Fotografeer eens in bad!

Fotografeer eens in bad!

Dat is nog eens even een titel van een artikel hé? Je zult je vast afvragen waar ik vandaag toch over ga schrijven. Het antwoord is misschien wat minder spectaculair dan je verwacht had. Vandaag deel ik namelijk een tip waar ik zelf veel aan heb bij het fotograferen van dingen met een witte achtergrond. Ik schrijf dus niet over fotograferen tijdens een heerlijke badsessie met lekker veel sop maar wel over het creëren van een mooie witte achtergrond voor foto’s.

Een witte achtergrond

Als je een product of dingen wilt fotograferen dan zijn daar verschillende technieken en opstellingen voor. Voor mijn blog vind ik het tot nog toe veelal het mooiste om bepaalde producten, attributen of knutselresultaten te fotograferen met een witte of neutrale achtergrond. Wij hebben veel witte en lichtgrijze muren in huis en ook een witte tafel. Daar red ik mij dus vaak heel goed mee. Maar soms vind ik die streep van de overgang van de tafel naar de muur niet zo mooi. Die kan soms heel nadrukkelijk aanwezig zijn op een foto zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt. De oplossing

Ik was dan ook heel blij toen ik eens de tip las om dingen in bad te fotograferen. Je krijgt dan echt een mooie strakke witte achtergrond zonder strepen. De aandacht gaat dan echt meteen naar het onderwerp van de foto. En dat is bij sommige artikelen nou precies de bedoeling! Het afgelopen jaar heb ik voor verschillende artikelen foto’s gemaakt van dingen in bad. Wij hebben in de badkamer ook een brede witte wastafel en ook die heb ik gebruikt bij het maken van foto’s.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt.

Tips

Ik heb een aantal tips voor als je enthousiast bent geworden en ook gaat fotograferen in bad. De belangrijkste tip gaat over het licht. In de badkamer kan het licht, of beter het gebrek er aan, voor problemen zorgen. In badkamers zijn immers vaak weinig ramen te vinden. Je kunt dus het beste gaan fotograferen als de zon schijnt en er veel licht is. Licht van lampen zorgt vaak voor te veel schaduw. Wellicht kun je hier een beetje mee spelen en kijken wat je mooi vindt. Verder moet je je niet blind staren op de misschien wat grijzige foto op schermpje van je camera. In een fotobewerkingsprogramma kun je het grijs heel gemakkelijk wegwerken door de helderheid van de foto aan te passen. Je zult zien dat er dan ook opeens heel veel kleur in de foto komt.

Het resultaat

Dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd welke foto’s ik onder andere in bad heb gemaakt. Ze staan allemaal al op mijn blog dus wellicht komen ze je bekend voor.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt.

Fotografeer eens in bad! Dat is weer eens wat anders! Vandaag geef ik een tip waar ik zelf heel veel aan heb. En dan bedoel ik niet fotograferen als je lekker in bad zit. Ik bedoel dat een wit bad ideaal is om foto's van dingen te maken waar je een witte achtergrond bij nodig hebt.

Wat is jouw tip om foto’s te maken met een witte achtergrond?

20 gedachten over “Fotografeer eens in bad!

  1. Precies! Dat doe ik ook vaak, zeker als je iets van bovenaf wilt fotograferen. De witte tafel gebruik ik ook wel eens. Maar het bad is ook echt handig!

  1. Dat doe ik ook vaak. Maar, als je echt geen strepen wilt zien zou een bad uitkomst kunnen bieden. Fotograferen an sich is gewoon al leuk hè!

  1. Voor je werk fotografeer je toch veel? Of je bent in ieder geval veel met fotografie bezig. Ik kan mij voorstellen dat je dan niet perse ook nog over veel fotografie gerelateerde onderwerpen gaat schrijven op je blog. Voor mij is het echt een hobby. Ik vind het ook leuk om er over te lezen, én over te schrijven.

 1. Leuke tip, ware het niet dat mijn bad niet wit is.. Maar misschien is het wel een prima kleur. Ik ga het eens proberen. Nu maak ik (als het zo uit komt) foto’s op placemats.

  Fijn weekend.
  Jeanine
  Jeanine onlangs geplaatst…De Maand FebruariMy Profile

  1. Ha ha ha, ja, dan wordt het lastig met de witte achtergrond. Placemats vind ik trouwens ook wel een goed idee om als achtergrond te gebruiken!

 2. Wat een leuke tip! Nooit aan gedacht zeg! Ons bad is helaas een beetje beige van kleur, en we hebben een anti slip laag op de bodem, dus dat zie je heel erg terug op foto’s. Zelf gebruik ik vaak een groot vel papier, niet eens altijd wit. Ik vind het ook wel leuk om een pastel kleurtje als achtergrond te gebruiken.

  1. Graag gedaan! Met een beige bad is het inderdaad lastig om er een witte achtergrond van te maken. Een groot wit vel papier is inderdaad ook een erg goed idee. Ik vind het sowieso ook leuk om dat soort dingen een beetje uit te proberen om er achter te komen wat wel en wat niet handig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge