Favoriete kinderprogramma’s | Gewoon op televisie! 

Favoriete kinderprogramma’s | Gewoon op televisie! 

Lijstjes met televisieprogramma’s waar je vroeger als kind naar keek zijn vaak leuk om door te lezen. Vaak herken ik veel programma’s en bedenk mij dan dat er vroeger toch ook al veel televisie gekeken werd. Persoonlijk vind ik televisie ook niet slecht voor kinderen. Als er met mate naar gekeken wordt en als kinderen ook nog andere dingen doen is er niks mis mee. En iedereen bepaalt maar lekker zelf hoeveel ‘met mate’ is.

Vandaag deel ik met jullie een lijstje met televisieprogramma’s waar onze kinderen op dit moment graag naar kijken en die gewoon op televisie te bekijken zijn. De meeste programma’s nemen wij iedere werkdag standaard op zodat de kinderen kunnen kijken wanneer ze willen. Of wanneer wij even rust in de tent willen.

Paw Patrol

Iedere werkdag te zien op meerdere tijdstippen op Nickelodeon. Het gaat over een zestal pups die ieder een eigen specialiteit hebben en telkens weer klaar staan voor reddingsacties in Avonturenbaai. Vooral onze jongste zoon is hier gek van. Al bijna twee jaar lang!

Blaze en de Monsterwielen

Ook dit programma komt op Nickelodeon. Onze jongens kijken hier met periodes naar. Het gaat over Blaze, een grote monstertruck, en zijn vrienden. Vaak moet Blaze iemand redden of helpen of doet hij aan een wedstrijd mee. Dit programma is wat minder lieflijk als Paw Patrol. Blaze wordt namelijk nogal eens dwars gezeten door de gemene Crusher. Uiteindelijk komt het gelukkig altijd goed! Ondertussen wordt er trouwens ook nog geoefend met cijfers en rekenen. Dus het is ook nog een beetje leerzaam.

Rusty Rivets

Rusty is nog niet zo lang op televisie. Het is te zien op Nickelodeon en de jongens vonden het direct leuk. Het gaat over Rusty, een sympathiek jongetje die iedereen die hulp nodig heeft, te hulp schiet. Het is een slimme jongen want hij is een soort uitvinder, hij maakt allerlei dingen door spullen te recyclen.

Robocar Poli

Naar de helden Poli, Amber, Roy en Heli kijken de jongens ook al een paar jaar heel graag. Het is te zien op RTL8 en het gaat over een politieauto, brandweerauto, ambulance en een helikopter die werkzaam zijn in het reddingstation van Bezemstad. Ze voeren reddingsacties uit, helpen anderen en lossen problemen op.

Super Wings

Dit is zo’n lekker vrolijk programma op RTL8. Het gaat over vrachtvliegtuigje Jett die over de hele wereld pakketjes moet brengen naar kinderen. Vaak als het pakketje bij het kind wordt afgeleverd blijkt dat het kind ergens mee geholpen moet worden. En dat doet Jett graag, meestal roept hij daarbij hulp in van zijn vrienden. En ondertussen leren de kijkers ook nog wat over het desbetreffende land!

Freeks Wilde Wereld

Op NPO3 komt dit programma van Freek Vonk. Onze jongste zoon is gek op dieren en slaat alles wat Freek vertelt op. Ik weet niet wat ik er nog meer over moet zeggen dan dat het gewoon een leuk en leerzaam programma is. Lees trouwens ook eens mijn artikel over leuke boeken van Freek Vonk!

Babybeestenboel

Dit dierenprogramma komt ook op NPO3 en onze jongste zoon vindt dit ook ontzettend interessant. Het gaat over jonge dieren maar het wordt niet te kinderachtig verteld. Het wordt juist een beetje grappig en spannend verteld door als ik het goed heb Klaas van der Eerden. Het is een soort Planet Earth voor jonge kinderen.

Bob de Bouwer

Te zien op NPO3. Bob gaat ook alweer een hele poos mee. Sinds een tijdje is er weer een vernieuwde versie te zien met een aantal nieuwe karakters. De jongens kijken er graag naar.

Buurman en Buurman

De buurmannen zijn ook te zien op NPO3. De sympathieke Buurman en Buurman hebben er een handje van dat het één en ander altijd een beetje in de soep loopt. Maar, ze lossen het eigenlijk ook altijd weer op, a je to!

Olly, het kleine witte busje

Dit is niet echt een bekend programma. Het komt op NPO3 en wij zapten er toevallig een keer langs en bleven hangen. Het gaat over Olly, een klein wit en ietwat verlegen busje. Hij maakt leuke dingen mee en krijgt af en toe hulp van zijn vriendjes.

Naar welke programma’s kijken jouw kinderen graag?

10 gedachten over “Favoriete kinderprogramma’s | Gewoon op televisie! 

  1. KRO kindertijd vonden de jongens inderdaad ook leuk. Mijn jongste vindt het nu soms nog wel leuk om naar Nijntje te kijken. Kikker hebben ze ook een poosje leuk gevonden. Dat vind ik zelf eigenlijk het mooiste kinderprogramma dat er is. Zo lekker vrolijk.

  1. Ja Pieter Post is inderdaad ook leuk! Maar dat komt volgens mij niet zo vaak gewoon op televisie. Vanmiddag even de zoekfunctie gebruiken op de tv 🙂 Pieter Post is trouwens ook helemaal vernieuwd he. Hij gaat met zijn tijd mee!

 1. Een herkenbaar lijstje. Paw Patrol, Blaze en Robocar Poli zijn hier ook favoriet. En ik moet zeggen: ik vind het ook helemaal niet erg om die programma’s mee te kijken. Wij hebben inmiddels ook wat speelgoed van Paw Patrol in huis en daar wordt zo veel mee gespeeld. Ik vind het helemaal leuk! Mijn dochter van 4 kijkt nu graag naar Odd Squad en begint ook op zo’n ‘Amerikaanse’ manier te praten (met uitgebreide overdreven handgebaren zeg maar), komisch om te zien.
  Loes | Gewoon iets met Loes onlangs geplaatst…Vierkant met bobble heart haken | GastblogMy Profile

  1. Nee ik vind het inderdaad ook niet erg als ze die programma’s kijken. Af en toe leren ze er ook nog wel wat van. Laatst zapten we toevallig langs het programma Dinotrucks, dat willen ze nu af en toe ook kijken. Maar, dat programma vind ik nog niet bepaald een aanrader. Nog best wel wat enge fragmenten. Geef mij dan maar die lieve pups van de Paw Patrol. Daar hebben wij inderdaad ook speelgoed van in huis. Hartstikke duur, maar mijn jongste zoon speelt me er toch veel mee! Dat is het geld waard!

  1. Wat goed dat hij het kinderjournaal bekijkt! Mijn oudste zoon is net begonnen in groep drie en ik denk dat de juf dit jaar ook gaat aanraden om samen naar het jeugdjournaal te gaan kijken. De wereld wordt dan weer een stukje groter!

  1. Ja, die pups van de Paw Patrol weten de kinderen wel om hun pootjes te winden he. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Paw Patrol ook een leuk programma vind. Lekker vrolijk en onschuldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge