DIY: Verjaardagsslinger in tien minuten!

DIY: Verjaardagsslinger in tien minuten!

Pinterest, welke creatieveling doet daar geen inspiratie op? Ik in ieder geval wel. Er staan zoveel leuke ideeën op! En natuurlijk staan er dus ook 1001 suggesties op voor zelfgemaakte versieringen voor verjaardagen. Helaas is dat een beetje een valkuil voor mij. Ik heb dan in mijn hoofd zo veel dingen die ik voor een verjaardag wil doen dat het soms stress oplevert. Ik wil dan bijvoorbeeld graag zelf twee of drie taarten maken, versieringen maken, hapjes maken, het huis versieren et cetera; dat het ‘een beetje’ te veel wordt. Maar, al doende leert men! Dat geldt ook voor mij. Ik spreek mijzelf dan ook streng toe en probeer te voorkomen dat de to-do lijst voor een verjaardag te lang wordt. Dus op de avond voor een verjaardag mag ik van mijzelf geen ingewikkelde DIY-projecten meer beginnen. Vandaag laat ik dan ook een hele makkelijke DIY verjaardagsslinger zien. Eentje die je in zo’n tien minuten kan maken!

DIY: Verjaardagsslinger in tien minuten! Ja, je leest het goed. Vandaag een DIY project die je in tien minuten zou kunnen maken. Makkelijk maar wel erg leuk!

De benodigdheden

  • Briefkaarten
  • Wasknijpers (klein of groot)
  • Stiften
  • Touw
  • Zuignapjes (bijvoorbeeld van de Hema)

Voor deze verjaardagsslinger kun je natuurlijk ook gekleurd papier gebruiken. Denk er daarbij wel om dat het stevig papier moet zijn. Ik koos er zelf voor om briefkaarten te gebruiken. Dit zijn gewoon enkele witte kaarten zonder opdruk. Ik kocht ze volgens mij bij de Hema. Ik wilde namelijk de slinger voor het raam hangen en wit zie je dan beter dan kleur. Bovendien scheelt het tijd doordat je het papier niet meer op maat hoeft te knippen. De kleine wasknijpertjes kocht ik bij de Action. Als je deze niet hebt of niet kunt vinden voldoen gewone wasknijpers ook prima!

DIY: Verjaardagsslinger in tien minuten! Ja, je leest het goed. Vandaag een DIY project die je in tien minuten zou kunnen maken. Makkelijk maar wel erg leuk!

Werkwijze

Zoek op internet of in een handlettering boek een mooi lettertype uit en schrijf de letters op de briefkaarten. Wees hierbij niet te kritisch, de slinger wordt immers toch van een afstandje bekeken. Ik deed wat inspiratie op in mijn eigen handlettering werkboekje die ik kreeg bij een workshop handlettering van Liefs van Roos (aanrader!). Vervolgens leg je de kaarten uit op tafel en meet je uit hoeveel touw je nodig hebt. Knip wat extra touw af om een knoopje te kunnen maken. Vervolgens plak je de zuignapjes op het raam en bevestig je het touw aan de zuignapjes. Tot slot hang je met de wasknijpers de kaarten op en klaar ben je! Ik schreef de tekst trouwens twee keer op de kaarten zodat ik dubbele kaarten kon ophangen en de tekst ook van buiten te zien is. Je kunt natuurlijk ook op de achterkant schrijven maar dan heb je kans dat de letters door het papier schijnen.

DIY: Verjaardagsslinger in tien minuten! Ja, je leest het goed. Vandaag een DIY project die je in tien minuten zou kunnen maken. Makkelijk maar wel erg leuk!

Haal jij je ook wel eens te veel op de hals voor een verjaardag?

6 gedachten over “DIY: Verjaardagsslinger in tien minuten!

  1. Wat een leuk idee voor een slinger! Inderdaad niet al te moeilijk, maar toch net iets leuker dan een kant-en-klaarslinger uit de winkel. Goed trouwens dat je jezelf ook een halt probeert toe te roepen met het maken van traktaties, decoratie, etc. Ik kan me voorstellen dat je daar ook té ver in kan gaan, waardoor je je eigenlijk uit de naad werkt 😉
    Romy onlangs geplaatst…Outfit | Mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjasMy Profile

    1. Dankjewel! En dat mezelf een halt toeroepen heb ik inderdaad inmiddels wel geleerd. Het is mij toch een paar keer overkomen dat ik vanalles bedenk onder het mom van ‘dat kan ik zelf ook wel maken’ en dat ik de avond voor een verjaardag tot twaalf uur bezig was met taarten bakken en allerlei andere dingen. Inmiddels bestel ik dus gewoon taart en stel ik prioriteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge