer in de bieb komt, moet je haar eens zeker opzoeken met je kinderen! 👍🏻😉
    Essma onlangs geplaatst…Give away #4 | Een beetje warmte tijdens de koude dagen…My Profile

    1. Hij moet inderdaad niet te veel op Steve gaan lijken! Maar ondertussen schrijft hij wel erg leuke boeken en die dvd’s zijn ook echt leuk. Mijn jongste zoon smult van alle weetjes over dieren.

    1. Vooral mijn jongste zoon vindt Freek echt te gek. Hij is helemaal gek op dieren en wil daar graag alles over weten. Nou dan zit je bij Freek Vonk wel aan het goede adres! En het fijne van de bibliotheek vind ik dat je de boeken ook gewoon weer terug kunt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge