DIY project met kinderen: Een sneeuwpop van watten

DIY project met kinderen: Een sneeuwpop van watten

Helaas heeft het nog weinig gesneeuwd deze winter. Vandaag laat ik een leuk DIY project zien waarmee je een beetje de sfeer van sneeuw in huis haalt; een sneeuwpop van watten! Ik zal er meteen alvast bij zeggen dat dit wel een knutselproject is waarbij je een beetje tegen een overschot aan lijm moet kunnen. Toen mijn kinderen namelijk hun sneeuwpop aan het maken waren vloeide de lijm in overvloed. Gelukkig kan ik daar zelf steeds beter tegen. Dat hoort er toch een beetje bij als je aan de knutsel gaat met de kinderen, ja toch? Als je trouwens ook een leuk artikel hebt over een project om samen met kinderen te doen, dan kun je deze onderaan linken.

Benodigdheden

  • Wattenbolletjes (te koop bij bijna iedere drogist)
  • Wit papier
  • Gekleurd papier
  • Lijm
  • Ronde borden of deksels of een passer
  • Ander knutselmateriaal, wat je maar in huis hebt

DIY project met kinderen: Een sneeuwpop van watten. Vandaag weer een leuk knutselproject om te doen met kleine kinderen. Voorbereidingen

Als ik iets leuks heb bedacht om te gaan knutselen met de kinderen vind ik het altijd wel fijn om een paar dingen voor te bereiden. Voor de sneeuwpoppen heb ik voor de kinderen twee gekleurde A-vier velletjes met de lange zijde aan elkaar geplakt. Zo krijg je dus een groot gekleurd vel ter grootte van een A-drie. In de keuken heb ik gezocht naar borden of deksels die een ronde vorm hebben om het lichaam en het hoofd van de sneeuwpop te kunnen omtrekken. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een passer gebruiken. Ik heb de sneeuwpop uitgeknipt en op het grote gekleurde vel geplakt.

Aan de slag!

En toen konden de kinderen eigenlijk lekker los gaan met lijm en de wattenbolletjes. De bolletjes kun je ook gemakkelijk door midden trekken waardoor je twee bolletjes krijgt. De jongens hadden erg veel plezier in het opplakken van de bolletjes. Ze vonden het ook heel bijzonder om te voelen dat de sneeuwpop van watten zo heerlijk zacht is. Ik heb aan de jongens vervolgens voorgedaan hoe je uit gekleurd papier een hoedje kunt knippen en dit hebben ze daarna zelf nagemaakt voor hun sneeuwpop. Voor de mondjes en de knopen hebben we ponsen gebruikt.

Ons huis is inmiddels dus ontdaan van de kerstversieringen maar de sneeuwpoppen brengen toch nog die gezellig wintersfeer in huis.

Houd jij ook van sneeuw of mag het snel voorjaar worden?

Crea-Cross 2018

Dit jaar ben ik van plan om een aantal keer mee te doen aan Crea-Cross. Crea-Cross is bedacht door Ilse van Kreanimo. Ilse heeft voor iedere week een thema bedacht en bloggers die een leuk creatief project hebben die bij dat thema past, kunnen mee doen. En wat betekent dat ‘meedoen’ dan precies zul je je wellicht afvragen? Ilse plaatst sowieso iedere week op donderdag een blogartikel in het thema van die week. Onder dat artikel kunnen andere bloggers dan een link plaatsen met hun artikel. Op die manier hebben lezers de mogelijkheid om veel verschillende leuke creatieve ideeën op te doen. Hartstikke leuk vind ik. Ik doe veel creatieve ideeën op via Pinterest maar ook steeds meer via ideetjes van andere bloggers. Zodoende leek het mij leuk om hier ook aan mee te doen en een bijdrage te leveren. Vandaag ben ik net als vorige week co-host van Crea-Cross wat inhoudt dat je ook onder mijn artikel een link naar jouw blog kunt plaatsen. Mits het natuurlijk past binnen het thema. Het thema van deze week is ‘Met kinderen’.

Op Kreanimo en BMellow kun je ook een leuk en creatief idee vinden van een project om samen met kinderen te doen.

DIY project met kinderen: Een sneeuwpop van watten. Vandaag weer een leuk knutselproject om te doen met kleine kinderen.

Informatie over het plaatsen van je link:

 Loading InLinkz ...

8 gedachten over “DIY project met kinderen: Een sneeuwpop van watten

    1. Dank voor je leuke reactie! Vind het vooral leuk om knutsel projectjes te doen waarbij de kinderen het grotendeels zelf kunnen. Vinden ze zelf vaak ook het leukste. En de sneeuwpoppen passen daar goed bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge