Filmtip: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Filmtip: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Onlangs zijn wij weer eens naar de bioscoop geweest. De jongens waren uit logeren en wij hadden wel zin in een avondje uit. Ik lees in de krant vaak recensies van films die net draaien in de bioscoop en probeer de films die mij aanspreken te onthouden. Vaak maak ik foto’s van een recensie om die vervolgens op mijn telefoon op te slaan in de map ‘filmtips’. Een filmtitel ben ik namelijk snel weer vergeten. Maar, als we dan daadwerkelijk plannen hebben om naar de bioscoop te gaan zie ik die titels er vervolgens niet meer bij staan. Of de film draait op een onhandige tijd. Maar dit keer hadden we mazzel. ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ draaide namelijk nog én op een prettig tijdstip.

Filmtip: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Vandaag een film tip op mijn blog. Wij zagen deze film onlangs in de bioscoop en ik vind het echt een aanrader!

Frances McDormand

De film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ is één van de films die ik heb opgeslagen in mijn mapje ‘filmtips’ op mijn mobiel. Ik heb de titel opgeslagen omdat het verhaal mij wel aansprak maar vooral omdat de hoofdrolspeelster, Frances McDormand, en erg goede actrice is. Onlangs hebben wij namelijk nog ‘Burn After Reading’ gezien waar zij, naast Brad Pitt, ook een belangrijke rol in speelt. Die film is ook zo’n fijne absurde film waarin heel veel gebeurt en je je continu afvraagt van ‘huh?’

Het verhaal

‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ gaat over Mildred. De dochter van Mildred werd zeven maanden geleden verkracht en vermoord. Tot grote ergernis van Mildred is er nog geen verdachte opgepakt en lijkt het politieonderzoek tot niks te leiden. Langs een verlaten weg net buiten het stadje Ebbing staan drie vervallen billboards. Deze billboards worden niet meer gebruikt omdat het doorgaand verkeer tegenwoordig een andere nieuwe route neemt. Langs deze zelfde verlaten weg is de dochter van Mildred verkracht en vermoord. Mildred besluit teksten te plaatsen op de billboards en regelt dit met het lokale reclamebureau. In haar tekst op de billboards spreekt zij het hoofd van de lokale politie, Chief Willoughby, direct en persoonlijk aan met de vraag waarom er nog altijd geen verdachte is opgepakt.

Ondanks dat de billboards langs een verlaten weg staan, leidt dit toch tot een hoop reacties uit de gemeenschap. Vooral ook omdat Chief Willoughby ernstig ziek is. Het lijkt een behoorlijk serieus verhaal. Dat is natuurlijk ook zo en zo begint de film ook. Maar gaandeweg je meer in het verhaal zit, gebeuren er absurde dingen. De film wordt gedragen door de fantastische acteurs Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell. Zij maken vreemde en absurde situaties realistisch en humoristisch.

En ja, daar moet je wel van houden. Als een film goed in elkaar zit, er goed geacteerd wordt en er een goed verhaal is dan mag er van mij best wat absurditeit in een film zitten. Ik houd wel van die humor.

Aanrader

Ik vind ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’ dus absoluut een aanrader!

Van welk genre films houd jij? En welke film vind jij echt een aanrader?

2 gedachten over “Filmtip: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

    1. Is Frances niet getrouwd met één van de Coen brothers? Maar Burn After Reading vind ik ook een keigoeie film. Absurd, maar je blijft kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge