DIY project: canvas bomen

DIY project: canvas bomen

Vandaag laat ik één van mijn DIY projecten zien: ‘mijn bomen’. Mensen die mij goed kennen weten dat bomen een terugkerend onderwerp zijn van mijn kunstzinnige uitingen. Ik vind dat bomen een sierlijke en wijze uitstraling hebben. En ze zijn makkelijk te tekenen, dat is wel zo prettig en handig. De bomen waar deze blog over gaat, hangen inmiddels al weer een jaar bij ons in huis. Dit zijn ze:

Ondanks dat ze qua kleur niet direct opvallen in onze huiskamer, krijgen we er wel veel complimentjes over. Hartstikke leuk vind ik dat. En ik ben er natuurlijk ook trots op. Terwijl ze eigenlijk heel gemakkelijk te maken zijn. Omdat ze al een poos in huis hangen, heb ik helaas geen duidelijke foto’s van hoe je het stap-voor-stap maakt. Maar, ik ga wel proberen een zo duidelijk mogelijke beschrijving te maken.

Benodigdheden

Ik begin met een lijstje met benodigdheden. Ik zet er tussen haakjes bij waar ik zelf het materiaal heb gekocht. Wat heb je nodig:

 • Canvasdoeken (Action)
 • Verf (Acrylverf bij Xenos)
 • Lak
 • Stanleymes
 • Kwast (Xenos)
 • Potlood

Stappenplan

En dan volgt hier het stappenplan:

 • Maak een ontwerp. Houdt hierbij rekening met de eventuele latjes aan de achterkant van het doek. Zorg er bovendien voor dat je ontwerp de zijkanten van het doek raakt, anders valt het eruit.
 • Teken op de achterkant van je canvas je ontwerp.
 • Snij nauwkeurig alle open vakjes eruit met het stanleymes. Het doek vouwt zich langs de randjes iets naar binnen. Houdt hier dus een beetje rekening mee bij je ontwerp. Maak het niet te smal.
 • Draai het doek om en bekijk het resultaat, eventueel kun je het met het stanleymes nog een beetje bijwerken als je dat nodig vindt.
 • Zet het doek in de verf. Neem hierbij ook aan de achterkant de latjes mee waar je op kijkt of waar je zicht op hebt. Ik heb zelf acrylverf gebruikt omdat ik dat prettig vind werken op canvas. Bovendien mengt acrylverf makkelijk zodat je de kleur krijgt die je graag wilt hebben. Let er wel op dat de verf misschien nog iets donkerder of lichter opdroogt.
 • Als de verf niet in een keer goed dekt, zet het dan als het droog is nog een keer in de verf.
 • Als je het mooi vindt kun je tot slot alles aflakken. Ik heb ervoor gekozen om dit niet te doen. Al is ‘gekozen’ hier misschien niet het juiste woord. Ik dacht, we hangen ze eerst op en dan zet ik ze later nog wel in de lak…

En daarna geef je je gelakte of ongelakte kunstwerken een mooie plek!

Maak jij ook graag dingen zelf voor in huis? En vind je dit een leuk idee? Laat het mij weten via een reactie. Ook als je een vraag hebt over bovenstaande beschrijving: ik hoor het graag!

Nieuwsgierig naar nog meer DIY projecten? Lees dan ook eens de volgende artikelen:

14 gedachten over “DIY project: canvas bomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge