DIY project: Muis van een eierdoos

DIY project: Muis van een eierdoos

Eierdozen en toiletrollen; het zijn dé knutselspullen allertijden. Je kunt er namelijk van alles mee én bijna iedereen heeft ze wel in huis. Want iedereen eet toch wel eens eieren en iedereen gebruikt toch toiletpapier? Samen met mijn zoon heb ik beide knutselelementen gebruikt om een gezellige muis te maken. En deze laat ik vandaag zien.

Benodigdheden

 • Toiletrolletjes (één per muis)
 • Eierdoos (uit één doos kun je meerdere muizen maken)
 • Papier
 • Oogjes
 • Lijm
 • Verf en kwasten
 • Schaar

Werkwijze | Het kopje

Uit de bodem van een eierdoos kun je het kopje van de muis knippen. Ik kan het heel ingewikkeld gaan omschrijven maar eigenlijk laten onderstaande foto’s het veel duidelijker zien. Het hangt natuurlijk van de leeftijd van je kind af of hij of zij het zelf kan uitknippen of dat jij dit zelf even doet als voorwerk.

Vervolgens kun je de kop gaan schilderen en als de verf droog is plak je er de oogjes op. Qua verf zou ik je trouwens aanraden om niet te waterige verf te gebruiken. Een eierdoos neemt namelijk veel vocht op en bij waterige verf blijf er dan weinig kleur over. Gebruik dus wat dikkere verf die goed dekt.

Werkwijze | Het lijfje

Voor het lijfje wikkel je het toiletrolletje in een velletje papier en lijm of plak je dit vast. Knip daarna van verschillende kleuren papier wat stroken en maak hier vijf muizentrapjes van voor de poten en de staart. Deze plak je samen met het kopje vervolgens aan het lijfje en klaar ben je!

Nog meer ideeën

Voor nog meer knutsel ideeën, lees dan ook eens:

Knutsel jij veel met de kinderen?

8 gedachten over “DIY project: Muis van een eierdoos

  1. Goed zo! Dat vind ik leuk om te horen! Ik merk zelf ook dat het fijn is om te knutselen met een voorbeeld. Zelf iets verzinnen is niet altijd zo gemakkelijk.

  1. Het is inderdaad een redelijk makkelijk projectje om te knutselen. Maar tijd is ook hier vaak een ding hoor. Knutselen met kinderen vergt gewoon wat tijd en geduld. Een goede voorbereiding helpt al heel veel. Maar het helpt ook om gewoon niet te veel te willen. Kinderen kunnen zich ook gewoon lekker uitleven met leuke kleurplaten bijvoorbeeld. Ik print regelmatig kleurplaten uit van internet van hun favoriete helden van dat moment en daar zijn ze ook altijd super blij mee. Mijn oudste zoon is bijvoorbeeld gek op tractors of graafmachines. Ik zoek dan op ‘kleurplaat graafmachine’ en voila, printen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge