Eten en drinken: 25 vragen! (de 25 food vragen tag)

Eten en drinken: 25 vragen! (de 25 food vragen tag)

Op de blog van Lisette (lisetteloves) las ik een poosje geleden een leuke vragenlijst met antwoorden over eten: ‘de 25 food vragen tag’. Het waren leuke en grappige vragen en ik dacht, over zoiets ga ik ook een keer een blog schrijven. Maar, onderaan vroeg Lisette een aantal dames deze vragenlijst ook in te vullen, waaronder ik! Zo gezegd, zo gedaan. Nu hoef ik zelf de vragen niet te bedenken, even lekker makkelijk doen op zijn tijd mag ook wel toch! Hier komen de vragen én mijn antwoorden:

Wat is je favoriete ontbijt?

Het liefste eet ik ‘s ochtends gewoon twee boterhammen met beleg. Soms neem ik ook wel eens een cracker. Voorheen at ik trouwens ‘s ochtends nog wel eens cornflakes, maar dat is alweer een poosje geleden.

Hoe drink je je koffie?

Niet! Ik drink geen koffie. Ik lust het niet. Doe mij maar liever thee.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ik vind een broodje filet american heerlijk. Maar een broodje kroket of een broodje met kip-kerry salade vind ik ook heerlijk.

Soep of salade?

Ik vind beide eigenlijk wel erg lekker. Het hangt er natuurlijk wel vanaf wat voor soep het is en wat voor salade het is. Als ik moet kiezen, kies ik voor soep. Nu het herfst is, is een heerlijke hete soep met stokbroodjes natuurlijk erg fijn.

Wat is je favoriete kookboek?

Jeetje, dat is een moeilijke. Wij hebben volgens mij helemaal geen kookboeken in huis! En ik mis het eigenlijk ook niet. Als ik iets wil uitproberen of als ik van een gerecht niet goed weet hoe ik het moet klaarmaken, dan zoek ik het op internet op.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Ook zo’n moeilijke keuze. Dan maar nooit meer zoet.

Welke keuken (land) is je favoriet?

Ik ben eerlijk gezegd niet zo heel erg culinair onderlegd. Maar, ik ben eens drie maanden in Italië geweest, en de Italiaanse keuken is natuurlijk wel erg lekker!

Wat is je favoriete foodfilm?

Foodfilm? Is foodfilm een filmgenre?

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Hier moet ik toch wel hetzelfde antwoorden als Lisette: chocolade! Jummie!

Wie is je grootste inspiratiebron?

Lekker burgerlijk, ik haal nog wel eens recepten uit de Allerhande.

Thuis koken of uit eten gaan?

Ja, uit eten gaan is natuurlijk veel leuker, gezelliger en misschien ook wel lekkerder. Maar het is natuurlijk ook veel duurder en soms wat ingewikkeld omdat er natuurlijk ook oppas geregeld moet worden voor de kinderen.

High end of Low profile?

Wij zijn wel van het niet te moeilijk doen. Dus low profile!

Wat is je lievelingsrestaurant?

Wij komen graag in de Rooie Kater in Zuidlaren. Wij vinden het echter ook leuk om nieuwe restaurantjes uit te proberen, waar dan ook.

Boodschappen doe ik bij…

De meeste boodschappen doen wij bij Lidl, AH en Jumbo.

Mijn favoriete foodblog is…

Nu ik daar over nadenk, volg ik helemaal geen foodblog. Ik vind blogs leuk om te lezen als het over uiteenlopende onderwerpen gaat.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..

In Ierland zijn we een keer uit eten geweest in een gezellig restaurant en daar hadden ze me toch een overheerlijke zelfgemaakte tiramisu! Ik at bijna mijn vingers er bij op.

Wat is je favoriete cocktail?

Och cocktails, er was ooit een tijd dat ik regelmatig een cocktail dronk. Waar is de tijd gebleven? Ik heb niet persé een favoriete cocktail, ik mag er graag verschillende uitproberen. Liever geen cocktail met munt, tomaat, kokos of ananas.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik heb Heston even moeten opzoeken maar ik ga voor George. Die was al interessant toen hij in ER speelde.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Een koelkast en een gasfornuis is toch wel handig lijkt mij.

Mijn favoriete snack is…

s’ Avonds eten wij als snack vaak chips of nootjes, Maar we hebben ook vaak een kaasblokje of stukjes worst.

Wat zit er op jouw pizza?

Champignons! En graag lekker veel! En dan in combinatie met bijvoorbeeld ham en paprika, lekker!

Wat lust je echt niet?

Toevallig hadden wij het hier gisteren nog over. Er zijn een aantal dingen die ik niet zo lekker vind, zoals erwtensoep, mais of macaroni. Maar dat zou ik uit beleefdheid nog wel opeten. Maar er zijn ook dingen die ik echt niet lekker vind en waarbij ik het moeilijk zou vinden het op te eten. Voorbeelden hiervan zijn dan onder andere mosselen of oesters. Of gewoon heel raar eten.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..

Ik weet niet of dit in de categorie ‘gek’ valt, maar dit is het eerste wat nu in mij op komt; kangoeroebiefstuk. In Australië gegeten en het smaakte best goed!

Wat staat er op je food bucket list?

Ik heb überhaupt geen bucketlist, dus er staat niks op.

Ik kan niet leven zonder…

Water! Ja toch?

Dit waren alweer de vragen! Heb jij nog aanraders van leuke kookboeken voor mij? Dan kan ik eens een kookboek in de bibliotheek lenen.

Als je de antwoorden van Lisette nog wil lezen, kijk dan hier. Bedankt Lisette!

10 gedachten over “Eten en drinken: 25 vragen! (de 25 food vragen tag)

    1. Ja, bijzonder filmgenre he! Ik dacht eerst dat het misschien aan mij lag, maar er zijn meer mensen die dat genre niet kennen. Koffie zal ook nooit mijn drankje worden. Ik heb het een poosje af en toe eens geprobeerd, maar het staat me gewoon echt niet aan. De smaak niet en de geur niet. Dus ook voor mij lekker thee!

    1. Precies! Dat ik ook mijn ervaring met kookboeken. Ik denk dat wij met de verhuizing een paar jaar geleden de kookboeken allemaal hebben weggedaan. We keken er toch niet meer in.

    1. haha, ja, ik moest het wel een beetje praktisch invullen want ik heb echt totaal geen culinaire attributen in keuken staan! Opperdepop ga ik eens opzoeken in de bibliotheek, dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge