Mijn eerste shoplog! Kinder-vakantie-spulletjes

Mijn eerste shoplog! Kinder-vakantie-spulletjes

Mijn man ligt echt in een deuk. Een shoplog! Dat woord alleen al! En waarom zou iemand geïnteresseerd zijn om te zien wat ik heb gekocht voor de kinderen om mee te nemen op vakantie? Ik moet eerlijk zeggen dat voordat ik begon met bloggen ik dezelfde gedachte gehad zou hebben. Sinds ik blog, en ook blogs lees, merk ik echter dat het best leuk is om shoplogs te lezen. Een shoplog is trouwens gewoon een hip woord voor een artikel met een lijst van spullen die iemand gekocht heeft. Vaak staan er ook foto’s bij. Ik vind het zelf dus leuk om bij andere bloggers shoplogs te lezen. Het geeft inspiratie en je ontdekt nieuwe dingen. En omdat ik het leuk vind om te lezen heb ik vandaag zelf ook een shoplog gemaakt! De eerste shoplog van 31 Flowers gaat over spulletjes die ik gekocht heb voor de jongens om mee te nemen op vakantie.

Groene krokodil

Onze beide jongens zijn echte waterratten. Ze zijn gek op zwemmen en we kiezen ons vakantieverblijf ook uit op de aanwezigheid van een zwembad. Dit jaar gaat deze groene rakker ook met ons mee. Ik kocht hem bij de Action voor €3,95. De jongens weten nog niet dat we deze mee nemen dus ik ben benieuwd wat ze er van vinden.

Mijn eerste shoplog! Ik laat een aantal spulletjes zien die ik voor de kinderen heb gekocht om mee te nemen op vakantie.

Werkboekjes

Wij vinden het altijd fijn om de dag een beetje rustig te beginnen, helemaal als we op vakantie zijn. Thuis mogen de jongens graag tekenen en kleuren dus we nemen natuurlijk de stiften en het papier mee. De jongens vinden het echter ook vaak leuk om in een nieuw werkboekje te werken. Eén van de kleuterwerkjes die zij allebei graag doen is het werkje waarbij je nummers met elkaar moet verbinden. Bij de Action vond ik deze leuke boekjes: eentje met nummers van 1 tot 30 en eentje met het alfabet. Voor ieder wat wils dus. De boekjes zijn €0,69 per stuk. Je hebt trouwens ook nog een versie met de nummers 1 tot 20.

Stickers

Welk kind houdt niet van stickers? Mijn kinderen in ieder geval wel. Gelukkig wegen stickers niet veel en nemen ze weinig ruimte in de tas in. Ideaal om mee te nemen op vakantie dus. Juist, om de dag lekker rustig te beginnen! En ik had ook nog mazzel. Ik vond namelijk stickers van Cars, daar is onze oudste zoon dol op, en ik vond voor onze jongste zoon stickers van Paw Patrol. Iedereen blij. De stickers van Cars kocht ik in de uitverkoop bij het Kruidvat voor €0,99. De stickers van Paw Patrol waren €1,00 bij Big Bazar.

Spelletjes

Eerlijk gezegd vallen deze aankopen een beetje in de categorie ‘in een impulsieve bui gekocht’. Wie heeft er immers geen memorie- of kwartetspel in huis? Het memoriespel van Cars zag ik bij het Kruidvat namelijk in de uitverkoop liggen voor €1,99 en vond dat ik het voor dat geld eigenlijk niet kon laten liggen. Maar ik zag ook meteen een tafereel voor me van een brullend kind dat ook een nieuw spelletje wil doen maar dat mag absoluut niet een spelletje van Cars zijn want hij vindt Cars stom. Bij de Big Bazar kwam ik tot mijn geluk, ja ik had wéér mazzel, een kwartetspel tegen van dieren. Naast Paw Patrol is onze jongste zoon namelijk ook helemaal gek op dieren. Daar weet hij álles van en daar vertelt hij ook graag over. Heerlijk vind ik dat, als hij vertelt hoe een giraf drinkt of hoe een dolfijn slaapt. Daarom past dit spelletje ook zo goed bij hem omdat er ook een boekje bij zit met wetenswaardigheidjes.

Buitenspelletje

Hopelijk hebben we dit jaar wederom goed weer tijdens onze vakantie en kunnen de jongens lekker veel buiten spelen. Ik neem ook wat buitenspeelgoed mee van thuis maar dit vinden de jongens waarschijnlijk ook leuk. Het zijn een soort racketjes met een elastiek en daaraan zit een balletje. Natuurlijk staat er Paw Patrol en Bliksem McQueen op van Cars. Wellicht is dit speelgoed waar een kind na twee minuten al op uitgekeken is, het zijn namelijk niet heel grote racketjes, maar ze kostten maar €0,99 per stuk dus daar val ik geen buil aan. Ik heb ze overigens gekocht bij het Kruidvat.

Mijn eerste shoplog! Ik laat een aantal spulletjes zien die ik voor de kinderen heb gekocht om mee te nemen op vakantie.

Dat was het! Wat vonden jullie van mijn eerste shoplog? Ik vond het in ieder geval leuk om het te schrijven. Koop je ook altijd wat nieuwe dingetjes voor de kinderen om mee te nemen op vakantie?

10 gedachten over “Mijn eerste shoplog! Kinder-vakantie-spulletjes

 1. Ik vond het eerst ook wat onwennig om een shoplog te plaatsen. En wist ook niet of dit bij mij past. Maar ik vind het zelf ook altijd leuk om te lezen. En je brengt iemand weer op leuke ideeën.
  Ik koop ook altijd wat leuke speeltjes voor op de vakantie. Misschien kan ik daar ook wel een shoplog over maken. De krokodil blijft Leuk!!
  Lisette onlangs geplaatst…7 x Speelhoek TrofastMy Profile

  1. Ja, onwennig is inderdaad wel een goed woord. Het idee dat je schrijft over spullen die je hebt gekocht voelt gewoon wat vreemd. Maar ik vind het inderdaad bij anderen ook leuk!

 2. Ik vind shoploghes heerlijk. Leuke ideeen opdoen en gelijk je checklist voor de vakantie bijstellen 😂. Die groene rakker is eigenlijk goedkoop. Mijn knul vind krokodille. Erg interessant de laatste tijd en op vakantie was het luchtbed helemaal fantastisch. Voor die prijs zou ik hem zo in huis halen (blij dat ik niet meer naast de action woon, anders was ik nu failliet).
  Rachel onlangs geplaatst…5 Must Haves voor kamperenMy Profile

  1. Haha, ja de action is wat he. Hier zit de action gelukkig ook niet vlakbij, ik moet er echt bewust heen. Maar dan kom ik altijd met meer thuis dan ik gepland had.

 3. Wat leuk om een shoplog van jou te lezen, het doet me denken aan de spelletjes die ik “vroeger” op de camping deed. Grote boeken met puzzel en idd cijvertekeningen en spelletjes erin.

  De jongens hebben er vast plezier van, bovendien zijn het mooie koopjes.
  Fijne vakantie alvast.
  Jeanine.
  Jeanine onlangs geplaatst…Museum JoureMy Profile

  1. Ja, ik had serieus nooit gedacht dat het leuk is om te lezen wat anderen kopen. Maar dat is gewoon leuk! En een shoplog maken is ook leuk trouwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge