Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1

Nog niet zo lang geleden schreef ik over een dagje uit naar De Orchideeën Hoeve. Wij vonden het een verrassend leuk dagje uit. Wij hebben genoten van de bijzondere thematuinen en de kinderen vermaakten zich ook prima. De verschillende spannende paadjes vonden ze geweldig. Evenals de loopburg waar je natte voeten bij kreeg. En de speeltuin was natuurlijk helemaal tof.

Fotograferen

Natuurlijk had ik mijn camera mee. Helaas ging mijn lens tijdens dit dagje op pad stuk. Daar baalde ik flink van en dat was wel even een flinke domper. Gelukkig is dat probleem inmiddels opgelost met een nieuwe tweedehands lens en praten we er niet meer over. Voordat mijn lens stuk ging heb ik gelukkig een heleboel mooie foto’s kunnen maken. Veel foto’s heb je al kunnen zien in het verslag van ons dagje uit in De Orchideeën Hoeve. Ik heb er echter zoveel foto’s gemaakt dat ik vandaag graag nog een serie foto’s laat zien die ik gemaakt heb bij De Orchideeën Hoeve. En na deze serie heb ik nóg een bijzondere serie. Daar ben ik erg trots op en bewaar die foto’s graag voor het laatst.

Vogels

Bij De Orchideeën Hoeve zijn verschillende vogels te zien. Helaas stonden de flamingo’s toen wij er waren nog in een afgeschermd gebied. Die heb ik dus niet mooi op de foto kunnen krijgen. Wel waren de lori’s in een hele goede en vrolijke bui. Daar heb ik dus wél veel foto’s van kunnen maken. En, wij hadden geluk bij de witte eenden. Er waren namelijk een aantal kleine eendenkuikentjes. Wat waren die schattig zeg!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!

Bloemen

Natuurlijk zijn er op De Orchideeën Hoeve heel veel bloemen te zien. In deze serie plaats ik maar enkele bloemenfoto’s omdat mijn blog er al zo vol mee staat. Maar als je eens lekker wilt gaan oefenen met je macrolens dan is De Orchideeën Hoeve zeker een aanrader!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!Bijzondere vruchten

In het verslag van ons dagje uit vertelde ik al over de Citruslaan. Daar kun je verschillende tropische fruitbomen en -planten bewonderen. Je kunt ze bewonderen maar je kunt ze natuurlijk ook fotograferen!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!Vissen en schildpadden

Naast orchideeën zijn de koikarpers en schildpadden ook in grote getalen aanwezig. Het zijn beide bijzondere dieren en blijkbaar kunnen ze het ook redelijk met elkaar vinden omdat ze veel bij elkaar zwemmen. Naast deze dieren en de vogels zijn er bij De Orchideeën Hoeve ook nog aapjes en een leguaan te bezichtigen en te fotograferen.

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!Vlinders

Vlinders fotograferen in de tuin vind ik vaak nog een hele opgave. Ze zitten namelijk maar zelden stil. In de vlindertuin is dat niet veel anders. Maar in tegenstelling tot onze achtertuin zijn er in de vlindertuin van De Orchideeën Hoeve héél veel vlinders te vinden. Dus de kans op een mooie foto is daarmee ook een stuk groter!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!

Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1. Vandaag nog een extra serie foto's van ons dagje uit. Want wat heb je daar veel fotogenieke onderwerpen!

Waar ga jij graag naar toe om te fotograferen?

6 gedachten over “Fotograferen bij De Orchideeën Hoeve #1

  1. Wauw, het ziet er prachtig uit daar! Toevallig heb ik ook eens op een vrije zaterdag gegoogeld op de Orchideeënhoeve om te kijken of dat iets is. Volgens mij is het voor mij wat ver weg, maar het ziet er zeker mooi uit. Prachtige foto’s heb je gemaakt, alhoewel het natuurlijk wel balen is dat je lens kapot ging.
    Romy onlangs geplaatst…“Gewoon een beetje awkward!”My Profile

    1. Dankjewel! Ja van die kapotte lens was ik echt even flink beroerd. Gelukkig heb ik het op kunnen lossen met een nieuwe tweedehands lens!

    1. Geen idee! Ik denk dat er een keer een miniscule korreltje in is gekomen. En vervolgens heb ik m een beetje geforceerd. Maar inderdaad, ik ben zo blij dat ik weer een nieuwe heb!

    1. Haha, ja ik maak ook heel, heel veel foto’s van de kinderen. Misschien wel te veel, de oudste draait namelijk tegenwoordig automatisch zijn gezicht de andere kant op als ik een foto wil maken 😂.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge