Fotograferen tijdens een weekendje weg in Egmond aan Zee

Fotograferen tijdens een weekendje weg in Egmond aan Zee

Dit jaar zijn mijn man en ik al weer tien jaar samen. Om dat te vieren besloten we een weekendje weg te boeken. Omdat wij zelf niet in de buurt van een strand wonen, bedachten wij dat dat wel een leuke bestemming zou zijn voor dit bijzondere weekendje weg. En zo werd onze bestemming Egmond aan Zee! Afgelopen maand was het zo ver, tijd om te vertrekken! De auto zat natuurlijk net zo vol als wanneer we op zomervakantie gaan. Iedere keer als we de auto vol laden denk ik weer dat we de volgende keer toch wat minder moeten mee nemen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Eén van de dingen die natuurlijk mee moet, is mijn camera. Tijdens zo’n weekend weg maak ik natuurlijk veel foto’s van mijn kinderen. Vaak probeer ik ook nog wat leuke gezinsfoto’s te maken. Maar als de jongens lekker aan het spelen zijn en wij wat kunnen relaxen pak ik ook vaak mijn camera om wat dingen uit te proberen. Dan pak ik in plaats van een boek, mijn camera!

De foto’s!

In dit artikel laat ik de mooiste foto’s zien die ik tijdens ons weekendje weg in Egmond aan Zee heb gemaakt. Althans, ik zeg wel dat dit de mooiste foto’s zijn, maar eigenlijk is dat niet waar. De mooiste foto’s zijn foto’s waarop mijn kinderen heerlijk aan het spelen zijn op het strand of in het zwembad. Maar die foto’s plaats ik liever niet op mijn blog. Maar de foto’s die ik nu ga laten zien zijn toch ook nog wel de moeite waard hoor.

De afsluitdijk

Om in Noord-Holland te komen moeten wij over de Afsluitdijk. Ongeveer halverwege zijn we even gestopt bij de uitkijktoren. Vanaf de uitkijktoren kun je namelijk mooi zien hoe de weg door het water loopt. Blijft bijzonder hoe mensen dit bedacht hebben en ook gemaakt hebben. De onderste foto heb ik gemaakt vanaf de uitkijktoren. Het leek mij mooi om op de foto toch iets van beweging te zien. Maar zonder statief is het natuurlijk lastig om een scherpe foto te maken wanneer je een iets langere sluitertijd hebt ingevoerd. Ik heb gewoon een hele serie foto’s gemaakt met verschillende sluitertijden en deze foto vind ik toch nog best goed gelukt! De foto is gemaakt met een sluitertijd van 1/8 sec.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Het strand

We zijn natuurlijk een aantal keer naar het strand geweest. Onze vliegers hadden we ook mee genomen. De jongens waren echter vooral lekker aan het spelen met zand en water waardoor wij met de vlieger zaten. Een vlieger is trouwens wel een handig herkenningspunt van je plekje! Een vlieger is daarnaast ook een leuk object om te fotograferen. Ik probeerde eens tegen de zon in een foto te maken en hieronder zie je daarvan het resultaat. De zon is een witte vlek geworden en dat had misschien anders gekund. Daarvoor moet ik nog wat meer oefenen en uitproberen. Maar toch vind ik de combinatie van de zon en de vlieger best aardig geworden.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

In mijn cameratas zat natuurlijk ook mijn macrolens. Ik had bedacht om daar wat schelpen mee te fotograferen. In de praktijk vond ik dat nog wel een moeilijke opgave. Door de felle zon kon ik namelijk niet goed zien of de foto wel goed scherp was. Dus ik heb wat geklikt en ben er mee opgehouden. De foto hieronder is dus eigenlijk gewoon een mooie toevalstreffer.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Eén van de mooiste foto’s

Bovenstaande foto is misschien wel één van de mooiste foto’s. Ik liep een beetje te zoeken naar mooie schelpen en opeens zag ik onze schaduwen. Mijn zoon wilde wel een high-five geven en dan heb je opeens een leuke en originele foto!

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Ander perspectief

Eén van de dingen die ik vaak uitprobeer bij het fotograferen is een ander perspectief. Ik kan mezelf moeilijk in de hoogte verplaatsen maar omlaag kan natuurlijk wel. Voor de foto hieronder houd ik mijn camera bijna op de grond. Ik maak dan een hele serie foto’s in de hoop dat er een paar mooie bij zitten. Deze foto vind ik zo goed gelukt omdat de schelpen en het zand op de voorgrond scherp zijn en de zee op de achtergrond wat waziger. Om dat voor elkaar te krijgen heb ik een diafragma van F/5 ingesteld.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Bollenvelden

Noord-Holland heeft natuurlijk ook prachtige bollenvelden. Bij bijna alle bollenvelden waren de koppen er helaas al af. Dat vond ik wel erg jammer. Ik had daar graag wat mooie foto’s van gemaakt. Zoals je weet, ben ik gek op bloembollen. Maar, we zagen gelukkig nog wel een akker met sieruien. En wat voor een sieruien! Dit waren echt van die flinke bollen, prachtig!

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

En wéér naar het strand!

Dit soort foto’s vind ik ook altijd leuk om te maken. Geen fotografisch hoogstandje maar wel een leuke herinnering voor in het fotoalbum. De jongens hebben namelijk uren gespeeld met deze emmertjes. En in het fotoalbum staan dit soort foto’s van losse objecten altijd zo leuk als afwisseling.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Samen met mijn man heb ik deze foto gemaakt. Na die mooie foto van die high-five kwam ik op het idee om samen met mijn man een hartje te vormen. We zijn immers op vakantie om te vieren dat we tien jaar samen zijn. Het hartje had misschien wat beter gevormd kunnen worden, maar dat is lastiger dan je denkt!

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Op de camping hebben we voor een dag fietsen gehuurd. Wij houden er ook altijd wel van om de omgeving te verkennen en het leek ons leuk om wat door de duinen te fietsen. Deze foto doet mij vooral heel erg denken aan hoe we het getroffen hadden met het weer. En die witte vegen in de lucht maken de foto toch wat speelser dan wanneer de lucht strak blauw zou zijn.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

In de zee waren op een gegeven moment tientallen meeuwen aan het zwemmen. Dat leek mij wel leuk om vast te leggen. Maar die meeuwen hebben daar natuurlijk geen zin in en liepen of vlogen weg. Toch vind ik beide foto’s hierboven nog best goed gelukt. Allebei de foto’s heb ik wederom genomen met een laag perspectief.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Weer naar huis

Aan alles komt een eind. En via de Afsluitdijk reden wij weer naar huis. onderweg zag ik dit mooie uitzicht en besloot gewoon vanuit de auto nog wat foto’s te maken. Niet slecht toch?

Tijdens ons weekend weg in Egmond aan Zee heb ik natuurlijk veel foto's gemaakt. Heel veel foto's. Vandaag laat ik de foto's zien die ik persoonlijk erg goed gelukt vind.

Maak je ook veel foto’s als je op vakantie bent?

10 gedachten over “Fotograferen tijdens een weekendje weg in Egmond aan Zee

  1. Hele mooie foto’s! Wanneer ik op reis ben wil ik werkelijk alles vastleggen. Ik kom meestal met een goeie 1000 foto’s terug van een reis. Op gewone daguitstapjes is dat iets meer dan 100 en op een evenement maak ik wel tussen de 150 à 200 foto’s 🙂

    Evelyne onlangs geplaatst…Eten en drinken: Hete duivelMy Profile

    1. Ook al zo veel! Ik dus ook! Tijdens dit weekend weg had ik al ruim 1000 foto’s. Maar ik reken dat als bruto zeg maar. Als ik ze thuis op de computer bekijk verwijder ik vaak minstens de helft. De dubbele foto’s (want ik klik vaak veel achter elkaar) en de mislukte gaan allemaal weg.

    1. Ja, dat is lastig op het strand he! Het is toch prettig om tussendoor even je foto’s te beoordelen zodat je eventueel dingen anders kunt instellen.

    1. Dankjewel! Ik was eerst bang dat het een saai verslag zou worden zonder foto’s van ons gezin. Maar, ik ben er erg tevreden over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge