DIY in de kou: ijsknikkers!

DIY in de kou: ijsknikkers!

Dit weekend wordt het opeens nog weer behoorlijk koud. Volgens mij zit niemand daar op te wachten want we zijn allemaal wel toe aan de lente en dat heerlijke lentezonnetje. Maar helaas, we moeten nog even wachten want het wordt eerst nog even flink koud. Vandaag deel ik op mijn blog een DIY idee om toch nog even gebruik te maken van de kou. Je kunt namelijk ijsknikkers gaan maken!

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!

Benodigdheden

Gelukkig heb je niet veel nodig om ijsknikkers te maken. Wellicht zijn het allemaal dingen die je al in huis hebt liggen. Je hebt namelijk ballonnen nodig en water. Ik heb waterballonnetjes gebruikt want het lukte mij niet om een normale ballon te vullen met water. Dat werd één groot waterballet in de keuken. Voor het vullen van de waterballonnetjes heb ik een speciale pomp gebruikt.

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!Werkwijze

Hoe je te werk gaat is eigenlijk heel simpel. Je vult de ballonnen met water en legt de ballonnetjes buiten in de vrieskou neer. Ik heb ze op een plastic bordje buiten neergelegd. Toen ik de knikkers maakte waaide het namelijk nogal hard en rolden de ballonnetjes weg. Als het goed is zijn de ijsknikkers de volgende ochtend helemaal bevroren. Zoals ik bij de benodigdheden al schreef heb ik de knikkers gemaakt door middel van waterballonnetjes. Deze knappen heel snel van de bevroren knikkers af.

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!En dan?

Ja en dan. Wat doe je dan eigenlijk met een ijsknikker? Dat is een hele goede vraag want dat wist ik ook niet zo goed. Ik kon in de tuin niet echt een goed plekje vinden waar de knikkers konden dienen als decoratie. Wel zijn de knikkers heel geschikt om aan de kinderen de bijzondere en mooie structuren van ijs te laten zien en hoe iedere ijsknikker weer anders is. Hoe mooi ijs is laten onderstaande foto’s wel zien die ik van de ijsknikkers heb gemaakt:

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!

DIY in de kou: ijsknikkers! Komend weekend wordt het nog even flink koud. Ook ik zit daar niet echt op te wachten. Maar om toch nog even gebruik te maken van de kou heb ik vandaag een leuk DIY project: ijsknikkers!

Heb jij wel eens ijsknikkers gemaakt?

2 gedachten over “DIY in de kou: ijsknikkers!

    1. Het zou inderdaad tof zijn om de knikkers helder te maken. Ik denk dat het sowieso zou helpen als er geen wind staat. Doordat het water nog een beetje beweegt door de wind ontstaan al die luchtbelletjes. En het zou helpen als ik er niet telkens aan zit om te kijken of ze al bevroren zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge